JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Nousiainen
17.11.2021 12.40

Ystävä­toi­minnan kurssi Nousiaisten luotta­mus­hen­ki­löille ja kuntalaisille

Nou­si­ais­ten val­tuus­tos­sa jä­tet­tiin 16.8. val­tuus­to­a­loi­te kos­kien val­tuu­tet­tu­jen osal­lis­tu­mis­ta Nou­si­ais­ten SPR:n ys­tä­vä­toi­min­taan. Kun­nan­hal­li­tus on oh­jan­nut aloit­teen hal­lin­to­joh­ta­jan val­mis­tel­ta­vak­si.

Aloit­teen seu­rak­se­na Nou­si­ai­sis­sa jär­jes­te­tään erik­seen ys­tä­vä­toi­min­nan pe­rus­kurs­si. Kurs­si on tar­koi­tet­tu pait­si kai­kil­le kun­nan luot­ta­mus­hen­ki­löil­le myös kai­kil­le kun­ta­lai­sil­le.

– Toi­vom­me, et­tä mah­dol­li­sim­man moni luot­ta­mus­hen­ki­lö ja kun­ta­lai­nen kä­vi­si kurs­sin ja an­tai­si hie­man ai­kaan­sa SPR:n ys­tä­vä­toi­min­taan, sa­noo Ar­ja Hy­vä­ri­nen SPR:n Nou­si­ais­ten osas­tos­ta.

– Kuka ta­han­sa voi tul­la mu­kaan ys­tä­vä­toi­min­taan ja ol­la ys­tä­vä yk­si­näi­sel­le. Jos si­nul­la on kyky kuun­nel­la ja ol­la läs­nä, olet so­pi­va va­paa­eh­toi­sek­si ys­tä­väk­si. Eri­tyis­tai­to­ja ei tar­vi­ta. Ys­tä­vä­toi­min­ta on tar­koi­tet­tu kai­ken­lai­sil­le ih­mi­sil­le; nuo­ril­le, iäk­kääm­mil­le, opis­ke­li­joil­le, per­heel­li­sil­le, yk­si­ne­lä­jil­le, mie­hil­le ja nai­sil­le. Voit va­li­ta si­nul­le so­pi­van ta­van aut­taa. Voit ta­va­ta ys­tä­vää­si hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti, ol­la ys­tä­vä ver­kon vä­li­tyk­sel­lä tai osal­lis­tua ryh­mä­toi­min­taan. Voit si­tou­tua pi­dem­mäk­si ai­kaa tai osal­lis­tua toi­min­taan ker­ta­luon­tei­ses­ti, Hy­vä­ri­nen ker­too.

Kurs­si jär­jes­te­tään tiis­tai­na 23.11. klo 17.30–20.30 Nou­si­ais­ten yh­te­näis­kou­lun uu­di­so­san au­di­to­ri­os­sa (Moi­si­on­tie 16).

Tä­män jäl­keen osal­lis­tu­mi­nen ys­tä­vä­toi­min­taan on va­paa­eh­tois­ta ja eri toi­min­nan muo­to­ja on mo­nia. SPR Nou­si­ais­ten osas­tol­la on lu­kui­sia osal­lis­tu­mi­sen ta­po­ja, joi­ta käy­dään läpi kou­lu­tuk­ses­sa.

Kurs­sil­le voi il­moit­tau­tua en­nal­ta kun­nan net­ti­si­vu­jen kaut­ta. Il­moit­tau­tu­mi­nen ei kui­ten­kaan ole vält­tä­mä­tön­tä.

Kurs­sin jär­jes­tä­vät kun­ta ja SPR Nou­si­ai­nen. Se on osal­lis­tu­jil­le il­mai­nen.

Näköislehdet

Kysely