JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Kustavi
14.12.2023 17.58

Kustavin terveysasema avataan tammikuun puolivälissä – avoinna kaksi päivää viikossa

Heli Mäki-Lau­ri­la

Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­ma ava­taan tam­mi­kuun 16. päi­vä­nä niin, et­tä se on avoin­na kah­te­na päi­vä­nä vii­kos­sa kel­lo 8–15.

– Sii­tä tie­do­te­taan lä­hem­pä­nä, minä päi­vi­nä ter­vey­sa­se­ma on avoin­na, sa­noo sote-alue 1:n alu­e­pääl­lik­kö Su­san­na Nie­mi.

Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­man ti­lan­net­ta kä­sit­te­li Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een sote-pal­ve­lu­lau­ta­kun­ta ko­kouk­ses­saan tiis­tai­na.

Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­ma on ol­lut tä­män vuo­den tou­ko­kuus­ta al­ka­en avoin­na kol­me­na päi­vä­nä vii­kos­sa. Ke­sä­sul­ku Kus­ta­vis­sa al­koi 10.7. ja sen piti päät­tyä 6.8., mut­ta avo­ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tö­va­jees­ta joh­tu­en sul­kua on jat­ket­tu 1.1.2024 as­ti.

Nie­mi on tyy­ty­väi­nen sii­hen, et­tä hen­ki­lö­kun­taa on saa­tu pal­kat­tua alu­eel­le nyt niin, et­tä Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­ma saa­daan tam­mi­kuus­sa avat­tua muu­ta­mak­si päi­väk­si vii­kos­sa.

– Vie­lä on jär­jes­tel­tä­vää sii­nä, mit­kä päi­vät Kus­ta­vis­sa on vas­taa­not­to. Siel­lä pi­tää ol­la ko­ke­neem­pi lää­kä­ri, kun hän on pai­kal­la yk­sin.

Kus­ta­vi­lai­set ovat saa­neet lää­kä­ri- ja hoi­ta­ja­pal­ve­lut Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­man su­lun ai­ka­na Tai­vas­sa­lon ja Veh­maan ter­vey­sa­se­mil­ta sekä Uu­den­kau­pun­gin ter­veys­kes­kuk­ses­ta. Tai­vas­sa­loon mat­kaa Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­mal­ta tu­lee 17 ki­lo­met­riä, Veh­maal­le 33 ja Uu­teen­kau­pun­kiin 48 ki­lo­met­riä.

Yh­tey­de­not­to­ja var­ten Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­man pu­he­lin­nu­me­ro on ol­lut käy­tös­sä ku­ten ai­em­min­kin. Inf­lu­ens­sa- ja ko­ro­na­ro­ko­tuk­sia on jär­jes­tet­ty Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­mal­la. Ko­ti­hoi­don ja Jaa­la­ko­din lää­kä­ri­pal­ve­lut on tuo­tet­tu ter­vey­sa­se­man su­lus­ta huo­li­mat­ta ku­ten en­nen­kin.

Sään­nöl­li­sen ko­ti­hoi­don asi­a­kas­mää­rä on ol­lut 16 tä­män vuo­den lo­ka­kuus­sa ja ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­sen hoi­don yk­si­kön, Jaa­la­ko­din 19 asu­kas­ta.

Kus­ta­vin ter­vey­sa­se­man sul­kua on pe­rus­tel­tu avo­ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tö­va­jeel­la. Va­jet­ta on ol­lut eri­tyi­ses­ti Uu­den­kau­pun­gin, Veh­maan, Tai­vas­sa­lon, Py­hä­ran­nan ja Kus­ta­vin alu­eel­la ke­vääs­tä 2023 al­ka­en. Alu­een avo­ter­vey­den­huol­lon lää­kä­ri­va­je on ol­lut 50 pro­sent­tia ku­lu­van vuo­den syk­syl­lä.

Näköislehdet

Kysely