JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
18.2.2021 9.55

Työllisyyden palvelut jatkossa Ugin Mörnessä

Uu­den­kau­pun­ki on yk­si niis­tä ko­kei­lu­kun­nis­ta, jot­ka vas­taa­vat oman alu­een­sa työl­lis­tä­mis­pal­ve­lu­jen tar­jo­a­mi­ses­ta 1.3.2021–30.6.2023. Tu­run seu­dun kun­ta­ko­kei­lus­sa ovat mu­ka­na Tur­ku, Lai­ti­la, Pai­mio, Sau­vo ja Uu­si­kau­pun­ki. Kun­ta­ko­kei­lun pii­riin kuu­luu Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa noin 700 hen­ki­löä. Ta­voit­tee­na on, et­tä työn­ha­ki­jat työl­lis­ty­vät ny­kyis­tä no­pe­am­min.

Jo­kai­nen kun­nan työl­lis­tä­mis­pal­ve­lui­den asi­ak­kaak­si siir­ty­vä työn­ha­ki­ja saa asi­as­ta tie­don hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti TE-toi­mis­tos­ta. Kun­ta ot­taa tä­män jäl­keen asi­ak­kaa­seen yh­teyt­tä ja opas­taa hä­net asi­oi­maan vi­ras­to­ta­lo Mör­neen, jo­hon on par­hail­laan ra­ken­teil­la ti­lat ja opas­teet. Kun­nan asi­ak­kaik­si tu­le­vat ne uu­si­kau­pun­ki­lai­set, jot­ka ovat työt­tö­miä ja työ­voi­ma­pal­ve­luis­sa ole­via työn­ha­ki­joi­ta, jot­ka ei­vät ole oi­keu­tet­tu­ja an­si­o­päi­vä­ra­haan, ovat al­le 30-vuo­ti­ai­ta työn­ha­ki­joi­ta tai ovat maa­han­muut­ta­jia ja vie­ras­kie­li­siä, jot­ka ovat joko työt­tö­mä­nä tai työ­voi­ma­pal­ve­luis­sa TE-toi­mis­tos­sa.

Uu­si työn­ha­ki­ja il­moit­tau­tuu ai­na en­sin TE-toi­mis­toon, joka sel­vit­tää, kuu­luu­ko asi­a­kas kun­ta­ko­kei­lun pii­riin.

Kun­ta­ko­kei­lu­jen ta­voit­tee­na on ny­kyis­tä te­hok­kaam­min edis­tää työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den työl­lis­ty­mis­tä ja kou­lu­tuk­seen oh­jau­tu­mis­ta. Ta­voit­tee­na on pa­ran­taa eri­tyi­ses­ti pi­dem­pään työt­tö­mä­nä ol­lei­den ja hei­kos­sa työ­mark­ki­na-ase­mas­sa ole­vien pää­syä työ­mark­ki­noil­le. Ko­kei­lun toi­vo­taan tuo­van myös uu­sia rat­kai­su­ja osaa­van työ­voi­man saa­ta­vuu­teen.

– Kun­nal­le siir­ty­vät työl­lis­tä­mi­sen pal­ve­lut yh­des­sä ny­kyis­ten pal­ve­lu­jen kans­sa muo­dos­ta­vat te­hok­kaan työl­lis­ty­mis­tä tu­ke­van ko­ko­nai­suu­den. Tämä an­taa mah­dol­li­suu­den tar­jo­ta asi­ak­kail­le en­tis­tä yk­si­löl­li­sem­pää apua ja toi­saal­ta ker­too meil­le sel­ke­äm­min, mi­ten pal­ve­lu­ja tu­li­si edel­leen ke­hit­tää, Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­gin so­si­aa­li­työn joh­ta­ja Ma­ri­ka Leh­ti­nen ker­too.

Kun­ta­ko­kei­lun asi­a­kas asi­oi kau­pun­gin pal­ve­luis­sa ai­na sa­man yh­teys­hen­ki­lön kans­sa. Täl­lä ta­voin var­mis­te­taan asi­ak­kaan hen­ki­lö­koh­tai­nen ja no­pea apu, kun yh­teys­hen­ki­lö tun­tee asi­ak­kaan työ- ja pal­ve­lu­his­to­ri­an.

Kol­me TE-toi­mis­ton työl­li­syy­soh­jaa­jaa siir­tyy kun­ta­ko­kei­lun ajak­si työs­ken­te­le­mään Uu­den­kau­pun­gin vi­ras­to­ta­loon. Työl­lis­tä­mis­tii­miin kuu­luu yh­teen­sä kah­dek­san hen­ki­löä ja li­säk­si maa­han­muut­to- ja pal­ve­lu­koor­di­naat­to­rien työ­ai­kaa suun­na­taan osin työl­lis­tä­mis­pal­ve­lui­hin.

Kaik­ki var­si­nais­suo­ma­lai­set työn­ha­ki­jat ei­vät siir­ry työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lu­jen myö­tä oman ko­ti­kun­nan asi­ak­kaik­si, vaan suu­ri osa jää edel­leen asi­ak­kaik­si TE-toi­mis­toon. Näi­den asi­ak­kai­den pal­ve­lu jat­kuu TE-toi­mis­tos­sa nor­maa­lis­ti. TE-toi­mis­tol­le jää kui­ten­kin myös kun­ta­ko­kei­luun siir­ty­vien hen­ki­lö­a­si­ak­kai­den osal­ta joi­ta­kin teh­tä­viä, ku­ten pää­o­sa työt­tö­myys­tur­vaa kos­ke­vis­ta lau­sun­nois­ta ja työ­voi­ma­kou­lu­tus­ten haas­tat­te­lut ja va­lin­nat.

TE-toi­mis­ton yri­tys- ja työ­nan­ta­ja­pal­ve­lut säi­ly­vät en­nal­laan ja ovat kaik­kien työ­nan­ta­jien käy­tet­tä­vis­sä riip­pu­mat­ta or­ga­ni­saa­ti­on ko­ti­kun­nas­ta. Kun­ta­ko­kei­lui­hin kuu­lu­mat­to­mien kun­tien pal­ve­lut TE-toi­mis­tos­sa jat­ku­vat myös nor­maa­lis­ti kun­ta­ko­kei­lu­jen ai­ka­na.