JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
17.11.2021 14.36

Maskisuositus palaa kouluihin Naantalissa

Naan­ta­lin kau­pun­gin ti­lois­sa ovat voi­mas­sa ylei­sö­ti­lai­suuk­sien ra­joi­tuk­set ja mas­ki­suo­si­tus pa­laa kou­lui­hin, kun ko­ro­na­ti­lan­ne on Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin alu­eel­la kään­ty­nyt huo­nom­paan suun­taan.

Naan­ta­lis­sa ko­ro­nan il­maan­tu­vuus­lu­ku 14 vuo­ro­kau­den jak­sol­la on 77, kun se viik­ko sit­ten oli 51.

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on kiel­tä­nyt yli 50 hen­gen ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set si­sä­ti­lois­sa 16.11.-16.12.2021. Yli 50 hen­ki­lön ti­lai­suuk­sia voi kui­ten­kin jär­jes­tää mi­kä­li ti­lai­suu­den jär­jes­tä­jä ot­taa käyt­töön ko­ro­na­pas­sin.

Naan­ta­lin kau­pun­gin hal­lin­nas­sa ja vuok­rat­ta­vis­sa ole­vat ti­lat ovat avoin­na ja nii­tä vuok­ra­taan ul­ko­puo­li­sil­le nor­maa­lin käy­tän­nön mu­kaan. Kau­pun­gin ti­lois­sa on kui­ten­kin nou­da­tet­ta­va AVI:n mää­räyk­siä yli 50 hen­gen ti­lai­suuk­sis­ta.

Nii­tä voi­daan jär­jes­tää vain si­ten, et­tä yli 16-vuo­ti­aal­ta tai sitä van­hem­mal­ta ylei­sö­ti­lai­suu­teen osal­lis­tu­val­ta vaa­di­taan EU:n di­gi­taa­li­sen ko­ro­na­to­dis­tuk­sen esit­tä­mis­tä ti­laan pää­se­mi­sek­si. Kai­kis­sa si­sä­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vis­sä ylei­sö­ti­lai­suuk­sis­sa suo­si­tel­laan kas­vo­mas­kin käyt­töä.

Ylei­sö­ti­lai­suu­den jär­jes­tä­jäl­lä on vel­vol­li­suus laa­tia kir­jal­li­nen suun­ni­tel­ma sii­tä, mi­ten se to­teut­taa pää­tök­ses­sä ase­te­tut vel­vol­li­suu­det ja ra­joi­tuk­set.

AVI:n mää­räys ei kos­ke yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sia, esi­mer­kik­si häät, hau­ta­jai­set, syn­ty­mä­päi­vä­juh­lat. Suu­ria yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sia jär­jes­tet­tä­es­sä suo­si­tel­laan ot­ta­maan huo­mi­oon ko­ro­na­tur­val­li­nen käyt­täy­ty­mi­nen esi­mer­kik­si käyt­tä­mäl­lä kas­vo­mas­kia.

Huo­non­tu­neen ko­ro­na­ti­lan­teen vuok­si Naan­ta­lin kou­luis­sa pa­la­taan jäl­leen mas­ki­suo­si­tuk­seen sekä hen­ki­lö­kun­nal­le et­tä op­pi­lail­le nel­jän­nes­tä vuo­si­luo­kas­ta al­ka­en. Mas­ku­suo­si­tus kos­kee myös kou­lu­lais­kul­je­tuk­sia.

Naan­ta­lis­sa ro­ko­te­taan edel­leen 12–15-vuo­ti­ai­ta kou­lu­lai­sia. Kol­man­sia ro­ko­te­an­nok­sia tar­jo­taan par­hail­laan 60 vuot­ta täyt­tä­neil­le sekä lää­ke­tie­teel­li­siin ris­ki­ryh­miin 1 ja 2 kuu­lu­vil­le naan­ta­li­lai­sil­le, kun toi­ses­ta ro­kot­tees­ta on ku­lu­nut 6 kuu­kaut­ta.

Näköislehdet

Kysely