JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
13.4.2021 13.15

Ryhmäliikunta ulkona sallitaan alle 20-vuotiaille tästä päivästä lähtien

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä suo­sit­te­lee, et­tä vuon­na 2001 syn­ty­nei­den ja nuo­rem­pien ryh­mä­lii­kun­ta ul­ko­na sal­li­taan, mut­ta lä­hi­kon­tak­tia si­säl­tä­vät har­joit­teet ei­vät vie­lä oli­si sal­lit­tu­ja.

Ti­lan­ne ko­ro­na­tar­tun­nois­sa on pa­ran­tu­nut Var­si­nais-Suo­mes­sa. Tuo­rein 14 vuo­ro­kau­den il­maan­tu­vuus 100 000 asu­kas­ta koh­ti on Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 136,1. Viik­ko sit­ten il­maan­tu­vuus oli 194,7. Ko­ro­na­ti­lan­ne vaih­te­lee maa­kun­nan eri alu­eil­la.

– Kat­som­me vii­kon ker­ral­laan ja läh­dem­me va­ro­vai­ses­ti pur­ka­maan ra­joi­tuk­sia, en­sin kos­kien lap­sia ja nuo­ria, sa­noo Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä.

Pie­ti­lä pai­not­taa, et­tä kaik­ki ha­lu­a­vat pääs­tä ta­kai­sin nor­maa­liin elä­mään. Ede­tä tu­lee kui­ten­kin mal­til­li­ses­ti ja yk­si vai­he ker­ral­laan, jot­ta ke­sää voi­tai­siin viet­tää il­man ko­ro­naa tai mah­dol­li­sim­man vä­häi­sil­lä tar­tun­noil­la.

Var­si­nais-Suo­mi on vie­lä le­vi­ä­mis­vai­hees­sa, eli il­maan­tu­vuus­lu­ku on yli 50 ja tes­tat­tu­jen po­si­tii­vi­nen osuus on yli kak­si pro­sent­tia. Se on täl­lä het­kel­lä 4,5 pro­sent­tia.

Sen si­jaan sai­raa­la­hoi­don tar­ve ei ole enää kas­va­nut, ei­kä uu­sien te­ho­hoi­to­jak­so­jen mää­rän en­nus­te­ta kään­ty­vän ai­na­kaan ly­hy­el­lä ai­ka­vä­lil­lä nou­suun. Täl­lä het­kel­lä ko­ro­na­tau­din vuok­si ole­via po­ti­lai­ta on Tyk­sis­sä 13. Viik­ko sit­ten hei­tä oli 19.

Tar­tun­nan­läh­teet ovat pää­sään­töi­ses­ti sel­vi­tet­tä­vis­sä, 72 pro­sent­tia, ja tar­tun­ta­ket­jut suu­rim­mak­si osak­si tun­nis­tet­tu.

– Tar­tun­nan läh­tei­den tun­nis­ta­mi­ses­sa ovat kun­nat on­nis­tu­neet hy­vin. Vii­kol­la 12 tar­tun­nan­läh­de tun­nis­tet­tiin jopa 83 pro­sent­tia ta­pauk­sis­ta, sa­noo Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va yli­lää­kä­ri Esa Rin­ta­la.

Kaik­kia voi­mas­sa ole­via suo­si­tuk­sia jat­ket­tiin en­si vii­kon sun­nun­tai­hin 25.4. saak­ka. Ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä ar­vi­oi en­si vii­kol­la, voi­daan­ko myös si­sä­ti­lois­sa ta­pah­tu­vaa har­ras­tus­toi­min­taa sal­lia al­le 20-vuo­ti­ail­le.

Näköislehdet

Kysely