JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.4.2022 16.30

Maskisuositus päättyi Varsinais-Suomessa

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä päät­ti per­jan­tai­na luo­pua ylei­ses­tä mas­ki­suo­si­tuk­ses­ta Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen ai­kai­sem­man pää­tök­sen mu­kai­ses­ti.

THL pois­ti 14.4. ylei­sen mas­ki­suo­si­tuk­sen Suo­mes­sa muu­ta­mia poik­keus­ti­lan­tei­ta lu­kuun ot­ta­mat­ta.

Mas­kin käyt­töä suo­si­tel­laan Var­si­nais-Suo­mes­sa kui­ten­kin edel­leen hen­ki­lö­kun­nal­le ja vie­rai­li­joil­le seu­raa­vis­sa pai­kois­sa: ter­vey­den­huol­lon kai­kis­sa toi­mi­pis­teis­sä, ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­sen hoi­van lai­tok­sis­sa, vam­mais­pal­ve­lui­den hoi­to­yk­si­köis­sä, iäk­käi­den ja ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vien lai­tos- ja ko­ti­hoi­dos­sa sekä tar­vit­ta­es­sa myös so­si­aa­li­työs­sä.

– Jo­kai­nen voi oman har­kin­tan­sa mu­kaan edel­leen käyt­tää mas­kia esi­mer­kik­si sel­lai­sis­sa si­sä­ti­lois­sa, jois­sa lä­hi­kon­tak­tien vält­tä­mi­nen on vai­ke­aa. Eri­tyi­ses­ti ro­kot­ta­mat­to­mien sekä nii­den, joil­la on ris­ki saa­da vai­kea ko­ro­na­tau­ti ro­ko­tuk­sis­ta huo­li­mat­ta kan­nat­taa har­ki­ta sel­lai­sen mas­kin käyt­töä, joka suo­jaa myös kan­ta­jaan­sa te­hok­kaas­ti, Tu­run yli­o­pis­tol­li­sen kes­kus­sai­raa­lan in­fek­ti­o­lää­kä­ri Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

Työ­pai­koil­la voi ol­la edel­leen työ­nan­ta­jan tar­kem­pia oh­jeis­tuk­sia ja niis­tä päät­tää työ­nan­ta­ja. Työ­ter­veys­lai­tos jul­kai­si 14.4. uu­ti­sen sii­tä, et­tä työ­nan­ta­ja te­kee työ­paik­ko­jen si­säi­ses­tä mas­kin käy­tös­tä oh­jeis­tus­ta ris­ki­ar­vi­on pe­rus­teel­la.

Ko­ro­na­vi­rus­po­si­tii­vis­ten po­ti­lai­den uu­det hoi­to­jak­sot Tyk­sin sai­raa­lois­sa ovat vä­hen­ty­neet jo nel­jän vii­kon ajan, mikä ku­vaa epi­de­mi­an rau­hoit­tu­mis­ta. Täl­lä het­kel­lä Tyk­sis­sä on 23 ko­ro­na­po­ti­las­ta, jois­ta 17 on hoi­dos­sa ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­on vuok­si, kuu­del­la po­ti­laal­la ko­ro­na­vi­rus on li­sä­löy­dös. Teho-osas­toil­la ei ole nyt ko­ro­na­po­ti­lai­ta.

Iäk­käil­lä on yhä pal­jon tar­tun­to­ja ja pe­rus­ter­vey­den­huol­lon osas­toil­la on vie­lä run­saas­ti ko­ro­na­po­ti­lai­ta. Hoi­va­lai­tok­sis­sa on vii­me viik­koi­na esiin­ty­nyt epi­de­mi­oi­ta.

– La­kon ai­heut­ta­man tes­taus­mää­rän vä­hen­ty­mi­sen vuok­si il­maan­tu­vuus­lu­vut ei­vät ole täl­lä het­kel­lä luo­tet­ta­via, mut­ta ar­vi­oim­me sil­ti to­del­li­sen ta­paus­mää­rän ole­van las­ku­suun­tai­nen. Mi­kä­li tes­taa­mi­nen pa­laa nyt nor­maa­lik­si, saam­me va­pun ai­koi­hin taas ver­tai­lu­kel­pois­ta tie­toa il­maan­tu­vuu­des­ta, Mart­ti­la ar­vi­oi.

– Ko­ro­na­vi­ru­se­pi­de­mi­an ai­heut­ta­ma uh­ka ter­vey­den­huol­lon kan­to­ky­vyl­le on vii­mein­kin hil­jak­siin vä­hen­ty­mäs­sä epi­de­mi­a­ti­lan­teen pa­ran­tu­es­sa, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Näköislehdet

Kysely