JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
19.4.2023 16.20

Avustusta Kustavin, Ugin ja Vehmaan seurakunnille remontteihin

Kus­ta­vin seu­ra­kun­nal­le on myön­net­ty 107 200 eu­roa kir­kon säh­kö­jär­jes­tel­mien kor­jauk­seen ja il­ma­läm­pö­pump­pu­jen asen­nuk­seen. Hank­keen suun­nit­te­luun on myön­net­ty avus­tus­ta vuon­na 2022 ja suun­ni­tel­mat on vah­vis­tet­tu kirk­ko­hal­li­tuk­ses­sa. Hank­keen kus­tan­nu­sar­vio on 272 800 eu­roa. Kus­ta­vin seu­ra­kun­nal­le Kirk­ko­hal­li­tus myön­si avus­tus­ta kir­kol­li­sen kult­tuu­ri­pe­rin­nön hoi­toon. Avus­tusp­ro­sent­ti on 39.

Kirk­ko­hal­li­tus ei myön­tä­nyt avus­tus­ta Kus­ta­vin seu­ra­kun­ta­toi­mis­ton ve­si­ka­ton kii­reel­li­seen kor­jauk­seen. Sen kus­tan­nu­sar­vio on 81 977 eu­roa. Pää­tö­se­si­tyk­ses­sä to­de­taan, et­tä kor­jaus­töi­den kus­tan­nuk­siin ei myön­ne­tä avus­tus­ta las­ken­nan pe­rus­teel­la. Al­le 10 pro­sen­tin las­ken­nal­li­sia avus­tuk­sia ei myön­ne­tä.

Veh­maan seu­ra­kun­ta saa avus­tus­ta Veh­maan kir­kon ka­ton ja ik­ku­noi­den kor­jauk­sen suun­nit­te­luun. Suun­nit­te­lun kus­tan­nu­sar­vio on 50 000 eu­roa ja tu­ke­a­seu­ra­kun­nal­le myön­net­tiin kir­kol­li­sen kult­tuu­ri­pe­rin­nön hoi­toon 25 000 eu­roa.

Uu­den­kau­pun­gin seu­ra­kun­nal­le myön­net­tiin tu­kea Py­hä­maan ja Lo­ka­lah­den kirk­ko­jen kor­jaus­ten suun­nit­te­luun. Kum­man­kin kir­kon kor­jaus­suun­nit­te­lun kus­tan­nu­sar­vio on 12 000 eu­roa ja kum­paa­kin tu­e­taan 6000 eu­rol­la.

Kirk­ko­hal­li­tuk­sen täy­sis­tun­to myön­si tiis­tai­na val­ti­on ra­hoi­tuk­ses­ta kir­kol­li­sen kult­tuu­ri­pe­rin­nön hoi­toon seu­ra­kun­nil­le yh­teen­sä noin 7,38 mil­joo­naa eu­roa. Kir­kon kes­kus­ra­has­tos­ta myön­net­tiin kor­jau­sa­vus­tuk­sia yh­teen­sä mil­joo­na eu­roa. Avus­tus­ha­ke­muk­sia saa­pui 133 kaik­ki­aan 79 seu­ra­kun­nas­ta.

Avus­tuk­sen mää­rä pe­rus­tuu las­ken­ta­kaa­vaan, jon­ka pe­rus­teel­la saa­ta­vaan avus­tusp­ro­sent­tiin vai­kut­ta­vat seu­ra­kun­nan ve­rop­ro­sent­ti, ve­ro­tu­lot, val­ti­on­ra­hoi­tus, kirk­ko­jen ja siu­naus­kap­pe­lien lu­ku­mää­rä sekä hank­keen kus­tan­nus­ten suh­de ve­ro­tu­loi­hin.

Näköislehdet

Kysely