JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uuden pankin nimeksi tulee OP Vakka-Auranmaa. Kuvassa Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankin Mynämäen konttori.

Uuden pankin nimeksi tulee OP Vakka-Auranmaa. Kuvassa Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankin Mynämäen konttori.

Sari Honkasalo

Uutiset
Mynämäki
27.11.2020 13.48

Mynämäen-Nousiaisten ja Auranmaan Osuuspankit yhdistyvät

Au­ran­maan ja My­nä­mä­ki-Nou­si­ais­ten Osuus­pank­kien edus­ta­jis­to­jen ko­kouk­set hy­väk­syi­vät tors­tai­sis­sa ko­kouk­sis­saan pank­kien yh­dis­tä­mi­sen. Uu­si OP Vak­ka-Au­ran­maa aloit­taa toi­min­tan­sa 1.5.2021.

Yh­dis­ty­mi­sel­lä on ta­voit­tee­na vah­vis­taa pank­kien ky­kyä tar­jo­ta asi­ak­kail­leen kil­pai­lu­ky­kyi­set ja mo­ni­puo­li­set pal­ve­lut no­pe­as­ti muut­tu­vas­sa ja di­gi­ta­li­soi­tu­vas­sa toi­min­ta­ym­pä­ris­tös­sä.

– Kum­man­kin pan­kin hal­li­tuk­set nä­ke­vät, et­tä yh­des­sä meil­lä on mah­dol­li­suus ra­ken­taa vah­va ja alu­eel­li­nen tu­le­vai­suu­den osuus­pank­ki, jol­la on van­kat juu­ret maa­seu­dul­la, ker­too OP My­nä­mä­ki-Nou­si­ais­ten hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Jari Vii­ta­sa­lo.

– Pank­kiem­me hal­li­tuk­set te­ki­vät yh­dis­ty­mis­vaih­to­eh­dos­ta pe­rus­teel­li­sen sel­vi­tyk­sen ja esit­ti­vät yk­si­mie­li­ses­ti yh­dis­ty­mis­tä oman pank­kin­sa edus­ta­jis­tol­le. On hie­noa, et­tä 26.11. pi­de­tyis­sä ko­kouk­sis­sa mo­lem­pien pank­kien edus­ta­jis­tot hy­väk­syi­vät yh­dis­ty­mi­sen, ja nyt pää­sem­me yh­des­sä ra­ken­ta­maan uut­ta pank­kia, iloit­see OP Au­ran­maan hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Juk­ka Hol­lo.

Hal­li­tus­ten pu­heen­joh­ta­jat ker­to­vat, et­tä pan­keil­la on sel­keä yh­tei­nen tah­to­ti­la vah­vis­taa alu­een elin­voi­maa sekä niin lä­hel­lä kuin kau­em­pa­na­kin asu­vien omis­ta­ja-asi­ak­kai­den pal­ve­lui­ta tu­le­vai­suu­des­sa.

– Täl­lä het­kel­lä olem­me sa­man­ko­koi­sia kes­ki­suu­ria osuus­pank­ke­ja, mut­ta yh­des­sä ja en­tis­tä suu­rem­pa­na pank­ki­na voim­me pa­rem­min vai­kut­taa alu­eel­la toi­mi­vien yri­tys­ten me­nes­tyk­seen ja asuk­kai­den hy­vin­voin­tiin pe­rus­teh­tä­väm­me mu­kai­ses­ti, Vii­ta­sa­lo ja Hol­lo ker­to­vat.

OP Au­ran­maan toi­mi­tus­joh­ta­ja Tuo­mo Jo­ki­nen muis­tut­taa, et­tä pank­kei­hin koh­dis­tu­van sään­te­lyn ki­ris­ty­mi­nen on jat­ku­nut kiih­ty­väl­lä no­peu­del­la.

– Täs­tä joh­tu­en asi­a­kas­työ­hön ei ole ky­et­ty va­paut­ta­maan riit­tä­väs­ti ai­kaa. Hal­lin­nol­lis­ten töi­den ny­kyis­tä te­hok­kaam­pi or­ga­ni­soin­ti pa­ran­taa mer­kit­tä­väs­ti uu­den pan­kin kus­tan­nus­te­hok­kuut­ta ja si­ten kil­pai­lu­ky­kyä sekä va­paut­taa ai­kaa asi­a­kas­pal­ve­luun kai­kis­sa ka­na­vis­sa. Suu­rem­mas­sa pan­kis­sa voim­me tar­jo­ta ny­kyis­tä pa­rem­min myös eri­tyi­sa­si­an­tun­te­mus­ta vaa­ti­via pal­ve­lu­ja, Jo­ki­nen to­te­aa.

Pank­kien yh­dis­ty­mi­nen ei ai­heu­ta hen­ki­lös­tö­vä­hen­nyk­siä.

– Tu­tut toi­mi­hen­ki­löt pal­ve­le­vat jat­kos­sa­kin asi­ak­kai­tam­me. Us­kon, et­tä suu­rem­pi pank­ki pys­tyy tar­jo­a­maan asi­ak­kail­le yhä su­ju­vam­pia asi­oin­ti­ta­po­ja nyt ja tu­le­vai­suu­des­sa, to­te­aa OP My­nä­mä­ki-Nou­si­ais­ten toi­mi­tus­joh­ta­ja Las­se Veh­vi­läi­nen.

Veh­vi­läi­nen muis­tut­taa, et­tä mo­lem­pien pank­kien omis­ta­ja-asi­ak­kaat säi­lyt­tä­vät heil­le kuu­lu­vat oi­keu­det. Asi­a­kas­suh­teet jat­ku­vat en­ti­sel­lään, esi­mer­kik­si ti­li­nu­me­rot, verk­ko­pal­ve­lu­tun­nuk­set ja mak­su­kor­tit säi­ly­vät sa­moi­na ei­kä asi­ak­kai­den tar­vit­se teh­dä mi­tään pank­kien yh­dis­ty­mi­sen joh­dos­ta.

Näköislehdet

Kysely