JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kuvassa vasemmalta HUMAKin yhteisöpedagogiopiskelijat Aino Pajala, Rosaliina Ahvenjärvi ja Mirjam Erkamaa sekä heidän ohjaajanaan toimiva Rasekon opettaja Maikki Laukkanen.

Kuvassa vasemmalta HUMAKin yhteisöpedagogiopiskelijat Aino Pajala, Rosaliina Ahvenjärvi ja Mirjam Erkamaa sekä heidän ohjaajanaan toimiva Rasekon opettaja Maikki Laukkanen.

Raseko

Uutiset
2.2.2021 16.22

Rasekon pilot­ti­ko­kei­lussa huomio korona-ajan nuoriin

Rai­si­on seu­dun kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­mäs­sä al­kaa ko­kei­lu, jos­sa py­ri­tään en­na­koi­vas­ti ta­voit­ta­maan ne opis­ke­li­jat, joil­le ko­ro­na-ai­ka ja etä­o­pis­ke­lu ovat aset­ta­neet eni­ten haas­tei­ta.

Seu­raa­van kah­dek­san vii­kon ajan Ra­se­kos­sa työs­ken­te­lee oman hen­ki­lö­kun­nan tu­ke­na kol­me yh­tei­sö­pe­da­go­gi­o­pis­ke­li­jaa HU­MA­Kis­ta, jot­ka aut­ta­vat nuo­ria ete­ne­mään opin­nois­saan ja pär­jää­mään ar­jes­saan.

– Ko­ro­na-ajan ra­joi­tuk­set ja etä­o­pis­ke­lu ovat haas­ta­neet kaik­kien ja eri­tyi­ses­ti nuor­ten jak­sa­mis­ta. Nuo­ret kai­paa­vat täl­lä het­kel­lä pait­si yh­tei­söl­li­syyt­tä myös li­sää ai­kui­sen läs­nä­o­loa ja oh­jaus­ta opin­toi­hin­sa. Tä­hän tar­pee­seen vas­taa­maan olem­me nyt pal­kan­neet oman hen­ki­lö­kun­tam­me avuk­si kol­me yh­tei­sö­pe­da­go­gi­o­pis­ke­li­jaa, ker­too joh­ta­va reh­to­ri Ma­ria Tai­pa­le.

Yh­tei­sö­pe­da­go­gi­o­pis­ke­li­joi­den teh­tä­vä­nä on tu­kea opet­ta­jien, opin­to-oh­jaa­jien ja ku­raat­to­rien työ­tä koh­taa­mal­la opis­ke­li­joi­ta ja aut­ta­mal­la hei­tä ete­ne­mään opin­nois­saan.

– Yh­tei­sö­pe­da­go­gien teh­tä­vä­nä on koh­da­ta nii­tä nuo­ria, joil­la on haas­tei­ta opin­nois­saan tai elä­män­hal­lin­nas­sa, esi­mer­kik­si pal­jon pois­sa­o­lo­ja kou­lus­ta, ker­too tii­miä oh­jaa­va opet­ta­ja Maik­ki Lauk­ka­nen.

– He ta­voit­te­le­vat pu­he­li­mit­se näi­tä nuo­ria sekä kes­kus­te­le­vat, kuun­te­le­vat ja neu­vo­vat. Työ­tä teh­dään yh­des­sä vas­tuu­o­pet­ta­jien kans­sa ja teh­tä­vän­ku­va voi nuo­res­ta riip­pu­en ol­la esi­mer­kik­si oi­kei­siin pal­ve­lui­hin oh­jaa­mis­ta tai konk­reet­ti­ses­ti opis­ke­lu­teh­tä­vis­sä aut­ta­mis­ta.

Vas­tuu­o­pet­ta­jat oh­jaa­vat omia opis­ke­li­joi­taan tuen pii­riin. Ra­se­kon opis­ke­li­jat voi­vat myös it­se ol­la suo­raan yh­tey­des­sä yh­tei­sö­pe­da­go­gi­o­pis­ke­li­joi­hin. Yh­teis­työ­tä teh­dään myös kun­tien et­si­vän nuo­ri­so­työn ja ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön kans­sa.

– Ko­kei­lem­me nyt tätä mal­lia pi­lot­ti­na ja kat­som­me jat­koa sit­ten, kun nä­em­me tu­lok­set. On hie­noa, et­tä yh­teis­työ HU­MA­Kin kans­sa on­nis­tui no­pe­al­la ai­ka­tau­lul­la. Jo­kai­nen opis­ke­li­ja, joka saa it­sel­leen tu­kea, apua ja pa­rem­man ot­teen opis­ke­lus­ta sekä omas­ta elä­mäs­tään ko­ro­nan kes­kel­lä, on meil­le voit­to täs­sä pi­lo­tis­sa, Ma­ria Tai­pa­le sa­noo.

Näköislehdet

Kysely