JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
2.6.2021 10.49

U-sote aloittaa yli 45-vuotiaiden rokottamisen - Naantali on edennyt jo yli 30-vuotiaisiin, Akseli rokottaa yli 40-vuotiaita

Jen­ni Ky­län­pää

U-sote aloit­taa en­si vii­kol­la tänä vuon­na 45 vuot­ta täyt­tä­vien ja sitä van­hem­pien ko­ro­na­ro­ko­tuk­set. Li­säk­si U-sote ro­kot­taa yli 16-vuo­ti­ai­ta ris­ki­ryh­miin kuu­lu­via.

En­si vii­kon ko­ro­na­ro­ko­tu­sa­jat avau­tu­vat va­rat­ta­vak­si ver­kos­sa huo­men­na per­jan­tai­na 4.6. klo 12. Osa ajois­ta on va­rat­ta­vis­sa säh­köi­ses­sä ajan­va­raus­pal­ve­lus­sa ja osa ajois­ta ja­e­taan ro­ko­tus­pu­he­li­meen soit­ta­vil­le.

Ko­ro­na­ro­kot­teen ajan­va­raus­nu­me­roon soit­ta­vil­le soi­te­taan ta­kai­sin sii­nä jär­jes­tyk­ses­sä kun ro­ko­tu­sai­ko­ja ava­taan. Verk­ko­pal­ve­lun käyt­töä suo­si­tel­laan, kos­ka pu­he­li­na­jan­va­raus on ruuh­kau­tu­nut.

Ak­se­lin alu­eel­la ro­ko­te­taan täl­lä vii­kol­la yli 40-vuo­ti­ai­ta kun­ta­lai­sia ja sitä van­hem­pia, sekä ris­ki­ryh­mään kuu­lu­via. Myös Ak­se­lis­sa suo­si­tel­laan säh­köi­sen ajan­va­raus­pal­ve­lun käyt­töä. Pu­he­li­na­jan­va­rauk­ses­sa on käy­tös­sä ta­kai­sin­soit­to.

Ro­ko­tuk­sia an­ne­taan sekä Mas­kun et­tä My­nä­mä­en ter­veys­kes­kuk­sis­sa. Ro­ko­tuk­siin voi tul­la kes­kus­ten pää­o­vis­ta. Ro­ko­tu­sai­ko­ja voi va­ra­ta myös ar­ki-il­toi­hin.

Naan­ta­lis­sa aloi­te­taan tä­nään yli 30-vuo­ti­ai­den kun­ta­lais­ten ro­kot­ta­mi­nen. Ko­ro­na­ro­ko­tu­sai­ko­ja tu­lee va­rat­ta­vak­si sitä mu­kaa, kun ro­ko­tus­toi­mi­tuk­set Naan­ta­liin var­mis­tu­vat.

Ro­ko­tu­sa­jat ovat pää­o­sin päi­vä­sai­kaan ar­ki­sin, mut­ta ai­ko­ja on va­rat­ta­va­na ra­jal­li­ses­ti myös il­taan ja lau­an­tail­le. Ro­ko­tus­paik­ka­na on Bir­git­ta-sali Ka­le­van­nie­mes­sä.

Naan­ta­li­lai­sis­ta 9603 hen­ki­löä (49,3 pro­sent­tia) on saa­nut en­sim­mäi­sen ro­ko­te­an­nok­sen. Toi­sen ro­ko­te­an­nok­sen on saa­nut 1 538 naan­ta­li­lais­ta (7,9 pro­sent­tia).

Ajan­va­raus on edel­leen mah­dol­lis­ta myös van­hem­piin ikä­ryh­miin kuu­lu­vil­le sekä 1. ja 2. ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vil­le 16 vuot­ta täyt­tä­neil­le naan­ta­li­lai­sil­le. 16–18-vuo­ti­ai­den ajan­va­raus on­nis­tuu pu­he­li­mit­se.

Näköislehdet

Kysely