JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
26.11.2020 13.49

Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­män mu­kaan maa­kun­nas­sa ei tule jär­jes­tää ur­hei­lu- ja lii­kun­ta­ta­pah­tu­mia, joi­hin tu­lee osal­lis­tu­jia muis­ta maa­kun­nis­ta. Li­säk­si ryh­mä suo­sit­te­lee vält­tä­mään tar­pee­ton­ta mat­kus­ta­mis­ta Var­si­nais-Suo­mes­ta Uu­del­le­maal­le. Suo­si­tuk­set pe­rus­tu­vat Uu­den­maan no­pe­as­ti heik­ke­ne­vään ko­ro­na­ti­lan­tee­seen.

– Olem­me huo­lis­sam­me, sil­lä ris­ki ko­ro­na­pan­de­mi­an kiih­ty­mi­ses­tä myös meil­lä Var­si­nais-Suo­mes­sa on suu­ri. Tiu­ken­nam­me suo­si­tuk­sia nyt vii­py­mät­tä, jot­ta epi­de­mia ei le­hah­tai­si en­tis­tä pa­hem­mak­si, ker­too pan­de­mi­a­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja, joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä.

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä kes­kus­te­li vä­lit­tö­mis­tä toi­mis­ta epi­de­mi­an le­vi­ä­mi­sen eh­käi­se­mi­sek­si tors­tai­na. Ryh­mä ko­ros­taa, et­tä kai­kis­sa ti­lan­teis­sa tu­lee huo­leh­tia hy­vin tar­kas­ti tur­va­vä­leis­tä ja mas­kin käy­tös­tä sekä ha­keu­tua hy­vin her­käs­ti tes­tiin. Jos voi­mas­sa ole­via suo­si­tuk­sia ei nyt ote­ta va­ka­vas­ti, jou­du­taan tiu­kem­piin ra­joi­tuk­siin.

Suo­si­tuk­sel­la vält­tää tar­pee­ton­ta mat­kus­ta­mis­ta Uu­del­le­maal­le ha­lu­taan es­tää se, et­tä tois­tai­sek­si pa­rem­mas­sa ko­ro­na­e­pi­de­mi­an vai­hees­sa ole­van Var­si­nais-Suo­men ti­lan­ne ei pa­he­ni­si. Var­si­nais-Suo­mes­sa epi­de­mi­an tren­di on nyt eri­lai­nen kuin Uu­del­la­maal­la. Suu­rim­mat ta­paus­mää­rät ovat ol­leet Tu­rus­sa, jos­sa ta­paus­mää­rät ovat vii­me päi­vi­nä jon­kin ver­ran las­ke­neet.

Var­si­nais-Suo­men maa­kun­ta­ra­jo­ja ylit­tä­viä ur­hei­lu­ta­pah­tu­mia ja -kil­pai­lu­ja ei tule jär­jes­tää. Suo­si­tus kos­kee kai­ke­ni­käis­ten yk­si­lö- ja jouk­ku­e­la­jien lii­kun­ta- ja ur­hei­lu­ta­pah­tu­mia sisä- ja ul­ko­ti­lois­sa. Suo­si­tus ei kui­ten­kaan kos­ke maa­jouk­ku­e­toi­min­taa ei­kä SM- ja 1-di­vi­si­oo­na­ta­son kil­pai­lu­ja. Suo­si­tus tu­lee voi­maan lau­an­tai­na 28. mar­ras­kuu­ta ja on voi­mas­sa tois­tai­sek­si.

So­si­aa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­riö suo­sit­ti 24. mar­ras­kuu­ta, et­tä ryh­mä­har­ras­tus­toi­min­ta ja sii­hen osal­lis­tu­mi­nen kes­key­te­tään ti­la­päi­ses­ti ko­ko­naan ja to­teu­te­taan vain etä­muo­toi­se­na.

Ai­kuis­ten har­ras­tus­toi­min­nas­ta tu­lee ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­män mu­kaan pi­dät­täy­tyä si­sä­ti­lois­sa ja vält­tää kai­ken­lais­ta kon­tak­tia si­säl­tä­vää har­ras­tus­toi­min­taa. Ju­ni­o­ri-ikä­luo­kat voi­vat jat­kaa har­joit­te­lua, kun etäi­syyk­sis­tä ja hy­gie­ni­as­ta huo­leh­di­taan tar­kas­ti.

Ko­ro­na­näyt­tei­tä on täl­lä vii­kol­la otet­tu Var­si­nais-Suo­mes­sa noin kym­me­nen pro­sent­tia enem­män kuin edel­li­si­nä viik­koi­na.

Pan­de­mi­a­ryh­mä suo­sit­te­lee li­säk­si, et­tä kaik­ki työ­nan­ta­jat har­kit­se­vat uu­del­leen huo­lel­li­ses­ti mah­dol­li­suu­det siir­tyä vie­lä ny­kyis­tä laa­jem­min etä­työs­ken­te­lyyn.

Ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä ar­vi­oi ti­lan­teen uu­del­leen vii­meis­tään en­si vii­kon tiis­tai­na 1. jou­lu­kuu­ta.

Näköislehdet

Kysely