JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.12.2022 10.09

Henki­lö­koh­tai­sille avustajille tuntikorotus

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een alu­e­hal­li­tus hy­väk­syi tiis­tain ko­kouk­ses­saan vam­mais­pal­ve­lu­lain mu­kai­sil­le hen­ki­lö­koh­tai­sil­le avus­ta­jil­le 11,38 eu­ron pe­rus­tun­ti­pal­kan. Tun­ti­palk­ka nou­see 12,55 eu­roon, jos avus­ta­jan teh­tä­viin si­säl­tyy vaa­ti­via teh­tä­viä. Li­säk­si mak­se­taan il­ta- yö- ja vii­kon­lop­pu­li­siä.

Palk­ka on en­si vuon­na yh­den­mu­kai­nen kai­kil­le Var­si­nais-Suo­men alu­eel­la työs­ken­te­le­vil­le hen­ki­lö­koh­tai­sil­le avus­ta­jil­le.

Pää­tet­tyyn tun­ti­pal­kan pe­rus­ta­soon ver­rat­tu­na ma­ta­lam­pi taso on täl­lä het­kel­lä käy­tös­sä 16 kun­nas­sa, kah­des­sa kun­nas­sa se on sama ja yh­dek­säs­sä kun­nas­sa kor­ke­am­pi.

Alu­e­hal­li­tus päät­ti ot­taa käyt­töön Var­si­nais-Suo­men täy­den­tä­vän ja eh­käi­se­vän toi­meen­tu­lo­tu­en oh­jeis­tuk­sen 1.1.2023. Täy­den­tä­vää toi­meen­tu­lo­tu­kea myön­ne­tään har­kin­nan­va­rai­ses­ti ha­ki­jan tai per­heen eri­tyis­ti­lan­tees­ta joh­tu­viin me­noi­hin.

Täy­den­tä­vään toi­meen­tu­lo­tu­keen oi­keut­ta­vi­na me­noi­na ote­taan huo­mi­oon tar­peel­li­sen suu­rui­si­na hen­ki­lön tai per­heen eri­tyi­sis­tä tar­peis­ta tai olo­suh­teis­ta joh­tu­vat, toi­meen­tu­lon tur­vaa­mi­sek­si tai it­se­näi­sen suo­riu­tu­mi­sen edis­tä­mi­sek­si tar­peel­li­sik­si har­ki­tut me­not.

Yk­si­lö­koh­tai­seen har­kin­taan pe­rus­tu­van eh­käi­se­vän toi­meen­tu­lo­tu­en tar­koi­tuk­se­na on edis­tää hen­ki­lön ja per­heen so­si­aa­lis­ta tur­val­li­suut­ta ja oma­toi­mis­ta suo­riu­tu­mis­ta sekä eh­käis­tä syr­jäy­ty­mis­tä ja pit­kä­ai­kais­ta riip­pu­vuut­ta toi­meen­tu­lo­tu­es­ta.

Näköislehdet

Kysely