JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
5.3.2021 14.50

U-sote korostaa aikuisten koronavastuuta

U-so­ten yh­teis­toi­min­ta-alu­een vii­des­sä kun­nas­sa on to­det­tu pan­de­mi­an ai­ka­na yh­teen­sä 172 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa: Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 141, Veh­maal­la 11, Tai­vas­sa­los­sa 5 ja Py­hä­ran­nas­sa 12.  Tar­tun­nan al­ku­pe­rä saa­daan yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la pää­o­sin jäl­ji­tet­tyä. Ko­ro­na­ta­paus­ten vii­mei­sen kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den on Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 180,39.

Epi­de­mi­a­ti­lan­ne yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la on vii­me viik­koi­na hei­ken­ty­nyt. Uu­sia tar­tun­to­ja tu­lee päi­vit­täin ja osa tar­tun­nois­ta on ta­val­lis­ta vi­rus­ta her­kem­min tart­tu­via muun­to­vi­ruk­sia. Kak­si viik­koa sit­ten tar­tun­to­jen mää­rä Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa oli 105, vii­me vii­kol­la 119 ja nyt mää­rä on jo 141.

Kon­tak­tien mi­ni­moin­ti on epi­de­mi­an tor­jun­nas­sa rat­kai­se­vas­sa ase­mas­sa. So­si­aa­li- ja ter­veys­joh­ta­ja Sari Ran­ta­nen ve­to­aa kun­ta­lai­siin.

– Nyt jos kos­kaan tu­lee vält­tää kaik­kia tar­peet­to­mia kon­tak­te­ja niin työ- kuin yk­si­tyi­se­lä­mäs­sä ja myös tar­pee­ton­ta mat­kus­ta­mis­ta on väl­tet­tä­vä, Ran­ta­nen sa­noo.

Ran­ta­nen muis­tut­taa, et­tä tar­tun­nat ovat nyt ylei­sim­piä nuor­ten ai­kuis­ten ja työ­i­käis­ten kes­kuu­des­sa.

– Mei­dän ai­kuis­ten teh­tä­vä on toi­min­nal­lam­me vai­kut­taa kas­vus­sa ole­viin työ­paik­ka­tar­tun­toi­hin. Sään­nöl­li­nen mas­kin käyt­tö on työ­pai­koil­la eh­do­ton­ta, mi­kä­li etä­töi­hin ei ole mah­dol­lis­ta jää­dä.

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on teh­nyt pää­tök­siä, jot­ka kos­ke­vat kun­tia ja lu­kui­sia mui­ta toi­mi­joi­ta. Pää­tök­set pe­rus­tu­vat alu­ei­den epi­de­mi­a­ti­lan­tei­den hei­ken­ty­mi­seen ja ne kos­ke­vat lä­hi­kon­tak­tien vält­tä­mis­tä asi­a­kas­ti­lois­sa, asi­a­kas­ti­lo­jen sul­ke­mis­ta sekä ylä­luok­kien etä­o­pe­tus­ta.

Toi­mi­jat vel­voi­te­taan var­mis­ta­maan ylei­söl­le avoi­mis­sa tai ra­ja­tun asi­a­kas- tai osal­lis­tu­ja­pii­rin oles­ke­luun tar­koi­te­tuis­sa ti­lois­sa, et­tä hen­ki­löi­den vä­li­set lä­hi­kon­tak­tit voi­daan to­si­a­si­al­li­ses­ti vält­tää. Pää­tös kos­kee toi­mi­joi­den si­sä­ti­lo­ja, joi­ta käy­te­tään yli kym­me­nen asi­ak­kaan tai osal­lis­tu­jan sa­ma­nai­kai­seen oles­ke­luun sekä ra­jat­tu­ja ul­ko­ti­lo­ja, joi­ta käy­te­tään sa­ma­nai­kai­seen yli 50 asi­ak­kaal­le tai osal­lis­tu­jal­le suun­nat­tuun tar­koi­tuk­seen. Pää­tös on voi­mas­sa 5.4. saak­ka.

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to mää­rää myös jul­kis­ten ja yk­si­tyis­ten toi­mi­joi­den asi­a­kas­ti­lo­ja sul­jet­ta­vak­si kah­den vii­kon ajak­si. Pää­tös on voi­mas­sa 8.-21.3.2021 ja se kos­kee si­sä­ti­lo­ja, joi­ta käy­te­tään yli 10 asi­ak­kaan tai osal­lis­tu­jan sa­ma­nai­kai­seen oles­ke­luun, sekä ra­jat­tu­ja ul­ko­ti­lo­ja, joi­ta käyt­tä­vät sa­ma­nai­kai­ses­ti yli 50 asi­a­kas­ta tai osal­lis­tu­jaa.

Näköislehdet

Kysely