JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uudessakaupungissa koronatapausten ilmaantuvuusluku on koko maakunnan tasoa korkeampi.

Uudessakaupungissa koronatapausten ilmaantuvuusluku on koko maakunnan tasoa korkeampi.

Jenni Kylänpää

Uutiset
10.2.2021 13.09

Ugissa turvataan yo-kirjoitukset myös karanteenissa oleville - Vakan alueella uusia tartuntoja Ugissa ja Maskussa

Jen­ni Ky­län­pää

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­een vii­des­sä kun­nas­sa on to­det­tu pan­de­mi­an ai­ka­na yh­teen­sä 121 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa. Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa tar­tun­to­ja on to­det­tu 97, Veh­maal­la 10 ja Py­hä­ran­nas­sa 9. Kus­ta­vis­sa ja Tai­vas­sa­los­sa tar­tun­to­ja on al­le vii­si ja sik­si lu­ku­mää­rää ei ker­ro­ta.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa on to­det­tu vii­kon ai­ka­na, 2.–9.2., yk­si­tois­ta uut­ta tar­tun­taa.

Ko­ro­na­ta­paus­ten kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den on Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 129. Il­maan­tu­vuus on koko maa­kun­nan ta­soa (103) kor­ke­am­pi.

Kaik­ki voi­mas­sa ole­vat suo­si­tuk­set ja ra­joi­tus­toi­men­pi­teet jat­ku­vat alu­eel­la en­nal­laan.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa on pää­tet­ty mah­dol­lis­taa ke­vään yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­siin osal­lis­tu­mi­nen myös ka­ran­tee­nis­sa ole­vil­le opis­ke­li­joil­le. Val­mis­te­lut kir­joi­tus­ten to­teut­ta­mi­sek­si vi­de­o­val­von­nan avul­la on aloi­tet­tu.

Jär­jes­te­lyl­lä ha­lu­taan rau­hoit­taa ko­kei­siin val­mis­tau­tu­mi­nen ja var­mis­taa, et­tei ko­ro­na­tes­tiin jä­te­tä me­ne­mät­tä kir­joi­tus­ten pe­ruun­tu­mi­sen pe­los­sa.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa las­ten ja nuor­ten har­ras­tus­toi­min­nan ra­joi­tuk­set py­sy­vät tois­tai­sek­si en­nal­laan ja kos­ke­vat kaik­kia al­le 20-vuo­ti­ai­ta. Kau­pun­gin tau­ti­ti­lan­ne on maa­kun­nan ti­lan­net­ta hei­kom­pi ja sel­vi­tyk­set vi­rus­va­ri­an­tin le­vi­ä­mi­ses­tä Vak­ka-Suo­men alu­eel­la ovat kes­ken.

Muis­sa Va­kan alu­een kun­nis­sa uu­sia tar­tun­to­ja on to­det­tu Mas­kus­sa. Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen mu­kaan Mas­kus­sa on 10.2. men­nes­sä to­det­tu kaik­ki­aan 93 tar­tun­taa. Vie­lä tä­män vii­kon maa­nan­tai­na (8.2.) tar­tun­to­ja oli 90.

My­nä­mä­es­sä ja Nou­si­ai­sis­sa tar­tun­nat ovat pit­kään py­sy­neet sa­moi­na: My­nä­mä­es­sä luku on 34 ja Nou­si­ai­sis­sa 14.

Naan­ta­lis­sa luku on py­sy­nyt myös maa­nan­tain ta­sol­la, eli tar­tun­to­ja on kaik­ki­aan 114.

Näköislehdet

Kysely