JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Rokote valmistetaan paikan päällä laimentamalla rokoteaine keittosuolaliuoksella. Valmis rokoteannos on annettava kuuden tunnin kuluessa.

Rokote valmistetaan paikan päällä laimentamalla rokoteaine keittosuolaliuoksella. Valmis rokoteannos on annettava kuuden tunnin kuluessa.

Arkisto / Teija Uitto

Uutiset
22.1.2021 14.03

Sairaan­hoi­to­piiri on jakanut kunnille noin 9000 rokotetta

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­ri on tors­tai­hin 21.1. men­nes­sä saa­nut käyt­töön­sä kaik­ki­aan 12 000 ko­ro­na­vi­rus­ro­ko­tet­ta. Näis­tä yh­teen­sä noin 9000 ro­ko­tet­ta on jo an­net­tu ja ja­et­tu edel­leen kun­tiin.

Jo­kai­sel­le ro­ko­te­an­nok­sel­le on ole­mas­sa käyt­tö­suun­ni­tel­ma kan­sal­li­ses­ti lin­ja­tun ro­ko­tus­jär­jes­tyk­sen mu­kai­ses­ti. Li­säk­si Tu­run kau­pun­ki on saa­nut suo­raan Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sel­ta omaan käyt­töön­sä ro­kot­tei­ta, jot­ka ei­vät ole sai­raan­hoi­to­pii­rin muis­sa lu­vuis­sa.

Kaik­ki nyt saa­dut ro­kot­teet on suun­ni­tel­tu an­net­ta­vak­si vii­koil­la 4–5 joko en­sim­mäi­se­nä ro­ko­te­an­nok­se­na tai te­hos­te­ro­kot­tee­na. Mo­lem­mat ro­ko­tu­sa­jat va­ra­taan en­sim­mäi­sen ro­ko­tuk­sen ajan­va­rauk­sen yh­tey­des­sä.

– Lää­ke­kes­kuk­ses­sa ja sai­raa­la-ap­tee­kis­sa sy­vä­jää­säi­ly­tyk­ses­sä ole­vil­le ro­kot­teil­le on yk­si­tyis­koh­tai­nen suun­ni­tel­ma. Tämä tar­koit­taa, et­tä ro­ko­te on joko kor­va­mer­kit­ty toi­mi­tet­ta­vak­si edel­leen tiet­tyyn Var­si­nais-Suo­men kun­taan tai sil­le on va­rat­tu ro­ko­tu­sai­ka ro­ko­tus­jär­jes­tyk­sen mu­kai­ses­ti, ker­too joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­ris­tä.

Sai­raan­hoi­to­pii­rin alu­eel­le saa­ta­vis­ta ko­ro­na­ro­kot­teis­ta val­ta­o­sa toi­mi­te­taan eteen­päin kun­tiin, jot­ka huo­leh­ti­vat ro­ko­tuk­sis­ta alu­eil­laan. Ro­kot­tei­ta an­ne­taan ja ja­el­laan edel­leen sitä mu­kaa, kun ro­ko­tet­ta saa­daan käyt­töön.

Sai­raa­la-ap­tee­kis­ta on toi­mi­tet­tu Var­si­nais-Suo­men kun­tiin pel­käs­tään täl­lä vii­kol­la kaik­ki­aan noin 1 900 ro­ko­te­an­nos­ta. Ro­ko­tus­ten al­ka­mi­sen jäl­keen ro­kot­teen on saa­nut noin 3 000 ko­ro­na­po­ti­lai­den hoi­toon ja di­ag­nos­tiik­kaan osal­lis­tu­vaa sekä kriit­ti­siin toi­min­toi­hin kuu­lu­vaa sai­raan­hoi­to­pii­rin am­mat­ti­lais­ta. Li­säk­si noin 500 heis­tä on jo eh­ti­nyt saa­da myös te­hos­te­ro­kot­teen.

Näköislehdet

Kysely