JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
2.12.2020 19.27

Uusia rajoituksia Naantalissa

Naan­ta­lin kau­pun­gin pal­ve­lui­hin, har­ras­tus­toi­min­taan ja ylei­sö­ti­lai­suuk­siin on an­net­tu uu­sia ra­joi­tuk­sia ajal­le 3.–23.12. Uu­sis­sa suo­si­tuk­sis­sa vä­hen­ne­tään kon­tak­te­ja ja liik­ku­vuut­ta eri ta­voin.

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin (VSSHP) suo­si­tus on, et­tä yk­si­tyi­set toi­mi­jat ot­ta­vat käyt­töön­sä vas­taa­vat toi­met. Naan­ta­lin kau­pun­ki suo­sit­taa sa­maa alu­eel­laan.

Lii­kun­ta­pal­ve­luis­sa ai­kuis­ten har­ras­tus­toi­min­ta kes­key­te­tään 3.–23.12. kau­pun­gin ti­lois­sa, vain VSSHP:n oh­jeen mu­kai­nen kil­paur­hei­lu sal­li­taan. Al­le 20-vuo­ti­ai­den las­ten ja nuor­ten har­ras­tus­toi­min­ta jat­kuu ny­kyi­sin oh­jein. Toi­min­nas­sa on otet­ta­va huo­mi­oon kä­si­hy­gie­nia, tur­va­vä­lit, pu­ku­huo­nei­den käy­tön mi­ni­moin­ti, kon­tak­tien vält­tä­mi­nen ja mas­ki­suo­si­tus ylä­kou­lui­käi­sis­tä al­ka­en. Ylei­söä ei ote­ta si­sä­ti­loi­hin.

Mai­ja­mä­en, Suo­pel­lon ja Ry­mät­ty­län kun­to­sa­lit sul­je­taan, jää­hal­lien ylei­sö­luis­te­lu­vuo­rot kes­key­te­tään, Tai­mon ja Nun­na­lah­den tal­viu­in­ti­pu­ku­huo­neet sul­je­taan, kul­je­tuk­set Ul­pu­kan ylei­sö­uin­tei­hin kes­key­te­tään ja Ry­mät­ty­län Ipa­na­rie­ha 5.12. pe­ru­taan.

Maa­kun­ta­ra­jo­ja ylit­tä­viä ur­hei­lu­ta­pah­tu­mia ja -kil­pai­lu­ja ei tule jär­jes­tää.

Ul­ko­lii­kun­ta­pai­kat pi­de­tään avoin­na oma­eh­toi­sel­le liik­ku­mi­sel­le.

Kir­jas­tot ovat au­ki nor­maa­lei­na pal­ve­lu­au­ki­o­lo­ai­koi­na. Pää­kir­jas­ton oma­toi­mi­ai­ka ei ole käy­tös­sä. Saa­ris­ton pal­ve­lu­pis­teet ovat avoin­na kir­jas­to­jen au­ki­o­lo­ai­koi­na.

Kir­jas­tos­sa toi­mi­vat pe­rus­pal­ve­lut eli pa­lau­tus, lai­naus ja va­raus­ten nou­to. Asi­a­kas­ko­nei­den käy­tös­sä ja tu­los­tuk­ses­sa suo­si­tel­laan vain vält­tä­mä­tön­tä asi­oin­tia, lu­ku­pai­kat ovat pois käy­tös­tä ja ryh­mä­käyn­nit ja lu­ku­pii­rit pe­ru­taan. Päi­vä­leh­det ovat lu­et­ta­vis­sa Tul­li­ka­dul­la Naan­ta­lin Au­rin­koi­sen kah­vi­las­sa

Naan­ta­lin mu­seo on avoin­na nor­maa­lis­ti. Ti­lois­sa nou­da­te­taan 10 hen­ki­lön ra­joi­tus­ta.

Nuo­ri­so­ti­lois­ta Ry­mät­ty­lä, Li­von­saa­ri ja Kar­ve­tin Mo­ni­toi­mi­ta­lo ovat avoin­na, mut­ta ti­lo­jen ryh­mä­ko­ko on ra­jat­tu enin­tään 10 hen­ki­löön per tila. Ryh­mä­ko­ko­ra­joi­tus on voi­mas­sa myös yö­kah­vi­la­toi­min­nas­sa. Nuo­ril­le ja­e­taan kas­vo­mas­kit nuok­ka­reil­la.

Kau­pun­gin omis­ta­mis­ta ti­lois­ta lin­ja­taan, et­tä vuok­rat­ta­via lii­kun­ta- ja kult­tuu­ri- ja ko­koon­tu­mis­ti­lo­ja ei luo­vu­te­ta yli 10 hen­ki­lön ti­lai­suuk­sien jär­jes­tä­mi­seen. VSSHP:n suo­sit­taa, et­tä kuo­ro­lau­lu lai­te­taan tau­ol­le. Har­joi­tuk­sia ei voi jär­jes­tää kau­pun­gin ti­lois­sa.

Avoi­men var­hais­kas­va­tuk­sen ryh­mät ra­joi­te­taan yh­teen­sä 10 hen­ki­löön. Avoin toi­min­ta jää tau­ol­le 6.1. saak­ka. Las­ten ker­ho- ja puis­to­toi­min­ta jat­kuu nor­maa­lis­ti. Var­hais­kas­va­tuk­sen per­heil­le suun­nat­tu­ja jou­lu­ta­pah­tu­mia ei jär­jes­te­tä sisä- ei­kä ul­ko­ti­lois­sa.

