JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.8.2023 13.41

Poliisi valvoo tehostetusti koulu­mat­ka­lii­ken­nettä

Kou­lut al­ka­vat Var­si­nais-Suo­mes­sa pää­o­sin kes­ki­viik­ko­na 9. ja tors­tai­na 10. elo­kuu­ta. Lou­nais-Suo­men po­lii­si val­voo kou­lu­mat­ka­lii­ken­net­tä te­hos­te­tus­ti jal­kau­tu­en eri­tyi­ses­ti kou­lu­jen lä­his­töil­le.

Po­lii­sin kou­lu­mat­ka­lii­ken­ne­val­von­nas­sa pää­pai­no on suo­ja­tie­sään­tö­jen nou­dat­ta­mi­ses­sa. Li­säk­si te­ho­val­von­nan koh­tei­na ovat lii­ken­ne­va­lo­jen nou­dat­ta­mi­nen, tur­va­lait­tei­den käyt­tä­mi­nen sekä ylei­nen lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mi­nen kou­lu­jen ja kou­lu­tei­den lä­hei­syy­des­sä. Po­lii­si val­voo myös ajo­neu­vo­jen tur­val­lis­ta ja lain­mu­kais­ta py­säyt­tä­mis­tä ja py­sä­köin­tiä saat­to­lii­ken­tees­sä.

Te­hos­te­tun val­von­nan tar­koi­tuk­se­na on rau­hoit­taa lii­ken­net­tä, li­sä­tä kou­lu­lais­ten tur­val­li­suu­den tun­net­ta ja en­nal­ta es­tää lii­ken­ne­on­net­to­muuk­sia.

Kou­lu­jen al­ka­es­sa ja lo­mien lop­pu­es­sa lii­ken­ne­mää­rät li­sään­ty­vät. Kii­re ja lii­ken­ne ei­vät sovi yh­teen, jo­ten myös aa­mu­lii­ken­tee­seen on tär­ke­ää va­ra­ta tar­peek­si ai­kaa.

– Kou­lu­jen al­ka­mi­sen ajan­koh­ta on myös eri­no­mai­nen het­ki tar­kas­tel­la omaa lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mis­tään, ke­hot­taa lii­ken­ne­val­von­ta­sek­to­rin joh­ta­ja, yli­ko­mi­sa­rio Mika Pel­to­la Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­ta.

Lou­nais-Suo­men po­lii­si kiin­nit­tää val­von­nas­sa huo­mi­o­ta pait­si au­toi­li­joi­den, myös mo­poi­li­joi­den ja mui­den suo­jat­to­mien tien­käyt­täy­ty­jien lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mi­seen kou­lu­jen lä­his­töl­lä. Va­ro­vai­suut­ta on nou­da­tet­ta­va kaik­ki­al­la.

– Jo­kai­nen meis­tä on jos­kus ol­lut se pie­ni lii­ken­tees­sä vie­lä ko­ke­ma­ton, kou­lun­sa aloit­ta­va eka­luok­ka­lai­nen. Ko­ke­mat­to­muus lii­ken­tees­sä voi nä­kyä mo­nel­la ta­val­la, ja sik­si on tär­ke­ää hil­jen­tää ajo­no­peut­ta, kun ha­vain­noi lap­sen, Pel­to­la muis­tut­taa.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely