JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.5.2023 14.32

Osa Varhan palveluista supistettu kesäajaksi

Ke­sä­ai­ka nä­kyy poik­keu­sai­ka­tau­lui­na Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een pal­ve­luis­sa ja toi­mi­pis­teis­sä. Ke­säl­lä osa toi­mi­pis­teis­tä on ko­ko­naan sul­jet­tui­na tie­tyn ai­kaa, osa toi­mii su­pis­te­tuin ai­ka­tau­luin ja jot­kut toi­mi­pis­teet sekä pal­ve­lut ovat avoin­na nor­maa­lis­ti koko ke­sän ajan.

Tyks Akuu­tin päi­vys­tyk­set ovat koko ke­sän avoin­na nor­maa­lis­ti. Myös pe­las­tus­pal­ve­lut toi­mi­vat ke­sä­ai­ka­na nor­maa­liin ta­paan.

Osa sote-kes­kus­pal­ve­lui­den toi­mi­pis­teis­tä, muun mu­as­sa ter­vey­sa­se­mat, -kes­kuk­set, ham­mas­hoi­to­lat, ovat ke­säl­lä sul­jet­tui­na ja osas­sa toi­mi­taan su­pis­te­tul­la ai­ka­tau­lul­la.

Yh­teis­työ ta­kaa kui­ten­kin hoi­don saan­nin, eli jos oma ter­veys­kes­kus tai -ase­ma on sul­jet­tu, on sil­le jär­jes­tet­ty kor­vaa­va toi­mi­pis­te, jo­hon asi­ak­kaat voi­vat ol­la yh­tey­des­sä sul­ku­ai­ka­na. Tie­dot ter­veys­kes­kus­ten ja -ase­mien kiin­ni­o­lo­a­jois­ta sekä tie­dot kor­vaa­vas­ta toi­mi­pis­tees­tä löy­ty­vät var­ha.fi-si­vus­tol­ta.

Myös osa so­si­aa­li- ja vam­mais­pal­ve­luis­ta toi­mii ke­sän ai­ka­na su­pis­te­tus­ti. Jot­kut toi­mi­pis­teet ja pal­ve­lut saat­ta­vat ol­la jon­kin ai­kaa ko­ko­naan sul­jet­tui­na.

Ikään­ty­nei­den pal­ve­luis­sa jär­jes­te­tään ke­säl­lä vä­hem­män kun­tout­ta­vaa päi­vä­toi­min­taa ja vä­hen­ne­tään ti­la­päis­hoi­don paik­ko­ja. Ti­la­päis­hoi­dol­la tar­koi­te­taan ly­hy­tai­kais­ta hoi­to­jak­soa esi­mer­kik­si omais­hoi­ta­jan la­ki­sää­teis­ten va­pai­den ai­ka­na.

Pal­ve­lui­den su­pis­ta­mi­set joh­tu­vat sii­tä, et­tä ikään­ty­nei­den pal­ve­lui­hin ei ole saa­tu rek­ry­toi­tua ke­säk­si täyt­tä mää­rää si­jai­sia. Hen­ki­lös­tön saa­ta­vuus­ti­lan­ne on ikään­ty­nei­den pal­ve­luis­sa vai­kea.

– Su­pis­ta­mis­ten jäl­keen ti­la­päis­hoi­don pai­kat koh­den­tu­vat ke­säl­lä eri­tyi­ses­ti omais­hoi­ta­jien la­ki­sää­teis­ten va­paa­päi­vien jär­jes­tä­mi­seen sekä so­si­aa­li­päi­vys­tyk­sen tar­pei­siin. Täs­tä joh­tu­en pal­ve­lua ei vält­tä­mät­tä pys­ty­tä tar­jo­a­maan juu­ri sii­nä ti­la­päis­hoi­toa tar­jo­a­vas­sa yk­si­kös­sä, jos­ta ikään­ty­nyt on ai­kai­sem­min saa­nut pai­kan, ikään­ty­nei­den pal­ve­lui­den pal­ve­lu­joh­ta­ja Ma­ri­ka Tui­ma­la sa­noo.

