JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
4.4.2022 12.40

Koronatestejä vain sairaala- tai laitos­po­ti­laille

Hoi­ta­jien lak­ko vai­kut­taa Tu­run yli­o­pis­tol­li­sen kes­kus­sai­raa­lan la­bo­ra­to­ri­on toi­min­taan. Lak­ko es­tää klii­ni­sen mik­ro­bi­o­lo­gi­an toi­min­nan suu­rel­ta osin. Ko­ro­na­näyt­tei­tä tut­ki­taan vain sai­raa­la- tai lai­tos­po­ti­lais­ta, joil­le ko­ro­nain­fek­tio on hen­gen­vaa­ral­li­nen.

Jos on ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­oon so­pi­via oi­rei­ta ja ko­ro­nan ko­ti­tes­ti on po­si­tii­vi­nen, U-sote ke­hot­taa vält­tä­mään kon­tak­te­ja mui­hin kuin sa­mas­sa ta­lou­des­sa asu­viin vä­hin­tään vii­den vuo­ro­kau­den ajan. Ai­ka las­ke­taan oi­rei­den al­ka­mi­ses­ta.

Jos oi­rei­ta on vie­lä vii­den­te­nä vuo­ro­kau­te­na tai sen jäl­keen, suo­si­tus on, et­tä py­syy ko­to­na, kun­nes on ol­lut oi­ree­ton vä­hin­tään kak­si vuo­ro­kaut­ta. Oi­reet­to­muus tar­koit­taa, et­tä kuu­me on pois­sa ja muut oi­reet ovat sel­väs­ti vä­he­ne­mäs­sä. Jos ai­noa oi­re on haju- tai ma­ku­ais­tin muu­tos tai är­sy­ty­sys­kä, ei oma­eh­tois­ta eris­tys­tä tar­vit­se jat­kaa.

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos ei suo­sit­te­le tes­taa­mis­ta, jos on sai­ras­ta­nut joko vi­ral­li­sel­la tai ko­ti­tes­til­lä var­mis­te­tun ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­on edel­tä­vän kol­men kuu­kau­den ai­ka­na.

Näköislehdet

Kysely