Ylä­kou­lun op­pi­lail­le tu­lee voi­maan mas­ki­suo­si­tus 3.12. al­ka­en. Suo­si­tus kos­kee myös kou­lu­kul­je­tuk­sia.

Lu­kio siir­tyy etä­o­pe­tuk­seen maa­nan­tais­ta 7.12. al­ka­en. Lou­nas­ruo­ka­ja­ke­lu jär­jes­te­tään sii­hen si­to­vas­ti il­moit­tau­tu­neil­le 7.–18.12.

Yli­op­pi­las­juh­la per­jan­tai­na 4.12. jär­jes­te­tään 10 hen­ki­lön ra­joi­tus­ta nou­dat­ta­en. Yli­op­pi­lai­den vie­rai­den mää­rä on ra­joi­tet­tu yh­teen vie­ra­seen per yli­op­pi­las.

Jou­lu­juh­la jär­jes­te­tään lau­an­tai­na 19.12. kel­lo 9–10 etä­nä.

Naan­ta­lin opis­tos­sa ai­kuis­ten kurs­si­toi­min­ta kes­key­te­tään ajal­le 4.–23.12. Las­ten ja nuor­ten ku­va­tai­de­kou­lun ryh­mät ja muut las­ten kurs­sit ko­koon­tu­vat nor­maa­lis­ti ot­ta­en huo­mi­oon hy­gie­nia- ja tur­val­li­suu­soh­jeet. Ku­va­tai­de­kou­lun näyt­te­lyyn Bir­git­ta-sa­lis­sa voi tu­tus­tua opis­ton so­si­aa­li­sen me­di­an ka­na­vis­sa.

Mu­siik­ki­o­pis­tos­sa al­le 20-vuo­ti­ai­den las­ten ja nuor­ten inst­ru­ment­ti­o­pe­tus jat­kuu lä­hi­o­pe­tuk­se­na tai op­pi­laan tai huol­ta­jien toi­vees­ta etä­nä. Yli 20-vuo­ti­aat opis­ke­li­jat siir­ty­vät etä­o­pe­tuk­seen 4.12. al­ka­en. Mus­ka­ri­toi­min­ta jat­kuu nor­maa­lis­ti lu­kuun ot­ta­mat­ta ope­tus­ryh­miä, jois­sa on mu­ka­na las­ten van­hem­pia. Näis­sä ryh­mis­sä ope­tus py­ri­tään jär­jes­tä­mään etäyh­teyk­sin.

Or­kes­te­ri- ja yh­teis­soit­to­toi­min­ta jat­kuu 10 hen­gen ryh­mä­ra­joi­tus­ta ja hy­gie­nia- ja tur­va­oh­jei­ta nou­dat­ta­en. Yli 10 hen­gen ryh­mien ope­tus jär­jes­te­tään etä­nä. Ylä­kou­lu- ja lu­ki­oi­käis­ten op­pi­lai­den tu­lee käyt­tää mas­kia mu­siik­ki­o­pis­ton ti­lois­sa.

Kaik­ki Kris­tof­fer-sa­lin kon­ser­tit jär­jes­te­tään 3.12. al­ka­en läh­tien il­man ylei­söä, ja kon­sert­ti 16.12. Naan­ta­lin kir­kos­sa pe­ru­taan.

It­se­näi­syys­päi­vän juh­la 6.12. Kirk­ko­puis­ton pa­vil­jon­gil­la on pe­rut­tu.

Jou­lu­kuun ta­pah­tu­mien ajan­koh­tais­tie­dot päi­vi­te­tään ta­pah­tu­ma­ka­len­te­riin.

Ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­sen hoi­van yk­si­köis­sä lä­heis­ten ta­paa­mi­set tur­va­taan, mut­ta vie­rai­li­joi­den mää­rää ra­joi­te­taan mer­kit­tä­väs­ti. Asu­mi­syk­si­köt an­ta­vat li­sä­tie­toa vie­rai­luis­ta.

Jos ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vat vie­rai­le­vat hoi­va­yk­si­köis­tä yk­si­tyis­ko­deis­sa, pi­tää yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sis­ta an­net­tu enin­tään 10 hen­ki­lön ra­joi­tus ot­taa huo­mi­oon. Vie­rai­luis­ta tu­lee so­pia yk­si­kön kans­sa etu­kä­teen.

Hy­gie­ni­aoh­jei­siin, tur­va­vä­lei­hin ja mas­kin­käyt­töön on syy­tä kiin­nit­tää eri­tyis­tä huo­mi­o­ta ikään­ty­nei­den ja ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vien lä­heis­ten luo­na.

Kun­tout­ta­va päi­vä­toi­min­ta ja ly­hy­tai­kais­hoi­to to­teu­tuu ra­joi­te­tus­ti. Li­sä­tie­to­ja saa yk­si­köis­tä.

Ter­veys­kes­ku­so­sas­ton vie­rai­li­joi­den mää­rä on ra­jat­tu kah­teen vie­rai­li­jaan ker­ral­laan po­ti­las­ta koh­den. Vie­rai­lun edel­ly­tyk­se­nä on asi­an­mu­kai­nen suo­jain­ten käyt­tö.

Näköislehdet

Kysely