JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
25.10.2022 12.20

Työttömyys lisääntyi Vakka-Suomessa

Työt­tö­mien mää­rä li­sään­tyi syys­kuus­sa Vak­ka-Suo­mes­sa 21 pro­sent­tia vuo­den ta­kai­seen ti­lan­tee­seen ver­rat­tu­na. Kai­kis­sa muis­sa Var­si­nais-Suo­men seu­tu­kun­nis­sa työt­tö­miä oli vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min.

Va­kan alu­eel­la työt­tö­myy­sas­te oli syys­kuus­sa Kus­ta­vis­sa 9,4, Mas­kus­sa 4,4, My­nä­mä­es­sä 6,2, Naan­ta­lis­sa 6,2, Nou­si­ai­sis­sa 4,8, Tai­vas­sa­los­sa 7,7, Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 10,3 ja Veh­maal­la 7,5 pro­sent­tia.

Uu­den­kau­pun­gin luku oli maa­kun­nan toi­sek­si kor­kein Tu­run 11,7 pro­sen­tin no­tee­rauk­sen jäl­keen. Mas­kun työt­tö­myy­sas­te oli Var­si­nais-Suo­men vii­den­nek­si ma­ta­lin. Kär­jes­sä oli Sau­vo 2,5 pro­sen­tin työt­tö­myy­sas­teel­laan.

Var­si­nais-Suo­men työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli syys­kuun lo­pus­sa 19 800 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa. Syys­kuun ai­ka­na työt­tö­mien mää­rä tip­puu yleen­sä elo­kuu­hun ver­rat­tu­na ja täl­lä ker­taa mää­rä las­ki 700 hen­gel­lä. Vuot­ta ai­em­mas­ta on työt­tö­mien mää­rä vä­hen­ty­nyt 1600 hen­ki­löl­lä eli kah­dek­sal­la pro­sen­til­la. Var­si­nais-Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä ale­ni 600 hen­ki­löl­lä eli 32 pro­sen­til­la ver­rat­tu­na vii­me vuo­den syys­kuu­hun.

Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli syys­kuun lo­pus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa 8,6 pro­sent­tia eli 0,7 pro­sent­tiyk­sik­köä vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min.

Syys­kuun vii­mei­se­nä päi­vä­nä oli avoi­mia työ­paik­ko­ja tar­jol­la alu­een työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa 6400 kap­pa­let­ta eli kym­me­nen pro­sent­tia vä­hem­män kuin vuo­si sit­ten. Kol­men vii­me kuu­kau­den ai­ka­na uu­sia työ­paik­ko­ja on avau­tu­nut 24 000 kpl eli sa­man ver­ran kuin vuot­ta ai­em­min. Kaik­ki­aan työ­paik­ko­ja oli avoin­na syys­kuun ai­ka­na 15 10o, jois­ta 7900 oli uu­sia syys­kuun ai­ka­na avau­tu­nei­ta työ­paik­ko­ja. Näin uu­sia työ­paik­ko­ja tuli syys­kuus­sa tar­jol­le kym­me­nen pro­sent­tia vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min.

Näköislehdet

Kysely