JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.10.2021 15.19

Akselissa kolmansia rokotuksia annetaan jo laajemmin

Pe­rus­tur­va­kun­ta­yh­ty­mä Ak­se­lis­sa kol­man­sien ro­ko­tuk­sien an­ta­mis­ta on laa­jen­net­tu ku­lu­val­la vii­kol­la.

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos (THL) on an­ta­nut kun­nil­le lu­van aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen. Ai­em­min an­nok­sia on an­net­tu voi­mak­kaas­ti im­muu­ni­puut­tei­sil­le ja ly­hy­el­lä an­nos­vä­lil­lä ro­kot­teen saa­neil­le. Nyt kol­man­sia an­nok­sia suo­si­tel­laan ai­em­paa laa­jem­min.

Täl­lä het­kel­lä kol­man­sia ro­ko­te­an­nok­sia an­ne­taan Ak­se­lin alu­eel­la hen­ki­löil­le, jot­ka ovat 60 vuo­ti­ai­ta, tai sitä van­hem­pia, kuu­lu­vat ris­ki­ryh­mään 1. tai 2., kuu­lu­vat voi­mak­kaas­ti im­muu­ni­puut­teis­ten ryh­mään tai jot­ka ovat saa­neet ro­kot­teet al­le kuu­den vii­kon an­nos­vä­lil­lä, eli pää­sään­töi­ses­ti ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lö­kun­ta, hoi­va­ko­tien iäk­käät asuk­kaat sekä hei­tä hoi­ta­va hen­ki­lö­kun­ta.

Ai­ko­ja kol­man­teen ro­ko­tuk­seen voi va­ra­ta Ak­se­lis­sa säh­köi­ses­ti, mut­ta ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vat voi­vat tois­tai­sek­si va­ra­ta ajan vain pu­he­li­mit­se. Pu­he­lin­kes­kus­te­lus­sa var­mis­te­taan ris­ki­ryh­mään kuu­lu­mi­nen.

Ai­ko­ja kol­man­siin ro­ko­tuk­siin ava­taan mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan. En­sim­mäis­ten ja tois­ten ro­ko­tu­san­nos­ten saa­jat ovat ro­ko­tuk­sis­sa etu­si­jal­la.