JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
29.12.2021 10.21

Pop up -rokotuksia Naantalissa 5–11- ja yli 18-vuotiaille

5–11-vuo­ti­ai­den las­ten ko­ro­na­ro­ko­tuk­set al­ka­vat Naan­ta­lis­sa vii­kol­la 1. Val­ti­o­neu­vos­ton ase­tuk­sen mu­kaan ko­ro­na­ro­ko­tuk­sia tar­jo­taan kai­kil­le 5 vuot­ta täyt­tä­neil­le lap­sil­le.

Ro­ko­tuk­sia an­ne­taan il­man ajan­va­raus­ta Tai­mon kou­lus­sa (Soi­nis­ten­tie 2). Ro­ko­tu­sia an­ne­taan maa­nan­tai­na 3.1., tiis­tai­na 4.1. ja kes­ki­viik­ko­na 5.1. kel­lo 9–16.

Käyn­ti ro­ko­tus­pis­teel­le on jal­ka­pal­lo­ken­tän puo­lei­ses­ta si­sään­käyn­nis­tä. Lap­sen ro­kot­ta­mi­seen tar­vi­taan huol­ta­jan tai mo­lem­pien huol­ta­jien suos­tu­mus joko kir­jal­li­ses­ti tai suul­li­ses­ti pai­kan pääl­lä. Huol­ta­jan suos­tu­muk­sen alai­käi­sen ko­ro­na­ro­ko­tuk­sel­le voi tu­los­taa ja täyt­tää THL:n si­vuil­ta.

5–11-vuo­ti­ail­le an­net­ta­va ko­ro­na­ro­ko­te on Bi­on­tech-Pfi­ze­rin Co­mir­na­ty, jos­ta lap­sil­le käy­te­tään ni­me­no­maan täl­le ikä­ryh­mäl­le tar­koi­tet­tua pie­nem­män an­nok­sen si­säl­tä­vää val­mis­tet­ta. Ro­ko­tus on va­paa­eh­toi­nen ja mak­su­ton.

18 vuot­ta täyt­tä­neil­le naan­ta­li­lai­sil­le an­ne­taan en­sim­mäi­nen, toi­nen tai kol­mas ko­ro­na­ro­ko­tus pop up -ta­pah­tu­mis­sa il­man ajan­va­raus­ta Bir­git­ta-sa­lis­sa (Opin­tie 1) tors­tai­na 6.1. kel­lo 10–15 ja sun­nun­tai­na 9.1. kel­lo 9–20.

60 vuot­ta täyt­tä­neil­le ja ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vil­le kol­mas ro­ko­te­an­nos voi­daan an­taa, kun toi­ses­ta ro­ko­tuk­ses­ta on ku­lu­nut 3–4 kuu­kaut­ta. Al­le 60-vuo­ti­ail­le, jot­ka ei­vät kuu­lu ris­ki­ryh­miin, kol­mat­ta ro­ko­te­an­nos­ta voi­daan tar­jo­ta 4–6 kuu­kau­den ku­lut­tua toi­ses­ta an­nok­ses­ta.

Ro­ko­tus­pai­kal­la voi ol­la pai­koi­tel­len ruuh­kaa.

18 vuot­ta täyt­tä­neet voi­vat saa­da kol­man­nen ko­ro­na­ro­ko­tus myös ajan­va­rauk­sel­la. Ai­ko­ja ava­taan va­rat­ta­vak­si li­sää vä­hi­tel­len.

Pu­he­li­na­jan­va­raus on koh­den­net­tu eri­tyi­ses­ti niil­le hen­ki­löil­le, joil­la ei ole mah­dol­li­suut­ta asi­oi­da säh­köi­ses­ti. Ro­ko­te­pu­he­lin saat­taa ol­la ruuh­kau­tu­nut.

Ko­ro­na­ro­ko­te­suo­jaa voi­daan jat­kaa kum­mal­la ta­han­sa mRNA-ro­kot­teel­la (Pfi­zer-Bi­on­tec­hin Co­mir­na­ty tai Mo­der­nan ko­ro­na­vi­rus­ro­ko­te). Kol­mas ko­ro­na­ro­ko­te­an­nos voi siis ol­la eri val­mis­tet­ta kuin en­sim­mäi­nen ja toi­nen an­nos. Poik­keuk­se­na ovat al­le 30-vuo­ti­aat mie­het, joil­le on tois­tai­sek­si käy­tös­sä vain Co­mir­na­ty-ro­ko­te va­ro­vai­suus­pe­ri­aat­teen mu­kai­ses­ti.

12 vuot­ta täyt­tä­neis­tä naan­ta­li­lai­sis­ta 92,0 pro­sent­tia on saa­nut en­sim­mäi­sen ko­ro­na­ro­ko­te­an­nok­sen ja 88,9 pro­sent­tia toi­sen an­nok­sen. Kol­man­nen ko­ro­na­ro­ko­tuk­sen osal­ta ro­ko­te­kat­ta­vuus on Naan­ta­lis­sa 24,1.

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin alu­eel­la 12 vuot­ta täyt­tä­nei­den ro­ko­te­kat­ta­vuus on en­sim­mäi­sen an­nok­sen osal­ta 89,1, toi­sen an­nok­sen osal­ta 85,3 ja kol­man­nen an­nok­sen osal­ta 23,7 pro­sent­tia.

Näköislehdet

Kysely