JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
17.6.2021 16.07

Akselissa korona­ro­ko­tuksia yli 16-vuotiaille

Ak­se­lin ko­ro­na­ro­ko­tus­ten ajan­va­raus ava­taan kai­kil­le yli 16-vuo­ti­ail­le. Ikä­ra­ja las­kee jo tors­tai­na ja ko­ro­na­ro­ko­tu­sai­ko­ja voi­vat va­ra­ta kaik­ki vuon­na 2005 syn­ty­neet ja sitä van­hem­mat Mas­kun, My­nä­mä­en ja Nou­si­ais­ten kun­ta­lai­set.

Ajan voi va­ra­ta joko ar­ki­sin pu­he­li­mit­se nu­me­ros­ta 02 6510  2114 tai säh­köi­ses­ti verk­ko­pank­ki­tun­nuk­sil­la Ak­se­lin si­vuil­ta.

Pu­he­li­na­jan­va­rauk­ses­sa käy­te­tään ta­kai­sin­soit­toa. Jos au­to­maat­ti il­moit­taa ar­vi­oi­dun soit­to­a­jan, voi jää­dä odot­ta­maan soit­toa. On­nis­tu­nees­ta säh­köi­ses­tä ajan­va­rauk­ses­ta tu­lee pu­he­li­meen vah­vis­tus­vies­ti.

Ro­ko­tuk­sia an­ne­taan sekä Mas­kun et­tä My­nä­mä­en ter­veys­kes­kuk­sis­sa. Jos säh­köi­ses­sä ajan­va­rauk­ses­sa ei näy ai­ko­ja en­sim­mäi­seen va­lit­tuun ter­veys­kes­kuk­seen, voi kat­soa toi­sen ter­veys­kes­kuk­sen ti­lan­teen. Ro­ko­tuk­siin kul­je­taan pää­o­vis­ta. Ai­ko­ja voi va­ra­ta myös ar­ki-il­toi­hin.

Ro­ko­tu­sai­kaa ei saa va­rat­tua pu­he­li­mit­se muis­ta Ak­se­lin pu­he­lin­nu­me­rois­ta.

Jos va­rat­tu ai­ka ei sovi, ai­ka pi­tää pe­rua. Pe­ruut­ta­mat­to­mat pois­jään­nit hi­das­ta­vat ro­ko­tus­ten edis­ty­mis­tä.

Ko­ro­na­ro­kot­teen toi­nen an­nos an­ne­taan 12 vii­kon ku­lut­tua en­sim­mäi­ses­tä pis­tok­ses­ta, mikä kan­nat­taa huo­mi­oi­da ke­sän me­no­ja suun­ni­tel­les­sa. Te­hos­te­ro­kot­teen ai­kaa ei voi tois­tai­sek­si vaih­taa säh­köi­ses­sä ajan­va­rauk­ses­sa vaan ai­no­as­taan pu­he­li­mit­se.

Oma­kan­taan me­ne­vis­sä ko­ro­na­ro­ko­tus­tie­dois­sa esiin­tyy val­ta­kun­nal­li­ses­ti on­gel­mia, jois­sa tie­to ei siir­ry po­ti­las­tie­to­jär­jes­tel­mäs­tä Ke­lan yl­lä­pi­tä­mään Oma­kan­taan. On­gel­ma kos­kee myös Ak­se­lin käyt­tä­mää po­ti­las­tie­to­jär­jes­tel­mää. THL:n kat­ta­vuus­tie­to­jen mu­kaan Ak­se­lin ti­lan­ne on pää­o­sin hyvä, mikä tar­koit­taa et­tä siir­ty­neis­tä tie­dois­ta yli 95 pro­sent­tia joh­taa to­dis­tuk­seen Oma­kan­nas­sa.

Jos ko­ro­na­ro­ko­tuk­ses­ta on yli viik­ko ei­kä ro­ko­tus­to­dis­tus­ta näy Oma­kan­nas­sa, pa­pe­ris­ta to­dis­tus­ta voi tar­vit­ta­es­sa pyy­tää ter­veys­kes­kuk­ses­ta. Tämä ei kui­ten­kaan vält­tä­mät­tä käy esi­mer­kik­si työ­mat­kal­le koh­de­maas­ta riip­pu­en.

Näköislehdet

Kysely