JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
1.-3. luokkalaisten ei tarvitse käyttää enää Uudenkaupungin kouluissa maskia.

1.-3. luokkalaisten ei tarvitse käyttää enää Uudenkaupungin kouluissa maskia.

Jenni Kylänpää

Uutiset
Uusikaupunki
14.4.2021 8.17

Uki luopuu 1.–3. luokkalaisten maskeista

Ko­ro­na­e­pi­de­mi­a­ti­lan­teen ke­hit­ty­mis­tä seu­ra­taan Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa tii­viis­ti ja ra­joi­tuk­sia läh­de­tään pur­ka­maan alu­eel­li­sen ko­ro­na­ryh­män suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti va­ro­vai­ses­ti yk­si ker­ral­laan. Epi­de­mi­a­ti­lan­ne on alu­eel­la rau­hoit­tu­nut ja tar­tun­nat ovat kään­ty­neet las­kuun. Myös tar­tun­to­jen al­ku­pe­rä pys­ty­tään jäl­leen suu­rim­mak­si osak­si jäl­jit­tä­mään.

Ra­joi­tus­ten pur­ka­mi­nen aloi­te­taan Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa lap­sis­ta ja nuo­ris­ta.

Uu­den­kau­pun­gin ko­ro­na­ryh­mä on päät­tä­nyt luo­pua 1.–3. luok­kien mas­ki­suo­si­tuk­ses­ta vä­lit­tö­mäs­ti. Alu­een epi­de­mi­a­ti­lan­ne on ke­hit­ty­nyt suo­tui­sas­ti, jo­ten kas­vo­mas­kien käyt­tö­suo­si­tus­ta voi­daan ke­ven­tää. Kas­vo­mas­ki­suo­si­tus on edel­leen voi­mas­sa kou­luis­sa 4. luo­kal­ta läh­tien.

Vuon­na 2001 syn­ty­nei­den ja nuo­rem­pien ryh­mä­lii­kun­ta ul­ko­na sal­li­taan 14.4. al­ka­en alu­eel­li­sen ko­ro­na­ryh­män suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti. Har­ras­tus­toi­min­nas­sa tu­lee huo­leh­tia tur­va­vä­leis­tä, jo­ten lä­hi­kon­tak­tia si­säl­tä­vät har­joit­teet ei­vät ole mah­dol­li­sia edes ul­ko­ti­lois­sa.

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­sis­sa ede­tään Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la 65-vuo­ti­ai­den ja ris­ki­ryh­mien ro­ko­tuk­siin. Ro­ko­tu­sa­jan vii­kol­le 16 voi­vat va­ra­ta 65 vuot­ta täyt­tä­neet ja tätä van­hem­mat sekä 1. ja 2. lää­ke­tie­teel­li­seen ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vat.

Ko­ro­na­ro­ko­tu­sa­jat vii­kol­le 16 avau­tu­vat va­rat­ta­vik­si per­jan­tai­na 16.4. klo 12. Osa ajois­ta on va­rat­ta­vis­sa säh­köi­ses­sä ajan­va­raus­pal­ve­lus­sa ja osa ajois­ta ja­e­taan ro­ko­tus­pu­he­li­meen soit­ta­neil­le.

Verk­ko­a­jan­va­rauk­ses­sa pyy­de­tään kiin­nit­tä­mään huo­mi­o­ta oi­ke­an pal­ve­lun ja ro­ko­tus­pai­kan va­lin­taan. Ris­ki­ryh­mät va­lit­se­vat pal­ve­lun Co­vid-ro­ko­te, ris­ki­ryh­mä ja muut pal­ve­lun Co­vid-ro­ko­te. Ro­ko­tu­sai­ka tu­lee va­ra­ta en­si­si­jai­ses­ti oman kun­nan ter­vey­sa­se­mal­ta.

Ku­lu­van vii­kon lop­puun men­nes­sä yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la on an­net­tu noin 5400 ro­ko­tet­ta.

Näköislehdet

Kysely