JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
23.10.2023 13.35

Varha ja kunnat kysyvät päihde­ti­lan­teesta

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lue (Var­ha) ja kun­nat pyy­tä­vät asuk­kail­ta tie­toa ja mie­li­pi­tei­tä alu­een päih­de­ti­lan­tees­ta. Päih­de­ti­lan­ne­ky­se­lyl­lä kar­toi­te­taan asuk­kai­den al­ko­ho­liin, tu­pak­ka­tuot­tei­siin, huu­mei­siin ja ra­ha­pe­laa­mi­seen liit­ty­viä nä­ke­myk­siä ja mie­li­pi­tei­tä.

Ky­se­lys­sä tie­dus­tel­laan ha­vain­to­ja eri­tyi­ses­ti alai­käis­ten päih­tei­den­käy­tös­tä sekä päih­de­ti­lan­tees­ta ylei­ses­ti. Ky­se­lyyn voi vas­ta­ta 23.10.–19.11.

Ky­se­ly on tar­koi­tet­tu kai­ke­ni­käi­sil­le asuk­kail­le. Ky­se­ly­lo­mak­kei­ta on kak­si eri­lais­ta, jois­ta toi­nen on suun­nat­tu ai­kuis­vä­es­töl­le ja toi­nen 13–18-vuo­ti­ail­le nuo­ril­le.

Vas­taa­mal­la ky­se­lyyn asuk­kaat pää­se­vät esit­tä­mään aja­tuk­si­aan ja toi­vo­muk­si­aan esi­mer­kik­si päih­de­hait­to­jen vä­hen­tä­mi­sen kei­nois­ta. Tar­koi­tuk­se­na on sel­vit­tää, mil­lai­set asi­at ovat asuk­kai­den mie­les­tä kaik­kein tär­keim­piä toi­min­nan koh­tei­ta. Ky­se­lyn tu­lok­sia hyö­dyn­ne­tään Var­si­nais-Suo­men kun­tien ja hy­vin­voin­ti­a­lu­een ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin edis­tä­mis­työs­sä ja eh­käi­se­väs­sä päih­de­työs­sä.

Päih­de­ti­lan­ne­ky­se­ly on osa val­ta­kun­nal­lis­ta Pak­ka-toi­min­ta­mal­lia, jol­la te­hos­te­taan pai­kal­lis­ta­son eh­käi­se­vää päih­de­työ­tä. Var­si­nais-Suo­mes­sa päih­de­ti­lan­ne­ky­se­lyi­tä on to­teu­tet­tu ai­kai­sem­min osas­sa Var­si­nais-Suo­men kun­tia.

Ky­se­lyyn vas­ta­taan säh­köi­sil­lä lo­mak­keil­la, joi­ta löy­tyy Var­han ja kun­tien in­ter­net-si­vuil­ta. Ky­se­lyyn osal­lis­tu­taan ni­met­tö­mäs­ti ja sen täyt­tä­mi­nen vie ai­kaa noin 10–15 mi­nuut­tia.

Näköislehdet

Kysely