JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
23.11.2023 12.57

Digimie­len­ter­veysk­li­nikka toimii jo Naantalissa

Uu­si di­gi­mie­len­ter­veysk­li­nik­ka on tar­jon­nut Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­la mie­len­ter­veys­pal­ve­lui­ta syys­kuus­ta läh­tien vii­den kun­nan alu­eel­la. Etä­pal­ve­luil­la ei päih­de- ja mie­len­ter­veys­pal­ve­lui­den pääl­lik­kö Ca­mil­la Rau­ta­sen mu­kaan kor­va­ta jo tar­jot­ta­via mie­len­ter­veys­pal­ve­lui­ta, vaan kli­ni­kan tar­jo­a­mil­la pal­ve­luil­la tu­e­taan ole­mas­sa ole­vaa mie­len­ter­veys­pal­ve­lui­den tar­jon­taa.

Toi­min­ta al­koi syys­kuus­sa Naan­ta­lis­sa, Tu­rus­sa, Pa­rai­sil­la ja Loi­maal­la. En­sim­mäi­ses­sä vai­hees­sa pal­ve­lua on tar­jot­tu paik­ka­kun­nil­la, jois­sa on yh­te­näi­nen po­ti­las­tie­to­jär­jes­tel­mä. Tä­män li­säk­si pal­ve­lua on tar­jot­tu Ke­mi­ön­saa­rel­la.

Var­has­sa toi­min­ta­mal­li on uu­si.

– On ol­lut tär­ke­ää saa­da toi­min­ta käyn­tiin. Tie­däm­me, et­tä päih­de- ja mie­len­ter­veys­pal­ve­luis­sa on jo­no­ja ja tar­jo­a­mal­la etä­pal­ve­lui­ta voim­me no­peut­taa hoi­toon pää­syä. Etä­pal­ve­lut hel­pot­ta­vat hoi­toon pää­syä niil­le, jot­ka asu­vat pit­kien etäi­syyk­sien pääs­sä. Kyse ei ole pal­ve­lui­den siir­tä­mi­ses­tä etä­pal­ve­luik­si, Rau­ta­nen ker­too.

Di­gi­mie­len­ter­veysk­li­nik­kaan voi ol­la yh­tey­des­sä, jos on täyt­tä­nyt 18 vuot­ta ja kai­paa tu­kea mie­len­ter­vey­sa­si­ois­sa, on huo­lis­saan mie­len­ter­vey­des­tään tai päih­tei­den käy­tös­tään tai kai­paa kes­kus­te­lu­tu­kea han­ka­las­sa elä­män­ti­lan­tees­sa. Huo­li voi liit­tyä esi­mer­kik­si mie­li­a­laan, ma­sen­nuk­seen, ah­dis­tu­nei­suu­teen, trau­maat­ti­seen krii­siin tai muu­hun pit­kä­ai­kai­seen mie­len­ter­vey­den häi­ri­öön. Di­gi­mie­len­ter­veysk­li­ni­kal­la ei hoi­de­ta re­sep­ti- ei­kä sai­raus­lo­ma-asi­oi­ta.

Yh­tey­den di­gi­mie­len­ter­veysk­li­ni­kal­le saa ter­veys­kes­kuk­sen kaut­ta tai säh­köi­sen yh­tey­de­not­to­lo­mak­keen kaut­ta. Pal­ve­lui­ta tar­jo­taan asi­ak­kaal­le vi­de­o­vas­taa­not­toi­na ja pu­he­lin­pal­ve­lu­na ja apu­na käy­te­tään di­gi­taa­li­sia työ­ka­lu­ja, esi­mer­kik­si te­ra­pi­a­na­vi­gaat­to­ria.

Täl­lä het­kel­lä di­gi­mie­len­ter­veysk­li­ni­kal­le rek­ry­toi­daan psy­ko­lo­ge­ja. Tal­ven ai­ka­na jouk­koon liit­tyy myös lää­kä­ri tai psy­ki­at­ri. En­si vuo­den al­ku­puo­lel­la tar­jon­taan li­sä­tään myös ryh­mä­toi­min­ta. Tar­koi­tus on jat­kos­sa tar­jo­ta sekä en­nal­ta­eh­käi­se­vää et­tä kun­tout­ta­vaa ryh­mä­toi­min­taa.

Näköislehdet

Kysely