JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Pankkitie ja osa Pruukintiestä muutetaan maantiestä kaduksi Kalannin keskustassa.

Pankkitie ja osa Pruukintiestä muutetaan maantiestä kaduksi Kalannin keskustassa.

Saara Huovinen

Uutiset
Uusikaupunki
21.3.2024 15.51

Kalannin keskustan maantiestä tulee katualuetta

Saa­ra Huo­vi­nen

Ka­lan­nin kes­kus­tan läpi kul­ke­va Pank­ki­tien ja Pruu­kin­tien reit­ti Kan­ta­tie 43:lta ai­na Leh­to­lan­ku­jan koh­dal­le saak­ka muu­te­taan maan­ties­tä ka­duk­si.

Ka­dun­pi­to­pää­tös as­tuu voi­maan mar­ras­kuun alus­sa, mut­ta kau­pun­gin kun­nos­sa­pi­to­vel­vol­li­suus al­kaa so­pi­muk­sen mu­kai­ses­ti jo kuu­kaut­ta ai­em­min.

Ka­dun­pi­don jär­jes­tä­mi­nen kuu­luu pää­o­sin kun­nal­le, mut­ta myös ton­ti­no­mis­ta­jil­le koi­tuu vel­vol­li­suuk­sia. Uu­den­kau­pun­gin tek­ni­nen lau­ta­kun­ta il­moit­taa pää­tök­ses­tä ja sii­hen pe­rus­tu­vas­ta kun­nos­sa- ja puh­taa­na­pi­to­vel­vol­li­suu­den al­ka­mi­ses­ta kir­jeel­lä ka­tu­jen ja ka­tuo­suuk­sien var­rel­la si­jait­se­vien kiin­teis­tö­jen omis­ta­jil­le tai hal­ti­joil­le.

Ely-kes­kus ja kau­pun­ki al­le­kir­joit­ti­vat jou­lu­kuus­sa so­pi­muk­sen, jos­sa ne si­tou­tu­vat to­teut­ta­maan ky­sees­sä ole­van tie­a­lu­een kun­toon­pa­no­työt ja muut­ta­mi­sen ka­duk­si sekä maan­tiel­lä ole­van va­lais­tuk­sen luo­vut­ta­mi­sen kau­pun­gil­le.

Kun­toon­pa­no­työt on tar­koi­tus to­teut­taa vuo­den 2024 ai­ka­na.

Ely-kes­kus osal­lis­tuu kun­toon­pa­no­töi­den kus­tan­nuk­siin kiin­te­äl­lä 100 000 eu­ron osuu­del­la, ja lo­puis­ta kus­tan­nuk­sis­ta vas­taa kau­pun­ki.

Ura­kas­ta tuli mää­rä­ai­kaan men­nes­sä kah­dek­san tar­jous­ta. Tek­ni­nen lau­ta­kun­ta va­lit­si ura­koit­si­jak­si Des­tia Oy:n, jon­ka ko­ko­nais­hin­ta il­man ka­tu­va­lais­tus­ta oli 980 000 eu­roa. Pää­tös on eh­dol­li­nen sii­hen as­ti, kun­nes kau­pun­gin­hal­li­tus on an­ta­nut hank­keel­le to­teut­ta­mis­lu­van.

Ta­lou­sar­vi­os­sa in­ves­toin­ti­mää­rä­ra­haa on va­rat­tu hank­keel­le 668 000 eu­roa. Ve­si­huol­to­töi­den osuus, noin 150 000 eu­roa, mak­se­taan Uu­den­kau­pun­gin Ve­den kus­tan­nus­pai­kal­ta.

Val­tuus­to päät­ti maa­nan­tain ko­kouk­ses­saan siir­tää hank­keel­le 140 000 eu­ron mää­rä­ra­han, joka oli va­rat­tu au­to­teh­taan uu­del­le liit­ty­mäl­le Rau­man­tiel­le. Liit­ty­män ra­ken­ta­mi­sel­la ei ole au­to­teh­taan tä­män­het­ki­ses­sä ti­lan­tees­sa kii­re.

Vuo­den 2025 ta­lou­sar­vi­os­sa esi­te­tään koh­teel­le in­ves­toin­ti­mää­rä­ra­haa va­lais­tuk­sen to­teut­ta­mi­seen.

Fak­ta

Ton­ti­no­mis­ta­jan vel­vol­li­suuk­sia:

Pois­taa ton­tin koh­dal­la jal­ka­käy­tä­väl­tä ja­lan­kul­kua hait­taa­va lumi ja jää sekä huo­leh­tia liuk­kau­den tor­jun­nas­ta.

Tar­vit­ta­es­sa pois­taa jal­ka­käy­tä­väl­le tai sen vie­rel­le ker­ty­neet lu­mi­val­lit sekä pi­tää jal­ka­käy­tä­vän vie­rei­nen ka­tuo­ja ja sa­de­ve­si­kou­ru va­paa­na lu­mes­ta ja jääs­tä.

Pi­tää kun­nos­sa ton­til­le joh­ta­va kul­ku­tie.

Pi­tää katu puh­taa­na ton­tin ra­jas­ta ka­dun kes­ki­vii­vaan saak­ka.

Ka­tu­a­lu­ee­seen kuu­lu­van enin­tään 3 met­rin etäi­syy­del­le ton­tin ra­jas­ta ulot­tu­van, tont­tiin vä­lit­tö­mäs­ti ra­joit­tu­van vi­her­kais­tan ja ojan alu­eel­la ros­kien pois­ta­mi­nen, muu puh­taa­na­pi­to ja kas­vil­li­suu­den siis­ti­nä pi­tä­mi­nen.

Il­moit­taa kun­nal­le tai po­lii­sil­le ha­vait­se­mis­taan lii­ken­net­tä vaa­ran­ta­vis­ta kuo­pis­ta ja muis­ta vas­taa­vis­ta puut­teis­ta sekä ryh­tyä vä­li­ai­kai­siin toi­miin lii­ken­teen va­roit­ta­mi­sek­si sil­lä alu­eel­la, jon­ka ton­ti­no­mis­ta­ja on vel­vol­li­nen pi­tä­mään puh­taa­na.

Näköislehdet

Kysely