JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
15.12.2021 19.44

Naantalissa korona­ro­ko­tuksia ilman ajanvarausta

Naan­ta­lis­sa ko­ro­na­ro­ko­tuk­sen voi saa­da il­man ajan­va­raus­ta sun­nun­tai­na 19.12. kel­lo 10–16 Bir­git­ta-sa­lis­sa (Opin­tie 2). Sil­loin ro­ko­te­taan 60 vuot­ta täyt­tä­nei­tä, joi­den toi­ses­ta ro­ko­tuk­ses­ta on ai­kaa yli vii­si kuu­kaut­ta, sekä yli 18-vuo­ti­ai­ta en­sim­mäi­sel­le tai toi­sel­le ro­kot­teel­le tu­le­via.

Sun­nun­tai­na an­ne­taan pää­sään­töi­ses­ti Mo­der­nan Spi­ke­vax-ro­ko­tet­ta, jol­la on tut­ki­muk­sis­sa saa­tu erit­täin hyvä ro­ko­te­vas­te. Sitä voi­daan käyt­tää vaik­ka edel­li­set ro­kot­teet oli­si­vat ol­leet eri val­mis­tet­ta.

Ko­ro­na­ro­ko­te­ai­ko­ja voi­vat va­ra­ta myös 18–60-vuo­ti­aat naan­ta­li­lai­set. Kol­man­nel­le ro­ko­tuk­sel­le voi men­nä, kun toi­ses­ta ro­ko­tuk­ses­ta on ku­lu­nut vä­hin­tään vii­si kuu­kaut­ta. Suo­si­tel­tu ajan­koh­ta kol­man­nen ro­ko­tuk­sen ot­ta­mi­sel­le on täl­lä het­kel­lä 5–6 kuu­kaut­ta.

Kos­ka pu­he­li­na­jan­va­raus on Naan­ta­lis­sa ajoit­tain ruuh­kau­tu­nut, ai­ka suo­si­tel­laan va­raa­maan säh­köi­sen asi­oin­ti­pal­ve­lun kaut­ta. Se­lit­tee­seen kir­joi­te­taan, mil­loin toi­nen ro­ko­te on saa­tu.

Naan­ta­lis­sa ro­ko­tus­kat­ta­vuus on kor­kea. Te­hos­te­ro­ko­tuk­siin teh­dään va­rauk­sia tii­vii­seen tah­tiin. Ro­ko­tuk­set laa­je­ni­vat kai­kil­le 18 vuot­ta täyt­tä­neil­le, mut­ta ro­ko­tuk­sis­sa nou­da­te­taan THL:n suo­si­tus­ta ro­kot­ta­mi­sen ikä- ja sai­raus­pe­rus­tei­ses­ta jär­jes­tyk­ses­tä.

En­si­si­jal­la ovat yli 60 vuot­ta täyt­tä­neet sekä sai­rau­ten­sa vuok­si ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vat. Ro­ko­tuk­sis­sa ovat etu­si­jal­la iäk­käät, sil­lä ikä on mer­kit­tä­vin va­ka­val­le ko­ro­na­tau­dil­le al­tis­ta­va te­ki­jä. Näil­le ryh­mil­le suo­si­tel­tu toi­sen ja kol­man­nen ro­kot­teen an­nos­vä­li on pää­sään­töi­ses­ti 5–6 kuu­kaut­ta.

Näköislehdet

Kysely