JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
10.11.2020 15.20

Korona leviää perheissä ja läheisiltä

Ko­ro­na­pan­de­mia kiih­tyy Var­si­nais-Suo­mes­sa. Vi­rus le­vi­ää täl­lä het­kel­lä eni­ten omas­ta per­he- ja lä­hi­pii­ris­tä. Ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä muis­tut­taa, et­tä pie­nis­tä­kin oi­reis­ta tu­li­si eh­dot­to­mas­ti jää­dä ko­tiin ja tar­vit­ta­es­sa ha­keu­tua ko­ro­na­tes­tiin.

– Vii­meis­tään nyt mei­dän kaik­kien on osal­tam­me muis­tet­ta­va vas­tuul­li­nen toi­min­ta ar­jes­sa, jot­ta saam­me es­tet­tyä tar­tun­to­ja. Ha­lu­am­me var­mas­ti viet­tää vuo­den­vaih­teen lo­mat mah­dol­li­sim­man nor­maa­liin ta­paan. Sik­si nyt on ai­ka nou­dat­taa tur­val­li­sia etäi­syyk­siä ja py­sy­tel­lä pie­nis­tä­kin oi­reis­ta ko­to­na sekä ha­keu­tua tar­vit­ta­es­sa ko­ro­na­tes­tiin, alu­eel­li­sen ko­ro­na­pan­de­mi­a­työ­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Var­si­nais-Suo­mi on edel­leen ko­ro­na­pan­de­mi­an kiih­ty­mis­vai­hees­sa, mut­ta lä­hes­tyy le­vi­ä­mis­vai­het­ta. Alu­eel­li­nen ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä ar­vi­oi vai­heen kol­mi­por­tai­sel­la as­tei­kol­la vii­koit­tain.

To­de­tuis­ta ko­ro­na­ta­pauk­sis­ta pys­ty­tään maa­kun­nan alu­eel­la sel­vit­tä­mään yli 70 pro­sent­tia. Ko­ro­na­ti­lan­ne on eri kun­nis­sa hy­vin eri­lai­nen. Suu­rim­mis­sa kau­pun­geis­sa ta­pauk­sia on sel­väs­ti enem­män kuin pie­nis­sä kun­nis­sa.

Var­si­nais-Suo­men alu­eel­li­nen ko­ro­na­pan­de­mi­a­ryh­mä kan­nus­taa kun­tia te­ke­mään pää­tök­siä mas­kien käy­tös­tä kun­nan epi­de­mi­o­lo­gi­sen ti­lan­teen mu­kai­ses­ti.

– Osas­sa Tu­run pe­rus­kou­lu­ja tar­tun­to­ja ja al­tis­tu­mi­sia on hy­vin run­saas­ti. Muu­al­la maa­kun­nas­sa op­pi­lai­tok­sis­sa ei tois­tai­sek­si ole ol­lut yh­tä suu­ria on­gel­mia, Pie­ti­lä sa­noo.

Yö­ker­hois­ta ja ra­vin­to­lois­ta läh­töi­sin ole­via tar­tun­to­ja ei ole il­men­nyt enää juu­ri­kaan. Ul­ko­maan­mat­kan jäl­kei­siä ko­ro­na­tar­tun­to­ja to­de­taan edel­leen.

Fak­tan lu­vut on päi­vi­tet­ty 11.11.

Fak­ta

Tar­tun­nat Va­kan alu­eel­la ke­vääs­tä al­ka­en yh­teen­sä:

Mas­ku 19

My­nä­mä­ki 9

Naan­ta­li 16

Uu­si­kau­pun­ki 15

U-sote 18

Läh­de: Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos 11.11.2020