JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.12.2021 9.49

Tuomiokapituli: Joulukirkot voi järjestää

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on teh­nyt 20.12. kak­si pää­tös­tä, jois­ta en­sim­mäi­sel­lä kiel­le­tään Var­si­nais-Suo­mes­sa kaik­ki si­sä­ti­lois­sa ja ul­ko­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vät ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set ajal­la 22.–31.12.

Ark­ki­hiip­pa­kun­nan tuo­mi­o­ka­pi­tu­li on an­ta­nut Avin pää­tök­sen joh­dos­ta seu­ra­kun­nil­le seu­raa­vat oh­jeet, jot­ka kos­ke­vat Var­si­nais-Suo­men alu­een seu­ra­kun­tia ja ovat voi­mas­sa 22.–31.12.

Seu­ra­kun­nis­sa suun­ni­tel­lut ylei­sö­ti­lai­suu­det ku­ten kon­ser­tit, myy­jäi­set ja Kau­neim­mat Jou­lu­lau­lut pe­ru­taan, ei­kä mää­räys­tä ei voi kier­tää ko­ro­na­pas­sil­la. Ylei­sö­ti­lai­suu­del­la ei tar­koi­te­ta seu­ra­kun­nan jat­ku­va­luon­teis­ta nor­maa­li­toi­min­taa.

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­set ei­vät kos­ke us­kon­nol­li­sia ti­lai­suuk­sia, vaan kyse on kir­kon omil­la pää­tök­sil­lä seu­ra­kun­nil­le an­ne­tuis­ta oh­jeis­ta. Tuo­mi­o­ka­pi­tu­lis­ta on ol­tu yh­tey­des­sä Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­toon ja kes­kus­tel­tu ra­joi­tus­ten vai­ku­tuk­sis­ta seu­ra­kun­nan toi­min­taan.

Tuo­mi­o­ka­pi­tu­li oh­jeis­taa, et­tä kir­kol­li­sis­sa toi­mi­tuk­sis­sa, ku­ten hau­taan siu­naa­mi­ses­sa, avi­o­liit­toon vih­ki­mi­ses­sä ja kas­tees­sa, ju­ma­lan­pal­ve­luk­sis­sa sekä jou­lu­aa­ton ja uu­den vuo­den aa­ton har­tauk­sis­sa käy­tet­tä­vään ti­laan voi­daan ot­taa si­säl­le enin­tään 1/3 ti­lan enim­mäis­hen­ki­lö­mää­räs­tä.

Seu­ra­kun­nan on huo­leh­dit­ta­va jär­jes­tä­mien­sä ti­lai­suuk­sien ter­veys­tur­val­li­suu­des­ta.

Ti­lai­suuk­sis­sa on vah­va mas­ki­suo­si­tus. Lau­la­mi­sen mää­rää on hyvä ra­joit­taa. Eh­tool­li­sen­ja­os­sa tu­lee nou­dat­taa eri­tyi­sen tark­kaa hy­gie­ni­aa.

Näköislehdet

Kysely