JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
18.11.2020 13.15

Pandemiaryhmä kehottaa viettämään pikkujouluja vain verkossa

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä ke­hot­taa viet­tä­mään pik­ku­jou­lu­ja tänä vuon­na vir­tu­aa­li­ses­ti.

Ko­ro­na­vi­ruk­sen ta­paus­mää­rät ovat maa­kun­nas­sa ta­saan­tu­neet, mut­ta hel­po­tuk­ses­ta ei voi sil­ti huo­kais­ta.

Lä­hi­pii­ris­tä saa­tu­jen tar­tun­to­jen mää­rä on kas­va­nut. Tä­män vuok­si pik­ku­jou­lu­ja tai juh­lia si­sä­ti­lois­sa ei nyt suo­si­tel­la. Pan­de­mi­a­ryh­mä ko­ros­taa voi­mas­sa ole­vaa suo­si­tus­ta sii­tä, et­tä yli 20 hen­ki­lön ta­paa­mi­sia ei tule jär­jes­tää.

– Em­me ha­lua es­tää ai­nut­ker­tais­ten juh­lien jär­jes­tä­mis­tä, mut­ta py­rim­me kai­kin ta­voin es­tä­mään sen, et­tä ti­lan­ne läh­ti­si taas pa­he­ne­maan, sa­noo ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Mik­ko Pie­ti­lä.

Vii­me vii­kol­la Var­si­nais-Suo­mes­sa to­det­tiin yh­teen­sä 141 uut­ta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, jois­ta 46 vii­kon­lo­pun ai­ka­na. Näis­tä run­sas puo­let, 56 pro­sent­tia, liit­tyi per­heen ja lä­hi­pii­rin tar­tun­toi­hin.

– Per­hei­tä on nyt tes­tat­tu pal­jon ja per­heen­si­säi­set tar­tun­nat saa­tu hy­vin kiin­ni, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri Esa Rin­ta­la ker­too.

Epi­de­mi­an hal­lin­nas­sa ovat aut­ta­neet al­tis­tu­nei­den ka­ran­tee­nit.

– Joka nel­jäs vii­me vii­kol­la sai­ras­tu­neis­ta on ol­lut ka­ran­tee­nis­sa. Ka­ran­tee­ni­toi­met ovat ol­leet oi­kea-ai­kai­sia, Rin­ta­la ar­vi­oi.

Ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä muis­tut­taa, et­tä pie­nis­tä­kin oi­reis­ta tu­li­si edel­leen eh­dot­to­mas­ti jää­dä ko­tiin ja tar­vit­ta­es­sa ha­keu­tua ko­ro­na­tes­tiin. Tar­tun­to­jen mää­rät Tu­run op­pi­lai­tok­sis­sa ja kou­luis­sa ovat rau­hoit­tu­mas­sa.

Yli 70 pro­sent­tia Var­si­nais-Suo­men tar­tun­nois­ta pys­ty­tään edel­leen jäl­jit­tä­mään.

Tyk­sin osas­toil­la on hoi­dos­sa kym­me­nen ko­ro­na­vi­rus­po­ti­las­ta.

Tyk­sin la­bo­ra­to­ri­ois­sa ana­ly­soi­tiin vii­me vii­kon (9.–15.11.) ai­ka­na yh­teen­sä 7067 ko­ro­na­näy­tet­tä.

Va­kan alu­een ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­nat pan­de­mi­an alus­ta läh­tien 18.11.

Mas­ku 20

My­nä­mä­ki 9

Naan­ta­li 19

Uu­si­kau­pun­ki 17

U-sote 20

Läh­de: THL ja U-sote

Näköislehdet

Kysely