JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Riikka Uski (vas.) ja Elina Suomalainen ottivat harrastevälinelahjoituksen vastaan Matilda Kirvelältä ja Laura Överstiltä.

Riikka Uski (vas.) ja Elina Suomalainen ottivat harrastevälinelahjoituksen vastaan Matilda Kirvelältä ja Laura Överstiltä.

Vesa Penttilä

Uutiset
Nousiainen
6.11.2020 17.20

Ukulele harras­tus­pa­ketin erikoisuus Nousiaisissa

Vesa Pent­ti­lä

Nou­si­ais­lai­sil­le avau­tuu nyt oi­va mah­dol­li­suus ope­tel­la vaik­ka­pa uku­le­len näp­päi­lyä il­man soit­to­pe­li­har­vi­nai­suu­den han­kin­taa. Mi­ni­ki­ta­ral­ta näyt­tä­vä vem­pain on osa Nou­si­ais­ten kir­jas­ton uu­tuus­tar­jon­taa: lai­nat­ta­vi­na on nyt pe­le­jä ja har­ras­tus­vä­li­nei­tä.

Hyl­lyn ver­ran ta­va­raa on il­mes­ty­nyt kir­jas­toon Nou­si­ais­ten nuo­ri­so­val­tuus­ton an­si­os­ta. Nuo­ret to­teut­ti­vat har­ras­tus­vä­li­ne­lai­naa­mon Var­sin Hyvä -yh­dis­tyk­sen Mas­sii kes­tä­vään ke­hi­tyk­seen -han­ke­ra­hoi­tuk­sel­la. Ra­haa hel­ti­si 800 eu­roa.

– Saim­me ide­an Hel­sin­gis­tä, jos­sa on täl­lais­ta toi­min­taa. Ha­lu­sim­me jo­ta­kin vas­ta­pai­noa pu­he­li­men ja tie­to­ko­neen käy­töl­le. Taus­tal­la on myös kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen pe­ri­aa­te sii­tä, et­tei kaik­kea tar­vit­se it­se omis­taa, nuo­ri­so­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja Ma­til­da Kir­ve­lä to­te­aa.

– Haim­me han­ke­ra­haa myös kirp­pis­ta­pah­tu­man jär­jes­tä­mi­seen, mut­ta se pe­ruun­tui ko­ro­nan ta­kia. Näin koko sum­ma käy­tet­tiin vä­li­ne­lai­naa­moon, val­tuus­ton jä­sen Lau­ra Övers­ti sa­noo.

Lai­naa­mo­hyl­lys­tä löy­tyy tut­tu­ja ja myös hie­man har­vi­nai­sem­pia pe­le­jä. Ali­as ja Tri­vi­al Pur­suit ovat tun­net­tu­ja ajan­viet­tei­tä, mut­ta esi­mer­kik­si mee­mi- ja pa­ko­huo­ne­pe­lit saat­ta­vat tar­jo­ta uu­den­lai­sia elä­myk­siä.

Kir­jas­ton­hoi­ta­ja-kult­tuu­ri­sih­tee­ri Eli­na Suo­ma­lai­nen on tes­tan­nut per­heen­sä kans­sa lai­naa­mo­pe­lit.

– Mee­mi­pe­li oli help­po op­pia, mut­ta pa­ko­huo­ne­pe­li oli yl­lät­tä­vän vai­kea. Sii­nä tar­vi­taan hok­sot­to­mia, Suo­ma­lai­nen to­te­aa.

Lii­kun­ta­tar­vik­kei­den va­li­koi­mas­sa on pal­lo­ja, mai­lo­ja ja hu­la­van­ne.

Nou­si­ais­ten kir­jas­to- ja kult­tuu­ri­toi­men­joh­ta­ja Riik­ka Us­ki an­taa nuo­ri­so­val­tuus­tol­le ke­hut uu­des­ta ide­as­ta.

– Pie­nes­sä kun­nas­sa tar­vi­taan täl­lais­ta yh­teen hii­leen pu­hal­ta­mis­ta. Kir­jas­to so­pii vä­li­nei­den lai­naus­pai­kak­si, kos­ka meil­lä on tä­hän jär­jes­tel­mä val­mii­na ja au­ki­o­lo­a­jat ovat hy­vät. Koh­de­ryh­mä ovat lä­hin­nä nuo­ret, mut­ta kyl­lä muil­le­kin lai­na­taan, Us­ki lu­paa.

Har­ras­tus­vä­li­nei­den lai­naa­mi­nen on­nis­tuu kir­jas­to­kor­til­la. Vaik­ka tie­dot vä­li­neis­tä tu­le­vat myös Vas­ki-ver­kos­toon, niin siel­tä ta­va­raa ei voi lai­na­ta, vaan hom­ma hoi­de­taan Nou­si­ais­ten kir­jas­ton tis­kil­lä. Sa­maan paik­kaan vä­li­neet myös pa­lau­te­taan, kun mak­si­mis­saan kah­den vii­kon lai­na-ai­ka um­peu­tuu.

Har­ras­tus­vä­li­ne­lai­naa­mon sään­töi­hin on kir­jat­tu myös kor­vaus­vel­vol­li­suus. Jos jo­ta­kin rik­kou­tuu tai ka­to­aa, lai­naa­ja jou­tuu pu­lit­ta­maan han­kin­ta­hin­nan omas­ta lomp­sas­taan.

Jos­sa­kin vai­hees­sa Eli­na Suo­ma­lai­nen käy nuok­ka­ril­la vink­kaa­mas­sa kir­jas­ton pe­li­an­tia.

Näköislehdet

Kysely