JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
19.11.2020 13.05

Kokoon­tu­mis­ra­joi­tukset pysyvät Varsinais-Suomessa ennallaan

Var­si­nais-Suo­mes­sa yli 20 hen­ki­lön ylei­sö­ti­lai­suuk­sis­sa ja ylei­sis­sä ko­kouk­sis­sa on edel­leen var­mis­tet­ta­va tur­va­vä­lit ja riit­tä­vä hy­gie­nia tar­tun­ta­tau­ti­ti­lan­teen pa­he­ne­mi­sen en­nal­ta­eh­käi­se­mi­sek­si. Ai­em­min an­net­tu ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus siis jat­kuu 26.11. al­ka­en.

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on 19.11. päät­tä­nyt, et­tä Var­si­nais-Suo­mes­sa yli 20 hen­ki­lön ylei­sö­ti­lai­suuk­sia ja ylei­siä ko­kouk­sia voi jat­kos­sa­kin jär­jes­tää si­sä­ti­lois­sa ja alu­eel­li­ses­ti ra­ja­tuis­sa ul­ko­ti­lois­sa sil­loin, kun ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jä pys­tyy var­mis­ta­maan osal­lis­tu­jien tur­val­li­suu­den.

Ta­pah­tu­man tur­val­li­suus var­mis­te­taan nou­dat­ta­mal­la Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen ja ope­tus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­ri­ön 4.11. päi­vit­tä­mää oh­jet­ta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­to­jen eh­käi­se­mi­sek­si.

Oh­jees­sa edel­ly­te­tään muun mu­as­sa, et­tä osal­lis­tu­jien tai seu­ru­ei­den vä­lil­le on tur­vat­ta­va mah­dol­li­suus 1–2 met­rin tur­va­vä­lin yl­lä­pi­tä­mi­seen ja ti­lan­teis­sa, jois­sa saat­taa syn­tyä jo­no­ja, ih­mi­siä pi­tää muis­tut­taa ja aut­taa tur­va­vä­lien pi­tä­mi­ses­sä. Jär­jes­tä­jän pi­tää oh­jeis­taa osal­lis­tu­jia hy­väs­tä kä­si­hy­gie­ni­as­ta sekä tar­jo­ta mah­dol­li­suus kä­sien puh­dis­ta­mi­seen.

Ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus kos­kee myös kaik­kia Va­kan alu­een kun­tia.

Epi­de­mi­a­ti­lan­teen hil­lit­se­mi­sek­si on tär­ke­ää, et­tä jo­kai­nen ta­pah­tu­man­jär­jes­tä­jä ja yk­sit­täi­nen ih­mi­nen toi­mii vas­tuul­li­ses­ti. Mää­räys­ten nou­dat­ta­mi­sel­la voi­daan pi­tää huo­len sii­tä, et­tä tar­tun­ta­tau­ti­ti­lan­ne ei pa­he­ne.

Jos tar­tun­ta­tau­ti­ti­lan­ne pa­he­nee Var­si­nais-Suo­mes­sa äkil­li­ses­ti, ku­kin kun­ta voi päät­tää pai­kal­li­sis­ta ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­sis­ta, jot­ka ovat alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton mää­rää­miä ra­joi­tuk­sia tiu­kem­pia. Kun­ta voi pää­tök­sel­lään myös sul­kea toi­mi­ti­lo­jaan ja an­taa suo­si­tuk­sia yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sis­ta ja kas­vo­mas­kien käyt­tä­mi­ses­tä. Myös sai­raan­hoi­to­pii­ri voi an­taa alu­eel­leen suo­si­tuk­sia. Jos tiu­kem­mat ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­set ovat tar­peen use­an kun­nan tai koko maa­kun­nan alu­eel­la, niis­tä päät­tää alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to.

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton pää­tös kos­kien Var­si­nais-Suo­men maa­kun­taa pe­rus­tuu tar­tun­ta­tau­ti­lain 58. py­kä­lään. Pää­tös tu­lee voi­maan 26.11. Tar­tun­ta­tau­ti­lain mu­kai­ses­ti pää­tös voi ol­la voi­mas­sa enin­tään kuu­kau­den ajan.

Näköislehdet

Kysely