JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Naantali on yksi Varsinais-Suomen kunnista, joissa ei saanut varattua aikoja koronarokotuksiin rokotepulan vuoksi.

Naantali on yksi Varsinais-Suomen kunnista, joissa ei saanut varattua aikoja koronarokotuksiin rokotepulan vuoksi.

Arkisto / Jussi Arola

Uutiset
Naantali
14.11.2023 12.48

Rokotepula hidastaa korona­ro­ko­tuksia Naantalissa

Var­han kai­kil­la alu­eil­la ei ole pys­tyt­ty an­ta­maan uu­sia ai­ko­ja ko­ro­na­ro­ko­tuk­sil­le, sil­lä ro­kot­teis­ta on pu­laa, ei­kä tie­dos­sa vie­lä ole uu­sien ro­ko­te-erien tark­ka saa­pu­mi­sa­jan­koh­ta.

Va­kan alu­eel­la uu­sia ko­ro­na­ro­ko­tu­sai­ko­ja ei ole voi­tu an­taa Naan­ta­lis­sa. Ai­em­min va­ra­tut ko­ro­na­ro­ko­tu­sa­jat ovat voi­mas­sa.

– On syn­ty­nyt vää­rin­kä­si­tyk­siä sii­tä, et­tä em­me an­tai­si ro­ko­tu­sai­ko­ja, jot­ta ih­mi­set oh­jau­tui­si­vat ajan­va­rauk­set­to­mil­le mas­sa­ro­ko­tuk­sil­le. Uu­sia ro­ko­tu­sai­ko­ja ei ole pys­tyt­ty an­ta­maan, kos­ka ro­kot­tei­ta ei ole riit­tä­väs­ti. Olem­me sel­vit­tä­neet asi­aa yh­des­sä THL:n kans­sa ja in­for­moim­me heti, kun saam­me uu­sien ro­ko­tu­se­rien saa­pu­mis­tie­don, tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri ja hal­lin­to­y­li­lää­kä­ri Jut­ta Pel­to­nie­mi sa­noo.

Ko­ro­na­ro­kot­tei­ta voi­daan jon­kin ver­ran siir­tää eri kun­tien vä­lil­lä, kui­ten­kin huo­mi­oi­den ro­ko­tet­ta­van vä­es­tön mää­rä ja teh­dyt ajan­va­rauk­set.

Iäk­kään vä­es­tön ro­ko­tuk­set ko­ti­hoi­dos­sa sekä asu­mis­pal­ve­lu­yk­si­köis­sä ovat käyn­nis­sä, ja nii­den ai­ka­tau­lua on no­peu­tet­tu ikään­ty­nei­den pal­ve­lui­den ja sote-pal­ve­lui­den vä­li­sel­lä yh­teis­työl­lä.

Inf­lu­ens­sa­ro­kot­tei­ta on täl­lä het­kel­lä riit­tä­väs­ti, sil­lä nii­tä on saa­tu hy­vin­voin­ti­a­lu­eil­le enem­män kuin ko­ro­na­ro­kot­tei­ta. Inf­lu­ens­sa­ro­ko­tuk­sil­le on tar­jol­la ai­ko­ja koko Var­si­nais-Suo­mes­sa. Ter­vey­sa­se­mien ro­ko­tus­ta­pah­tu­mis­sa voi ol­la ruuh­kaa, ei­vät­kä ti­lat vält­tä­mät­tä mah­dol­lis­ta etäi­syy­den pi­tä­mis­tä mui­hin. Kä­si­hy­gie­ni­an li­säk­si myös kas­vo­mas­kil­la voi ha­lu­tes­saan suo­jau­tua.

Fluns­sa­kau­si on Var­si­nais-Suo­mes­sa käyn­nis­sä ja ko­ro­na­tar­tun­nat nä­ky­vät jo sai­raa­lois­sa. Isoin po­ti­las­ryh­mä ovat ikään­ty­neet, joil­la ly­hyt­kes­toi­nen­kin kuu­me hei­ken­tää yleis­voin­tia.

Suu­rin osa ko­ro­na­tar­tun­nois­ta pa­ra­nee it­ses­tään ei­kä vaa­di yh­tey­de­not­toa ter­vey­den­huol­toon. Ko­ro­nas­sa ja muis­sa­kin hen­gi­tys­tie­in­fek­ti­ois­sa lepo on usein pa­ras lää­ke. Kor­ke­an kuu­meen alen­ta­mi­sek­si ja olon pa­ran­ta­mi­sek­si voi käyt­tää pa­ra­se­ta­mo­li- tai tu­leh­dus­ki­pu­lää­ke­val­mis­tei­ta.

Vai­ke­am­mis­sa tai pit­kit­ty­neis­sä oi­reis­sa, esi­mer­kik­si hen­gi­tys­vai­keuk­sis­sa tai yleis­ti­lan las­kies­sa tu­lee ol­la yh­tey­des­sä ter­vey­den­huol­toon.

Näköislehdet

Kysely