JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
25.4.2022 14.47

Maakun­ta­hal­litus esittää lisäyksiä väyläverkon inves­toin­ti­oh­jelmaan

Väy­lä­vi­ras­to on laa­ti­nut jär­jes­tyk­ses­sään toi­sen val­ti­on väy­lä­ver­kon in­ves­toin­ti­oh­jel­man. Väy­lä­vi­ras­to laa­tii val­ti­on väy­lä­ver­kon kah­dek­san­vuo­ti­sen in­ves­toin­ti­oh­jel­man osa­na val­ta­kun­nal­li­sen lii­ken­ne­jär­jes­tel­mä­suun­ni­tel­man, Lii­ken­ne 12, toi­meen­pa­noa.

In­ves­toin­ti­oh­jel­mas­sa lin­ja­taan lä­hi­vuo­sien tär­keim­mät lii­ken­neinf­ra­hank­keet ja nii­den to­teut­ta­mis­ko­ri. Oh­jel­ma si­säl­tää ke­hit­tä­mis­hank­kei­ta, iso­ja pe­rus­kor­jaus­hank­kei­ta ja han­ke­ko­ko­nai­suuk­sia sekä pie­nem­piä pa­ran­ta­mis­hank­kei­ta.

In­ves­toin­ti­oh­jel­man 2023–2030 ta­lous­ke­hys on 3,4 mil­jar­dia eu­roa, jos­ta uu­siin ke­hit­tä­mi­sin­ves­toin­tei­hin on käy­tet­tä­vis­sä noin 2,7 mil­jar­dia eu­roa. Vaik­ka in­ves­toin­ti­oh­jel­man ta­lous­ke­hys on edel­lis­tä oh­jel­maa hie­man suu­rem­pi, se ei to­teu­du ke­hys­rii­hes­sä pää­tet­ty­jen leik­kaus­ten ta­kia. Maa­kun­ta­hal­li­tus kat­soo, et­tä vaik­ka Eu­roo­pan ti­lan­tee­seen ja Uk­rai­nan so­taan liit­ty­vät val­ti­on­ta­lou­den pa­nos­tuk­set ovat tär­kei­tä, ei lii­ken­teen roo­lia osa­na kan­sal­lis­ta huol­to­var­muut­ta tule si­vuut­taa.

Lii­ken­teen ke­hit­tä­mis­tar­pei­ta on enem­män kuin mi­hin in­ves­toin­ti­oh­jel­man ra­hoi­tus­ta­sol­la ja ajan­jak­sol­la voi­daan vas­ta­ta. Käy­tän­nös­sä si­to­ma­ton­ta ra­haa uu­siin ke­hit­tä­mis­hank­kei­siin on in­ves­toin­ti­oh­jel­man ta­lous­ke­hyk­sel­lä vas­ta vuo­des­ta 2025 eteen­päin.

Väy­lä­vi­ras­ton in­ves­toin­ti­oh­jel­ma­luon­nok­seen si­säl­ty­vät Var­si­nais-Suo­mes­ta Tur­ku–Uu­si­kau­pun­ki-ra­dan pe­rus­kor­jaus sekä Rai­sio–Naan­ta­li-ra­dan pe­rus­kor­jaus ja säh­köis­tys, Tu­run ke­hä­tien pa­ran­ta­mi­nen Rai­si­on kes­kus­tas­sa ja Ki­vi­mon los­sin kor­vaa­mi­nen sil­lal­la Pa­rai­sil­la.

Var­si­nais-Suo­men liit­to esit­tää Väy­lä­vi­ras­ton in­ves­toin­ti­oh­jel­maan li­sät­tä­väk­si Va­kan alu­eel­ta tie­lii­ken­tees­sä E18 Tu­run ke­hä­tien vä­lil­lä Naan­ta­li–Rai­sio, val­ta­tie 8:lla Lai­ti­lan kier­to­e­ri­ta­so­liit­ty­män ja kan­ta­tie 43:lla Uu­si­kau­pun­ki–Lai­ti­la–Eu­ra tur­val­li­suu­den pa­ran­ta­mi­sen. Ke­vy­en lii­ken­teen ke­hit­tä­mi­seen tu­lee li­sä­tä Saa­ris­ton ren­gas­tien pyö­rä­tien puut­tu­vat osat.

Näköislehdet

Kysely