JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
18.1.2024 12.33

Finnsirius kasvatti Finnlinesin matkus­ta­ja­määriä

Yk­si­tyis­ten mat­kus­ta­jien lu­ku­mää­rä kas­voi Fin­n­li­ne­sin lai­voil­la 17 pro­sent­tia vuon­na 2023 edel­lis­vuo­teen ver­rat­tu­na.

Vii­me syys­kuus­sa en­sim­mäi­nen kah­des­ta uu­des­ta Su­pers­tar-luo­kan rah­ti-mat­kus­ta­ja­lai­vas­ta (ro-pax), Fin­n­si­rius, aloit­ti lii­ken­teen Naan­ta­lin, Ah­ve­nan­maan Lång­nä­sin ja Ka­pel­ls­kär­sin vä­lil­lä.

Fin­n­li­nes on ope­roi­nut Naan­ta­lin ja Ruot­sin vä­li­sel­lä rei­til­lä vuo­des­ta 1996 läh­tien.

Mat­kus­ta­jien mää­rä kas­voi mer­kit­tä­väs­ti Fin­n­li­ne­sin lai­voil­la vuon­na 2023, kaik­ki­aan mat­kus­ta­jia – mu­kaan lu­kien rek­ka­kul­jet­ta­jat ja yk­si­tyi­set mat­kus­ta­jat – oli 695 000, kas­vua 7 pro­sent­tia edel­lis­vuo­teen ver­rat­tu­na. Va­paa-ajan mat­kus­tus kas­voi yli 17 pro­sent­tia.

Eni­ten kas­vua oli man­ner-Suo­men, Ah­ve­nan­maan ja Ruot­sin vä­li­sel­lä rei­til­lä, 49 pro­sent­tia ja toi­sek­si eni­ten Suo­men ja Sak­san vä­lil­lä, 11 pro­sent­tia.

Fin­n­si­riuk­sen si­sa­ra­lus Fin­n­ca­no­pus val­mis­tui jou­lu­kuus­sa ja on mat­kal­la Eu­roop­paan. Alun pe­rin aluk­sen oli tar­koi­tus kul­kea Su­e­zin ka­na­van kaut­ta, mut­ta tur­val­li­suus­syis­tä Fin­n­ca­no­pus kier­tää nyt Hy­vän­toi­von­nie­men kaut­ta.

– Mat­kus­ta­jat ovat ke­hu­neet Fin­n­si­rius­ta ja toi­vot­ta­neet sen läm­pi­mäs­ti ter­ve­tul­leek­si. Kun Fin­n­ca­no­pus saa­puu hel­mi­kuus­sa, mat­kus­ta­jil­la on käy­tös­sä sa­man­ta­soi­set kor­ke­a­luok­kai­set ti­lat ja pal­ve­lut aa­mu- ja il­ta­läh­döil­lä. Voim­me myös tar­jo­ta päi­vä­mat­ko­ja eli pic­nic-ris­tei­ly­jä, ker­too Fin­n­li­ne­sin mat­kus­ta­ja­pal­ve­luis­ta vas­taa­va joh­ta­ja Mar­co Pal­mu tie­dot­tees­sa.

– Rei­tin ny­kyi­nen Star-luo­kan ro­pax-lai­va Fin­ns­wan siir­tyy Ruot­sin ja Sak­san vä­li­sel­le rei­til­le. Näin pa­ran­nam­me mat­kus­ta­ja­pal­ve­lu­ja toi­sel­la tär­ke­äl­lä lii­ken­ne­a­lu­eel­la, Pal­mu jat­kaa.

Pic­nic-ris­tei­lyn läh­tö Naan­ta­lis­ta on kel­lo 10.30, lai­van­vaih­to Lång­nä­sis­sä kol­mel­ta il­ta­päi­väl­lä ja pa­luu Naan­ta­liin kel­lo 20.10.

Kol­me Star-luo­kan ro­pax-alus­ta jat­kaa Suo­men ja Sak­san vä­li­ses­sä lii­ken­tees­sä.

Muo­kat­tu 20.1. klo 15.55: Li­sät­ty tie­to, et­tä Fin­n­li­nes on ope­roi­nut Naan­ta­lin ja Ruot­sin vä­li­sel­lä rei­til­lä vuo­des­ta 1996 läh­tien. Pois­tet­tu vir­heel­li­nen il­mai­su, et­tä reit­ti oli­si uu­si.

Näköislehdet

Kysely