JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
3.2.2021 7.13

Ugissa uusia korona­tar­tuntoja ilmenee päivittäin

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­een vii­des­sä kun­nas­sa on to­det­tu ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­ka­na yh­teen­sä 112 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa. Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa tar­tun­to­ja on to­det­tu 89, Veh­maal­la 10 ja Py­hä­ran­nas­sa 8. Tar­tun­nan al­ku­pe­rä saa­daan yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la pää­o­sin jäl­ji­tet­tyä.

U-sote ker­too tie­dot­tees­saan, et­tä ko­ro­nan il­maan­tu­vuus Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa on nou­sus­sa ja uu­sia tar­tun­to­ja il­me­nee päi­vit­täin.

Kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den on nyt Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 141,7. Luku on Var­si­nais-Suo­men alu­eel­lis­ta kes­ki­ar­voa 115,6 kor­ke­am­pi.

Alu­eel­li­sen ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­män suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti voi­mas­sa ole­via ra­joi­tus­toi­men­pi­tei­tä jat­ke­taan vä­hin­tään hel­mi­kuun lop­puun saak­ka.

U-sote muis­tut­taa voi­mas­sa ole­vien tur­va­oh­jeis­tus­ten vas­tuul­li­ses­ta nou­dat­ta­mi­ses­ta.

– Yri­tys­ten hen­ki­lö­kun­nan tu­lee käyt­tää kas­vo­mas­kia kai­kis­sa asi­a­kas­pal­ve­lu­ti­lan­teis­sa. Li­säk­si suo­ja­va­rus­tei­ta, ku­ten mas­ke­ja, kä­si­de­siä ja ker­ta­käyt­tö­hans­ko­ja oli­si suo­ta­vaa ol­la tar­jol­la myös asi­ak­kail­le, sa­no­taan tie­dot­tees­sa.

U-sote muis­tut­taa myös tur­va- ja hy­gie­ni­aoh­jei­den huo­mi­oi­mi­ses­ta myös yri­tys­ten si­säi­ses­sä toi­min­nas­sa.

– Oh­jei­ta nou­dat­ta­mal­la voi­daan tur­va­ta yri­tys­toi­min­nan jat­ku­mi­nen myös mah­dol­li­ses­sa ko­ro­na­tar­tun­ta­ti­lan­tees­sa. Esi­mer­kik­si kas­vo­mas­kien käy­tön lai­min­lyön­ti voi joh­taa laa­joi­hin ko­ro­na-al­tis­tuk­siin ja ka­ran­tee­nei­hin, jot­ka kes­keyt­tä­vät yri­tys­toi­min­nan pa­him­mil­laan 14 vuo­ro­kau­den ajak­si.

U-sote kan­nus­taa työ­nan­ta­jia edis­tä­mään työ­jär­jes­te­ly­jä, joil­la vä­hen­ne­tään lä­hi­kon­tak­te­ja ja mui­ta ris­ki­te­ki­jöi­tä.

Ko­ro­na­vi­rus­ta vas­taan ro­kot­ta­mi­nen käyn­nis­ty­nyt Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa aloi­tet­tiin ko­ro­na­vi­rus­ta vas­taan ro­kot­ta­mi­nen tam­mi­kuun en­sim­mäi­sel­lä vii­kol­la. Ro­ko­te tar­jo­taan eri vä­es­tö­ryh­mil­le kan­sal­li­sen ro­ko­tus­st­ra­te­gi­an ja THL:n suo­si­tuk­sen mu­kai­ses­sa jär­jes­tyk­ses­sä.

En­sim­mäi­se­nä ro­ko­tus­vuo­ros­sa ovat ol­leet so­si­aa­li- ja ter­veys­toi­men hen­ki­lös­tö sekä hoi­va­ko­tien asuk­kaat. Ku­lu­van vii­kon lop­puun men­nes­sä yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la on an­net­tu yh­teen­sä 624 ro­ko­tet­ta.

Ro­kot­tei­den niuk­ka saa­ta­vuus on tois­tai­sek­si hi­das­tu­nut ro­ko­tus­tah­tia. Laa­jem­mat vä­es­tön ro­ko­tuk­set voi­daan aloit­taa vas­ta kun ro­kot­tei­den toi­mi­tus­mää­rät kas­va­vat.

Tä­män­het­ki­sen ar­vi­on mu­kaan yli 80-vuo­ti­ai­den ro­ko­tuk­set pääs­tään aloit­ta­maan ai­kai­sin­taan hel­mi­kuun lo­pus­sa.

Jut­tuun kor­jat­tu tar­tun­ta­lu­ku­mää­rät.

Näköislehdet

Kysely