JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
16.2.2024 11.00

Maksuton hyvin­voin­ti­verk­ko­palvelu Varhalla testikäytössä

Var­ha on avan­nut kan­sa­lais­ten tes­ti­käyt­töön mak­sut­to­man verk­ko­pal­ve­lun, jon­ka avul­la kai­ke­ni­käi­set var­si­nais­suo­ma­lai­set voi­vat ha­kea lä­hel­tään it­sel­leen so­pi­via ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin pal­ve­lui­ta ja toi­min­taa.

Ha­ku­pal­ve­lun avul­la on mää­rä teh­dä hy­vin­voin­ti­a­lu­een, kun­tien, jär­jes­tö­jen ja seu­ra­kun­tien tar­jon­nas­ta nä­ky­vää ja hel­pos­ti löy­det­tä­vää. Han­ket­ta ra­hoit­taa Eu­roo­pan uni­o­ni.

Var­si­nais-Suo­mes­ta löy­tyy toi­min­taa, joka tu­kee esi­mer­kik­si lii­kun­taan ja ra­vit­se­muk­seen, asu­mi­seen, toi­meen­tu­loon, so­si­aa­li­siin suh­tei­siin, ter­vey­teen ja mie­len hy­vin­voin­tiin liit­ty­vis­sä asi­ois­sa. Uu­si verk­ko­pal­ve­lu ko­ko­aa kaik­ki toi­min­nat yh­teen paik­kaan.

– Tar­jon­ta on ol­lut ha­jal­laan. Se tar­koit­taa, et­tä juu­ri it­sel­le hyö­dyl­lis­ten ja riit­tä­vän luo­tet­ta­vien toi­min­to­jen löy­tä­mi­nen vaa­tii ih­mi­sel­tä ai­kaa ja eri­tyis­tä ak­tii­vi­suut­ta, sa­noo pro­jek­ti­a­si­an­tun­ti­ja Han­na Val­ke­a­pää, joka oh­jaa uu­den Tar­moa-verk­ko­pal­ve­lun ke­hit­tä­mis­työ­tä Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­la.

Verk­ko­pal­ve­lus­ta löy­tyy ha­ku­ko­ne, jon­ka avul­la toi­min­taa ja pal­ve­lui­ta on mah­dol­lis­ta ra­ja­ta paik­ka­kun­nan, ajan­koh­dan ja si­säl­lön mu­kaan.

Joh­ta­va asi­an­tun­ti­ja Ka­ro­lii­na Luuk­kai­nen Var­han hy­vin­voin­nin ja ter­vey­den edis­tä­mi­sen yk­si­kös­tä ker­too, et­tä alu­een pal­ve­lut ja toi­min­not jää­vät usein va­jaa­käy­töl­le, vaik­ka moni hyö­tyi­si niis­tä.

– Olem­me tun­nis­ta­neet so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­luis­sa, et­tä moni asi­ak­kais­tam­me kai­paa pal­ve­lui­ta, joi­ta esi­mer­kik­si kun­nat tai jär­jes­töt tar­jo­a­vat. Kaik­ki ei­vät kui­ten­kaan ole edes kuul­leet niis­tä.

Luuk­kai­nen ko­ros­taa, et­tei ke­hit­teil­lä ole­van pal­ve­lun ole mää­rä kor­va­ta mi­tään hy­vin­voin­ti­a­lu­een ny­kyi­siä ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin pal­ve­lui­ta. Sen si­jaan pal­ve­lu­va­li­koi­ma laa­je­nee.

Pal­ve­lu on tes­tat­ta­vis­sa 8.4.2024 saak­ka.

Näköislehdet

Kysely