JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.11.2022 15.02

Koronan ilmaantuvuus kasvaa

Ko­ro­nan il­maan­tu­vuus Var­si­nais-Suo­mes­sa on jat­ka­nut kas­vu­aan ja se on nyt 432 sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den kah­den vii­kon ajal­ta. Myös sai­raa­la­kuor­mi­tus on edel­leen ko­hon­nut.

Tiis­tai-aa­mu­na 8.11. Tyk­sin sai­raa­lois­sa oli hoi­dos­sa 36 ko­ro­na­po­si­tii­vis­ta po­ti­las­ta, jois­ta 24 oli hoi­dos­sa ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­on vuok­si, 12:lla en­si­si­jai­ses­ti muus­ta syys­tä hoi­dos­sa ole­val­la po­ti­laal­la ko­ro­na­vi­rus oli to­det­tu li­sä­löy­dök­se­nä.

Pe­rus­ter­vey­den­huol­lon vuo­de­o­sas­toil­la, eli Var­si­nais-Suo­men ter­veys­kes­kuk­sis­sa, oli tiis­tai-aa­mu­na yh­teen­sä 60 ko­ro­na­po­ti­las­ta. Näis­tä 45 ko­ro­nan vuok­si, 15:llä ko­ro­na on li­sä­löy­dös.

– Ti­lan­ne ei ole hyvä, ei­kä se ole pel­käs­tään ko­ro­nan syy, sil­lä koko ter­vey­den­huol­lon kuor­mit­tu­mi­nen on han­ka­la on­gel­ma. Ko­ro­na­e­pi­de­mi­an kään­tö­pis­tet­tä pa­rem­paan ei ole vie­lä lä­hi­ai­koi­na nä­ky­vis­sä, Tyk­sin in­fek­ti­o­lää­kä­ri Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

– Pär­jäi­sim­me muu­ten koh­ta­lai­ses­ti, mut­ta kos­ka hen­ki­lös­tö­pu­la on niin suu­ri, ti­lan­ne on hy­vin vai­kea, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin vt. joh­ta­ja Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Kai­kis­sa Var­si­nais-Suo­men kun­nis­sa te­hos­te­ro­ko­tet­ta on hy­vin saa­ta­vil­la ikäih­mi­sil­le ja ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vil­le. Inf­lu­ens­sa­ro­ko­tet­ta ote­taan sa­maan ai­kaan ak­tii­vi­ses­ti ja sen osal­ta jois­sa­kin kun­nis­sa voi ol­la ruuh­kaa.

Ko­ro­na­ro­ko­te suo­jaa yhä va­ka­val­ta tau­dil­ta, eri­tyi­ses­ti iäk­käi­tä ja ris­ki­ryh­miin kuu­lu­via.

Fak­ta

Ko­ro­nal­ta, inf­lu­ens­sal­ta ja muil­ta hen­gi­tys­tie­in­fek­ti­oil­ta voi suo­jau­tua sa­moin kei­noin:

Ota suo­si­tel­lut ro­ko­tuk­set.

Sai­ras­ta ko­to­na.

Pese kä­det, ys­ki ja ai­vas­ta hi­haan.

Ar­vi­oi oma ris­ki­si, käy­tä tar­vit­ta­es­sa mas­kia ja pidä etäi­syyt­tä.

Huo­leh­di il­man­vaih­dos­ta.

Näköislehdet

Kysely