JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
15.2.2022 15.38

Maskisuositus päättyy alimmilla koululuokilla

Ko­ro­na­tar­tun­to­jen pie­ni ala­mä­ki Var­si­nais-Suo­mes­sa on tait­tu­nut. Il­maan­tu­vuus on py­sy­nyt mel­ko sa­ma­na, mut­ta on to­del­li­suu­des­sa kor­ke­am­pi kuin mitä tes­tien kaut­ta saa­daan tie­toon.

– Tar­tun­ta­mää­rät ja il­maan­tu­vuus ei­vät enää ole las­ke­neet sa­maan tah­tiin kuin ai­kai­sem­min. Sen si­jaan po­si­tii­vis­ten tes­ti­tu­los­ten osuus on yhä nous­sut ja on nyt 44,3 pro­sent­tia, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

Täl­lä het­kel­lä 14 vuo­ro­kau­den il­maan­tu­vuus Var­si­nais-Suo­mes­sa on THL:n mu­kaan 100 000:a asu­kas­ta koh­ti 1243. Vii­me vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku oli 1247.

Etä­työ­suo­si­tus on voi­mas­sa tois­tai­sek­si ja Var­si­nais-Suo­mes­sa seu­ra­taan val­ta­kun­nal­lis­ta suo­si­tus­ta. Tar­koi­tuk­se­na on, et­tä val­ta­kun­nal­li­nen etä­työ­suo­si­tus päät­tyi­si 28. hel­mi­kuu­ta.

Hiih­to­lo­man jäl­keen kou­luis­sa voi luo­pua mas­ki­suo­si­tuk­ses­ta 1.-4.-luok­ka­lai­sil­le. 5.-luok­ka­lai­sil­le ja sitä van­hem­mil­le kou­lu­lai­sil­le sekä opis­ke­li­joil­le suo­si­tel­laan vie­lä mas­kia.

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton (Avi) mää­räys ylei­sö­ti­lai­suuk­sien ja yleis­ten ko­kous­ten kiel­tä­mi­ses­tä päät­tyi 14.2.

Avi:n mää­räys asi­ak­kail­le ja osal­lis­tu­jil­le tar­koi­tet­tu­jen ti­lo­jen käy­tön edel­ly­tyk­sis­tä on voi­mas­sa 28.2. as­ti.

Tyk­sis­sä on täl­lä het­kel­lä 23 ko­ro­na­vi­rus­po­si­tii­vis­ta po­ti­las­ta, jois­ta al­le vii­si on teho-osas­tol­la. Sai­raa­la­po­ti­lais­ta 13 on hoi­dos­sa ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­on vuok­si ja 10:llä ko­ro­na­vi­rus on li­sä­löy­dös.

– Tä­män sai­raa­la­kuor­mi­tuk­sen kans­sa kyl­lä toi­meen tu­lem­me, mut­ta toi­saal­ta vuo­de­o­sas­toil­la ko­ro­na­po­ti­lai­ta on yhä pal­jon, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Hen­ki­lö­kun­nan pois­sa­o­lot ovat suu­rem­pi on­gel­ma kuin ko­ro­na­po­ti­lai­den sai­raa­la­kuor­mi­tus.

Nyt, kun yh­teis­kun­taa ava­taan as­kel as­ke­leel­ta, vas­tuu siir­tyy yhä enem­män vä­es­töl­le, ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä to­te­aa.

– Ei meis­tä ku­kaan ha­lua lie­vää­kään tau­tia ja toi­saal­ta, vaik­ka omik­ron on osoit­ta­nut ole­van­sa yleen­sä lie­vem­pi tau­din­ku­val­taan, ris­ki­ryh­mät voi­vat kui­ten­kin saa­da va­ka­vam­man tau­din, Pie­ti­lä sa­noo.

Ro­ko­tus­ten ot­ta­mi­nen on hi­das­tu­nut, mut­ta Var­si­nais-Suo­mes­sa ti­lan­ne on hyvä. En­sim­mäi­sen ro­kot­teen on ot­ta­nut jo 90,5 pro­sent­tia, toi­sen an­nok­sen on ot­ta­nut 88,1 pro­sent­tia ja kol­man­nen an­nok­sen 61,2 pro­sent­tia 18 vuot­ta täyt­tä­neis­tä var­si­nais­suo­ma­lai­sis­ta.

– Var­si­nais-Suo­mes­sa on noin 58 000 ko­ko­naan ro­kot­ta­ma­ton­ta 5 vuot­ta täyt­tä­nyt­tä. Uu­sia yk­kös­ro­kot­tei­ta ote­taan Var­si­nais-Suo­mes­sa vain noin muu­ta­ma sata vii­kos­sa, Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä pi­tää ko­koon­tuu seu­raa­van ker­ran tiis­tai­na 1.3., el­lei ko­ro­na­rin­ta­mal­la ta­pah­du mi­tään eri­tyis­tä.

Näköislehdet

Kysely