Myös pit­kä­ai­kais­hoi­don paik­ko­ja on ke­säl­lä vä­hem­män kuin nor­maa­lis­ti. Pit­kä­ai­kais­hoi­to­paik­ko­jen osal­ta pal­ve­lui­ta su­pis­te­taan pää­sään­töi­ses­ti si­ten, et­tä kaik­kia yk­si­köis­sä va­pau­tu­via paik­ko­ja ei täy­te­tä. Ke­nen­kään pit­kä­ai­kais­hoi­to­pai­kan saa­neen ei tar­vit­se muut­taa yk­si­kös­tä toi­seen.

– Jois­sain ti­lan­teis­sa saa­te­taan jou­tua siir­tä­mään asu­kas sa­man yk­si­kön si­säl­lä osas­tol­ta toi­sel­le. Näi­tä siir­tä­mi­siä teh­dään vain ää­rim­mäi­sis­sä ti­lan­teis­sa ja niis­tä tie­do­te­taan ai­na en­sin asuk­kai­ta ja hei­dän omai­si­aan, Tui­ma­la sa­noo.

Tyks-sai­raa­la­pal­ve­luis­sa on su­pis­tet­tua toi­min­taa ke­sän ai­ka­na ja use­am­pi osas­to on sul­jet­tu osan ke­säs­tä. Tämä ei vai­ku­ta asi­ak­kai­den saa­miin vas­taa­not­to­ai­koi­hin. Jos asi­ak­kaal­la on käyn­ti Tyk­sis­sä ke­sän ai­ka­na, hän tu­lee vas­taa­no­tol­le tai osas­tol­le so­vi­tus­ti.

Tyk­sin päi­vys­tyk­set toi­mi­vat nor­maa­lis­ti: Tyks T-sai­raa­las­sa ym­pä­ri vuo­ro­kau­den, Sa­lon sai­raa­las­sa ym­pä­ri vuo­ro­kau­den, Vak­ka-Suo­men sai­raa­las­sa ja Loi­maan sai­raa­las­sa joka päi­vä klo 8–20.

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een si­vus­tol­ta löy­ty­vät ajan­ta­sai­set tie­dot koko alu­een osal­ta: www.var­ha.fi/kesä.

Fak­ta

Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­malla supis­tet­tu au­ki­o­lo 8.5.–3.9., avoin­na ma, ke ja to. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te: Tai­vas­sa­lon ter­vey­sa­se­ma ma–to 8-15.30, pe 8–15 / Uu­den­kau­pun­gin ter­veys­kes­kus ma–pe klo 8–16.

Mas­kun suun ter­vey­den­huol­to sul­jet­tu 3.–23.7. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te My­nä­mä­en suun ter­vey­den­huol­to ma–pe klo 8–16 / Nou­si­ais­ten suun ter­vey­den­huol­to ma–pe klo 8–16.

Tai­vas­sa­lon suun ter­vey­den­huol­to sul­jet­tu: 3.–23.7. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te Uu­den­kau­pun­gin ter­veys­kes­kus ma–pe klo 8–16.

Veh­maan ter­vey­sa­se­ma sul­jet­tu: 17.–30.7. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te Tai­vas­sa­lon ter­vey­sa­se­ma ma–to klo 8–15.30, pe klo 8–15.

Veh­maan suun ter­vey­den­huol­to sul­jet­tu: 3.–30.7. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te Uu­den­kau­pun­gin ter­veys­kes­kus ma–pe 8–16 / Tai­vas­sa­lon suun ter­vey­den­huol­to.

Me­ri­mas­kun ter­vey­sa­se­ma sul­jet­tu: 3.7. - 30.7., Ry­mät­ty­län ter­vey­sa­se­ma sul­jet­tu 10.7. – 6.8. ja Vel­ku­an ter­vey­sa­se­ma sul­jet­tu 17.7.–13.8. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te Naan­ta­lin ter­vey­sa­se­ma au­ki ma-pe 8–16.

Ry­mät­ty­län suun ter­vey­den­huol­to sul­jet­tu 3.7.–30.7. ja su­pis­tet­tu au­ki­o­lo 5.6.– 9.7. kiin­ni tors­tai­sin, Vel­ku­an suun ter­vey­den­huol­to su­pis­tet­tu au­ki­o­lo 5.6.–16.7. au­ki kes­ki­viik­koi­sin. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te Naan­ta­lin suun ter­vey­den­huol­to.

Ry­mät­ty­län neu­vo­la sul­jet­tu 3.7.– 30.7. Kor­vaa­va toi­mi­pis­te: Naan­ta­lin neu­vo­la.

Näköislehdet

Kysely