JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
17.11.2020 13.30

Maskun sisäinen imago heikompi kuin ulkoinen

Vesa Pent­ti­lä

Mas­kun kun­nan si­säi­nen ima­go on sel­ke­äs­ti hei­kom­pi kuin ul­koi­nen. Tämä käy il­mi va­jaa vuo­si sit­ten teh­dyn ve­to­voi­ma­tut­ki­muk­sen tu­lok­sis­ta. Ky­se­lyyn vas­ta­si 272 mas­ku­lais­ta ja ver­tai­lu­ryh­mä­nä 208 tur­ku­lais­ta.

Mas­kun tun­net­tuus on kes­ki­ta­soa. Ver­tai­lu­kun­nat ovat kui­ten­kin seu­tu­kau­pun­ke­ja ja suu­rin osa niis­tä on asu­kas­mää­räl­tään Mas­kua suu­rem­pia.

Ve­to­voi­mas­sa Mas­ku si­joit­tuu 58 ver­tai­lu­kun­nan jou­kos­sa seit­se­mäl­le si­jal­le. Tur­ku­lai­sis­ta vas­taa­jis­ta 12 pro­sent­tia to­te­si tun­te­van­sa Mas­kun hy­vin tai erit­täin hy­vin

Muut­to­ve­to­voi­mal­taan Mas­kun si­joit­tuu ver­tai­lus­sa nel­jän­nek­si. Vii­de­so­sa tur­ku­lais­vas­taa­jis­ta voi­si har­ki­ta muut­toa Mas­kuun.

Mas­kun pi­to­voi­ma aset­tuu kym­me­nen hei­koim­man ver­tai­lu­kun­nan jouk­koon. Asuk­kaat ar­vos­ta­vat eten­kin Mas­kun tur­val­li­suut­ta, asui­nym­pä­ris­töä ja lii­ken­teel­lis­tä saa­vu­tet­ta­vuut­ta.

Mas­ku­lai­set ovat ver­tai­lu­kun­tien asuk­kai­ta tyy­ty­mät­tö­mäm­piä kun­nan per­soo­nal­li­suu­teen ja erot­tu­vuu­teen, kult­tuu­ri- ja va­paa-ai­ka­pal­ve­lui­hin, mat­kai­lu­tar­jon­taan ja työl­li­syys­mah­dol­li­suuk­siin. Kun­ta­lai­set ke­hit­täi­si­vät muun mu­as­sa kes­kus­ta-alu­et­ta, las­ten ja nuor­ten va­paa-ai­ka­mah­dol­li­suuk­sia, puis­to­ja ja vi­he­ra­lu­ei­ta sekä ikäih­mis­ten asu­mis­rat­kai­su­ja.

Kun­nan­hal­li­tus päät­ti käyn­nis­tää osal­li­suus­suun­ni­tel­man laa­din­nan. Li­säk­si Mas­kus­sa ote­taan käyt­töön kun­ta­lais­foo­ru­mi, joka ryh­tyy poh­ti­maan eri­lai­sia tee­mo­ja.

Näköislehdet

Kysely