JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Maija-Lotta Vauramo on kymmenen finalistin joukossa ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi 2020.

Maija-Lotta Vauramo on kymmenen finalistin joukossa ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi 2020.

Arkistokuva / Sari Honkasalo

Uutiset
Mynämäki
9.11.2020 12.54

Maija-Lotta Vauramo ehdolla Vuoden vapaa­eh­toi­seksi

My­nä­mä­ke­läi­nen Mai­ja-Lot­ta Vau­ra­mo on kym­me­nen fi­na­lis­tin jou­kos­sa val­ta­kun­nal­li­sek­si Kan­sa­lai­sa­ree­nan Vuo­den va­paa­eh­toi­sek­si.

Fi­na­lis­tit va­lit­tiin lo­ka­kuus­sa pi­de­tyn ylei­sö­ää­nes­tyk­sen pe­rus­tel­la, ja raa­ti va­lit­see pal­kit­ta­van kym­me­nen kär­jen jou­kos­ta. Pal­kin­to luo­vu­te­taan Va­paa­eh­tois­ten päi­vän al­la 4.12.

Kan­sa­lai­sa­ree­na ja­kaa pal­kin­non nyt seit­se­mät­tä ker­taa.

Vuo­den va­paa­eh­toi­nen voi ol­la yh­tei­sön kan­ta­va voi­ma, tai­ta­va in­nos­ta­ja, kek­se­li­äs toi­min­nan ke­hit­tä­jä, sil­to­jen ra­ken­ta­ja, eri­lais­ten koh­taa­mis­ten syn­nyt­tä­jä tai muu­ten an­si­oi­tu­nut ja ak­tii­vi­nen va­paa­eh­toi­nen.

Vuo­den va­paa­eh­toi­sek­si Mai­ja-Lot­ta Vau­ra­moa eh­dot­ti­vat Wir­mon Mar­tat, joi­den toi­min­nas­sa hän ol­lut mu­ka­na eri­tyi­sen ak­tii­vi­ses­ti vii­me vuo­si­na.

Hän oli esi­mer­kik­si kan­ta­va voi­ma uu­den yh­tei­sö­ti­la Tuu­kin re­mon­toin­nis­sa. Yh­dis­tys loi kuin tyh­jäs­tä ti­lan, joka on nyt kaik­kien kun­ta­lais­ten käy­tös­sä mak­sut­ta. Tal­koo­tun­te­ja teh­tiin sa­to­ja, ja Mai­ja-Lo­tan osuus niis­tä oli to­del­la suu­ri.

Mai­ja-Lot­ta on suu­rel­la sy­dä­mel­lä va­rus­tet­tu ak­tii­vi­nen mo­ni­o­saa­ja, joka ra­kas­taa kaik­kea yh­tei­söl­li­syyt­tä li­sää­vää toi­min­taa. Hän ot­taa toi­min­nas­sa mie­lel­lään pal­jon vas­tuu­ta ja hoi­taa hom­mat kut­su­en muut­kin mu­kaan te­ke­mään.

Yh­dis­tyk­sen jä­sen­mää­rä on kol­min­ker­tais­tu­nut, toi­min­nan si­säl­tö on mo­ni­puo­lis­tu­nut ja te­ke­mi­nen on huu­mo­ril­la höys­tet­tyä. Mai­ja-Lot­ta te­kee tot­ta yh­dis­tyk­sen sa­non­nas­ta ”teh­dään to­sis­saan mut­tei to­ti­ses­ti”.

Wir­mon Mart­to­jen li­säk­si Mai­ja-Lot­ta on ak­tii­vi­nen muun mu­as­sa My­nä­mä­en seu­ra­kun­nan toi­min­nas­sa. Va­paa­eh­toi­se­na hän on tuo­nut toi­min­taan pi­ris­tä­viä ta­pah­tu­mia, joi­hin osal­lis­tu­mi­sen kyn­nys on ma­ta­la myös niil­le, joil­le seu­ra­kun­ta on muu­ten jää­nyt etäi­sek­si.

Ai­ka ajoin hä­net on saat­ta­nut näh­dä myös Nut­tur­lan Ma­ka­sii­ni­te­at­te­rin la­val­la. Nyt hän on mu­ka­na myös te­at­te­rin taus­ta­jou­kois­sa.

Muut fi­na­lis­tit ovat Eli­na Ka­ta­ja Hat­tu­las­ta, Riit­ta Holm­lund ja Jan­ne Les­ki­nen Hel­sin­gis­tä, An­na-Kai­sa Mar­tik­ka Jout­se­nos­ta, Mar­ja Hir­vo­nen Ka­jaa­nis­ta, Jar­mo Lau­ta­mä­ki Mik­ke­lis­tä, Tiia Brock­man Ou­lus­ta, Heik­ki Sal­me­la Vim­pe­lis­tä ja Pau­la-Sirk­ka Vä­hä­mä­ki Ylö­jär­vel­tä.

Näköislehdet

Kysely