JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
1.3.2022 15.54

Laaja etätyösuositus loppui

Laa­ja etä­työ­suo­si­tus on päät­ty­nyt val­ta­kun­nal­li­ses­ti ja se pu­ret­tiin myös Var­si­nais-Suo­mes­sa tiis­tais­ta läh­tien. Työ­pai­koil­le suo­si­tel­laan kui­ten­kin työ­paik­ka­koh­tai­ses­ti so­pi­vien hyb­ri­di­mal­lien käyt­töä työ­yh­tei­sö­jen oman toi­min­ta­ky­vyn yl­lä­pi­tä­mi­sek­si.

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin ti­las­ton mu­kaan ko­ro­nan il­maan­tu­vuus on yhä kor­kea, noin 1400 ta­paus­ta kah­den vii­kon ai­ka­na 100 000 hen­ki­löä koh­den ja las­ku on hi­das­ta.

– Omik­ron 2:n osuus kai­kis­ta ta­pauk­sis­ta nyt noin 30 pro­sent­tia. Omik­ron 1 on siis yhä val­ta­vi­rus. Omik­ron 2:n li­sään­ty­mi­nen voi kui­ten­kin vai­kut­taa pan­de­mia-aal­toa pi­den­tä­väs­ti, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

Noin 49 pro­sent­tia kai­kis­ta vii­me päi­vi­nä tut­ki­tuis­ta näyt­teis­tä on po­si­tii­vi­sia. Se on uu­si en­nä­tys.

Sai­raa­la­kuor­mi­tus on yhä suur­ta. Var­si­nais-Suo­men sai­raa­lois­sa oli tä­nään tiis­tai­na aa­mul­la 30 po­ti­las­ta vuo­de­o­sas­toil­la ja al­le 5 teho-osas­toil­la. Näis­tä po­ti­lais­ta 15:llä ko­ro­na on li­sä­löy­dös en­si­si­jai­sen sai­raa­la­hoi­don tar­peen ol­les­sa jo­kin muu. Pe­rus­ter­vey­den­huol­los­sa on 23 ko­ro­na­po­ti­las­ta Var­si­nais-Suo­mes­sa.

Ro­ko­tus­tah­ti on hi­das­tu­nut mer­kit­tä­väs­ti, vii­kol­la 8 an­net­tiin vain va­jaat 3500 an­nos­ta.

– Ro­ko­te an­taa par­haan suo­jan va­ka­vaa tau­tia vas­taan ja suo­sit­te­len et­tä kaik­ki, jot­ka ei­vät ole vie­lä ot­ta­neet ro­ko­tus­ta tai te­hos­te­an­nos­ta, kä­vi­si­vät ot­ta­mas­sa sen, Mart­ti­la sa­noo.

Kas­vo­mas­kia on hyvä käyt­tää ti­lan­teis­sa, jois­sa lä­hi­kon­tak­tien vält­tä­mi­nen on vai­ke­aa ja tar­tun­ta­ris­ki saat­taa ol­la suu­ri.

– Jo­kai­sen asuk­kaan tu­li­si ot­taa vas­tuu­ta sii­tä, et­tei ti­lan­ne vai­keu­tui­si. Vaik­ka olem­me kaik­ki hy­vin kyl­läs­ty­nei­tä ko­ro­naan, epi­de­mia elää vie­lä vah­vas­ti yh­teis­kun­nas­sam­me. On tär­ke­ää, et­tä ih­mi­set yhä käyt­tä­vät mas­kia, pi­tä­vät etäi­syyt­tä, huo­leh­ti­vat hy­väs­tä kä­si­hy­gie­ni­as­ta ja jos sai­ras­tu­vat, py­sy­vät ko­to­na. Va­li­tet­ta­vas­ti epi­de­mia ei ole ohi, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Näköislehdet

Kysely