JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
19.7.2022 14.07

Naantalissa neljänsiä korona­ro­ko­tuksia

Nel­jän­net ko­ro­na­ro­ko­tuk­set laa­je­ne­vat Naan­ta­lis­sa THL:n mää­rit­te­le­miin uu­siin vä­es­tö­ryh­miin.

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos (THL) on an­ta­nut uu­den suo­si­tuk­sen, jon­ka mu­kaan kun­nat voi­vat hei­nä­kuus­ta al­ka­en, alu­eel­li­sen epi­de­mi­a­ti­lan­teen mu­kaan, tar­jo­ta nel­jän­siä ro­ko­te­an­nok­sia por­tait­tain al­ka­en hen­ki­löis­tä, joil­la on suu­rin lää­ke­tie­teel­li­nen ris­ki va­ka­val­le ko­ro­na­tau­dil­le.

Ro­kot­tei­ta voi an­taa en­sin 70–79-vuo­ti­ail­le, jot­ka ei­vät kuu­lu lää­ke­tie­teel­li­siin ris­ki­ryh­miin, seu­raa­vak­si 18–69-vuo­ti­ail­le lää­ke­tie­teel­li­siin ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vil­le ja sen jäl­keen 60–69-vuo­ti­ail­le, jot­ka ei­vät kuu­lu lää­ke­tie­teel­li­siin ris­ki­ryh­miin.

Edel­lä mai­nit­tui­hin ryh­miin kuu­lu­vil­le naan­ta­li­lai­sil­le ro­ko­tuk­sia an­ne­taan il­man ajan­va­raus­ta pop up -ta­pah­tu­mis­sa sekä ajan­va­rauk­sel­la Naan­ta­lin ter­veys­kes­kuk­ses­sa.

Seu­raa­vat pop up -ta­pah­tu­mat jär­jes­te­tään nel­jä­nä tors­tai­na 21. ja 28.7. sekä 11.8. ja 25.8. kel­lo 9–11.30 ja 12.30–15.45 Naan­ta­lin ter­veys­kes­kuk­ses­sa (Tuu­len­suun­ka­tu 6). Käyn­ti ro­ko­tus­pai­kal­le on la­bo­ra­to­ri­on puo­lel­ta.

Ro­ko­tu­sai­ko­ja on va­rat­ta­vis­sa elo­kuul­le, ja vii­kol­la 30 ai­ko­ja ava­taan va­rat­ta­vak­si myös syys­kuul­le. Ajan­va­raus on­nis­tuu säh­köi­ses­ti ter­veys­pal­ve­lui­den ajan­va­raus­pal­ve­lus­ta ko­ro­na­ro­ko­tus­si­vu­jen kaut­ta tai ko­ro­na­ro­ko­tus­ten neu­von­ta­nu­me­ros­ta 040 900 0864 ar­ki­sin klo 11–12.

Naan­ta­lin ter­veys­kes­kuk­ses­sa seu­ra­taan ro­ko­tus­ten ete­ne­mis­tä ja uu­sia ro­ko­tu­sai­ko­ja ava­taan tar­peen mu­kaan.

THL:n uu­si suo­si­tus ei tois­tai­sek­si kos­ke 12–17-vuo­ti­ai­ta ris­ki­ryh­mä­läi­siä. Kan­sal­li­sen ro­ko­tu­sa­si­an­tun­ti­ja­ryh­män KRA­Rin las­ten ala­työ­ryh­mä kä­sit­te­lee las­ten ko­ro­na­ro­ko­tu­soh­jel­man jat­koa elo­kuun alus­sa ja te­kee sii­tä oman eh­do­tuk­sen­sa.

Suo­si­tus ei myös kos­ke so­si­aa­li- ja ter­vey­den­huol­lon am­mat­ti­lai­sia, joil­la on edel­leen hyvä suo­ja va­ka­vaa ko­ro­na­tau­tia vas­taan.

Näköislehdet

Kysely