JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
19.2.2024 10.48

Varha myönsi avustuksia järjestöille

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een Hy­vin­voin­nin ja ter­vey­den edis­tä­mi­sen ja­os­to (hyte) päät­ti ko­kouk­ses­saan 14.2. so­si­aa­li-, ter­veys-, ja pe­las­tu­sa­lan jär­jes­töil­le myön­net­tä­vis­tä avus­tuk­sis­ta. Ja­et­tu sum­ma oli 2 273 050 eu­roa. Jär­jes­tö­a­vus­tuk­siin on va­rat­tu 2 720 000 eu­roa.

– Tois­tai­sek­si ja­ka­mat­ta jää­nyt 446 850 eu­roa ja­e­taan nii­den jär­jes­tö­jen kes­ken, joil­le ei täs­sä en­sim­mäi­ses­sä ja­os­sa myön­net­ty avus­tus­ta. Myös pie­niä tar­kas­te­lui­ta voi­daan teh­dä niil­le, joil­le on avus­tus­ta jo myön­net­ty, jos ko­ko­nai­sar­vio niin vaa­tii, hyte-ja­os­ton pu­heen­joh­ta­ja Heik­ki Tam­mi­nen to­te­aa.

Ja­ka­mat­ta jää­nees­tä avus­tus­mää­rä­ra­has­ta neu­vo­tel­laan vie­lä Hyte-ja­os­ton ko­kouk­ses­sa 6.3.

– Ha­lu­sim­me huo­mi­oi­da nyt hy­väk­sy­tys­sä ja uu­del­leen val­mis­tel­lus­sa avus­tu­seh­do­tuk­ses­sa asi­an­tun­ti­joi­den ko­ko­nais­har­kin­nan sekä sen, et­tä jär­jes­tö­jen toi­min­ta­e­del­ly­tyk­set to­si­a­si­as­sa säi­ly­vät, Tam­mi­nen tar­ken­taa.

– Li­säk­si ha­ki­joi­ta ha­lut­tiin koh­del­la ta­sa­puo­li­ses­ti ja oi­keu­den­mu­kai­ses­ti niin, et­tei tiuk­ka ta­lous­ti­lan­ne tuot­tai­si ylit­se­pää­se­mä­tön­tä ti­lan­net­ta yh­del­le­kään jär­jes­töl­le, Tam­mi­nen pe­rus­te­lee pää­tös­tä.

Tam­mi­nen ker­too ole­van­sa lop­pu­tu­lok­seen tyy­ty­väi­nen.

– Tiu­kas­sa ta­lous­ti­lan­tees­sa ja val­tuus­ton mää­rit­te­le­mien mää­rä­ra­ho­jen puit­teis­sa olim­me pa­ko­tet­tu­ja te­ke­mään myös höy­läys­tä avus­tuk­siin, mut­ta kii­tos yh­teis­työn, se teh­tiin ta­sa­puo­li­ses­ti. Ha­lu­an kiit­tää val­mis­te­li­joi­ta ja luot­ta­mus­hen­ki­löi­tä sii­tä, et­tä kes­tä­vä komp­ro­mis­si löy­tyi, Tam­mi­nen kiit­te­lee.

Var­ha tu­kee jär­jes­tö­jen toi­min­taa myön­tä­mäl­lä toi­min­ta-avus­tuk­sia sekä sol­mi­mal­la kump­pa­nuus­so­pi­muk­sia. Toi­min­ta-avus­tuk­sia myön­ne­tään jär­jes­tö­jen sään­nöl­li­seen, in­no­va­tii­vi­seen sekä häi­ri­ö­ti­lan­tei­siin liit­ty­viin toi­min­toi­hin.

Kump­pa­nuu­sa­vus­tuk­sel­la tu­e­taan toi­min­taa, joka kyt­key­tyy hy­vin­voin­ti­a­lu­een la­ki­sää­tei­siin teh­tä­viin. Kump­pa­nuus­so­pi­muk­ses­sa voi­daan so­pia mah­dol­li­sen ra­hal­li­sen avus­ta­mi­sen li­säk­si myös muus­ta yh­teis­työs­tä ja nii­hin liit­tyy ai­na neu­vot­te­lu­me­net­te­ly.

Fak­ta

Avus­tus­ha­ke­muk­sia saa­pui 135 kap­pa­let­ta

Tu­run kau­pun­gin avus­tus­ha­ku oli sa­maan ai­kaan kuin Var­han. Tu­rul­le siir­ret­tiin vii­si ja Tu­rul­ta siir­ret­tiin Var­hal­le kym­me­nen ha­ke­mus­ta

Ha­et­tu ko­ko­nais­sum­ma oli 4 328 755 €. Ha­ke­mus­ten sum­ma ylit­ti 1,6 mil­joo­nal­la eu­rol­la Var­han avus­tuk­siin va­ra­tun mää­rä­ra­han

28 jär­jes­töä haki yli 50 000 eu­roa

13 jär­jes­töä haki yli 100 000 eu­roa

Nel­jä jär­jes­töä haki yli 200 000 eu­roa

Yk­si jär­jes­tö haki yli 300 000 eu­roa

20 jär­jes­töä haki kump­pa­nuus­so­pi­mus­ta, jon­ka eh­to­na So­si­aa­li- ja ter­veys­jär­jes­tö­jen avus­tus­kes­kus (STEA) tai muu jul­ki­nen ra­hoi­tus

Kol­me jär­jes­töä haki kah­ta tai use­am­paa kump­pa­nuus­so­pi­mus­ta

Avus­tuk­set mak­se­taan hyte-ja­os­ton pää­tök­sen ja avus­tus­sum­man mu­kai­ses­ti: 40 000 eu­roa ja sitä pie­nem­mät avus­tuk­set yh­des­sä eräs­sä, yli 40 000 eu­ron avus­tuk­set kah­des­sa eräs­sä.

Näköislehdet

Kysely