JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
24.8.2023 14.04

Lapsia aktivoidaan Mynämäessä liikkumaan peleillä ja leikeillä

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­es­sä an­ne­taan kou­lu­jen op­pi­las­kun­nil­le teh­tä­väk­si suun­ni­tel­la ja or­ga­ni­soi­da kou­lu­jen­sa op­pi­lail­le liik­ku­mi­seen ak­ti­voi­vaa toi­min­taa ku­lu­van lu­ku­vuo­den ai­ka­na.

Op­pi­las­kun­nat voi­vat suun­ni­tel­la pe­lit ja lei­kit it­se, tai osal­lis­taa op­pi­lai­ta suun­nit­te­luun.

Kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­ta päät­ti asi­as­ta vas­ta­tes­saan kes­kus­tan val­tuus­to­ryh­män aloit­tee­seen nuor­ten ter­vey­den suo­je­le­mi­ses­ta.

Lau­ta­kun­ta vas­ta­si tiis­tain ko­kouk­ses­saan myös kris­til­lis­de­mok­raat­tien val­tuus­to­ryh­män aloit­tee­seen hyte-työ­ryh­män sään­nöl­li­ses­tä ko­koon­tu­mi­ses­ta sekä Hy­vän mie­len kun­ta -tar­kis­tus­lis­tan käyt­töö­no­tos­ta.

Tar­kis­tus­lis­tan lau­ta­kun­ta to­te­si hy­väk­si työ­ka­luk­si, ja sitä voi­daan jat­kos­sa hyö­dyn­tää kun­nan hy­vin­voin­ti­työs­sä.

Ny­kyi­ses­sä or­ga­ni­saa­ti­os­sa hyte-työ­ryh­män on kor­van­nut hy­vin­voin­ti­foo­ru­mi ja kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­nan alai­nen hy­vin­voin­ti­ja­os­to. Hy­vin­voin­tia ja ter­veyt­tä edis­tä­vää työ­tä teh­dään myös vi­ran­hal­ti­jois­ta koos­tu­vas­sa laa­jen­ne­tus­sa joh­to­ryh­mäs­sä.

Ja­os­to ko­koon­tui ke­vät­kau­del­la kak­si ker­taa ja laa­jen­net­tu joh­to­ryh­mä nel­jä ker­taa.

Hy­vin­voin­ti­foo­ru­mi ko­koon­tuu sään­nöl­li­ses­ti 2–3 ker­taa vuo­des­sa. Ke­vään ko­koon­tu­mi­ses­sa oli pai­kal­la 34 edus­ta­jaa jär­jes­töis­tä, lii­kun­ta- ja ur­hei­lu­seu­rois­ta, kult­tuu­riyh­dis­tyk­sis­tä, yri­tyk­sis­tä ja seu­ra­kun­nas­ta, ja mu­ka­na oli myös luot­ta­mus­hen­ki­löi­tä. Seu­raa­va ko­koon­tu­mi­nen on 21.9.

Näköislehdet

Kysely