JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
18.3.2021 11.45

Maskipakko myös seutu­lii­ken­teeseen

Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kus on lin­jan­nut, et­tä mas­ki­pak­ko tu­lee myös Ely-kes­kuk­sen ti­laa­maan seu­dul­li­seen jouk­ko­lii­ken­tee­seen 22.3. al­ka­en.

Seu­dul­li­nen jouk­ko­lii­ken­ne kat­taa lin­jat, jot­ka lii­ken­nöi­vät Tu­run ja Po­rin kau­pun­ki­seu­tu­jen sekä Sa­lon ja Rau­man kau­pun­kien ul­ko­puo­li­sel­la alu­eel­la. Laa­ja­mit­tai­sel­la mas­kien käy­töl­lä py­ri­tään osal­taan es­tä­mään ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­to­jen le­vi­ä­mis­tä.

Var­si­nais-Suo­men ja Sa­ta­kun­nan seu­tu­lii­ken­teen jouk­ko­lii­ken­ne­vi­ra­no­mai­nen edel­lyt­tää, et­tä kaik­ki yli 12-vuo­ti­aat seu­tu­lii­ken­teen mat­kus­ta­jat käyt­tä­vät kas­vo­mas­kia maa­nan­tais­ta al­ka­en. Lin­jauk­sel­la täy­den­ne­tään mui­den jouk­ko­lii­ken­ne­vi­ra­no­mais­ten ja yk­sit­täis­ten lii­ken­teen­har­joit­ta­jien jo mää­rää­miä mas­ki­pak­ko­ja. Pak­ko ei kos­ke nii­tä, joil­la on ter­vey­del­li­nen es­te mas­kin käyt­tä­mi­sel­le.

Suu­rin osa jouk­ko­lii­ken­teen asi­ak­kais­ta käyt­tää jo nyt kas­vo­mas­kia mat­kan ai­ka­na. Mas­kin tai kas­vo­suo­jai­men käyt­tö voi alen­taa ko­ro­na­vi­ruk­sen tar­tun­ta­ris­kiä huo­mat­ta­vas­ti, mi­kä­li mah­dol­li­sim­man moni käyt­tää nii­tä asi­an­mu­kai­ses­ti. Ko­ro­na­vi­ru­se­pi­de­mi­a­ti­lan­teen ta­kia va­ro­toi­mien nou­dat­ta­mi­nen on erit­täin tär­ke­ää. Jouk­ko­lii­ken­ne­vi­ra­no­mai­set toi­vo­vat, et­tä laa­ja­mit­tai­sel­la mas­kien käy­töl­lä voi­daan es­tää tar­tun­to­ja ja vält­tää mit­ta­vam­mat jouk­ko­lii­ken­teen ra­joi­tus­toi­met.

Jo­kai­nen asi­a­kas on vas­tuus­sa omien kas­vo­mas­kien­sa hank­ki­mi­ses­ta. Lin­ja-au­ton­kul­jet­ta­jat voi­vat oh­jeis­taa mat­kus­ta­jia, mut­ta hei­dän teh­tä­viin­sä ei kuu­lu mas­kien käy­tön val­von­ta. Lin­ja-au­toi­hin li­sä­tään mas­kien käyt­töön liit­ty­vää oh­jeis­tus­ta. Mas­kit­to­muus ei ole pe­rus­te es­tää mat­kus­ta­jan mat­kaa tai pois­taa mat­kus­ta­jaa au­tos­ta.

Näköislehdet

Kysely