JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
4.5.2022 10.59

Ympäris­tö­sih­teerin työpanosta tarvitaan lisää

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­keen on tar­peen saa­da li­sää hen­ki­lös­tö­re­surs­se­ja ym­pä­ris­tön­suo­je­luun. My­nä­mä­en kun­ta on tuot­ta­nut ym­pä­ris­tön­suo­je­lu­pal­ve­lut myös Mas­kun, Nou­si­ais­ten ja Rus­kon kun­nil­le vuo­des­ta 2019 läh­tien.

My­nä­mä­en tek­ni­nen lau­ta­kun­ta päät­ti huh­ti­kuun ko­kouk­ses­saan pyy­tää kun­nil­ta lau­sun­not mää­rä­ai­kai­sen vi­ran­hal­ti­jan palk­kaa­mi­ses­ta ku­lu­val­le vuo­del­le sekä uu­den ym­pä­ris­tö­sih­tee­rin vi­ran pe­rus­ta­mi­ses­ta.

Ny­kyi­ses­sä so­pi­muk­ses­sa vir­ko­ja on kak­si hen­ki­lö­työ­vuot­ta. Työn ja­kau­tu­mi­nen pe­rus­tuu 80-pro­sent­ti­ses­ti asu­kas­lu­vun ja 20-pro­sent­ti­ses­ti suo­rit­tei­den mu­kaan.

Kak­si hen­ki­lö­työ­vuot­ta koko alu­eel­le ja­kau­tuu niin, et­tä Mas­kun osuus on 0,7, My­nä­mä­en 0,5, Nou­si­ais­ten 0,4 ja Rus­kon 0,4.

Asi­aa lau­ta­kun­nal­le val­mis­tel­lut ra­ken­nus­tar­kas­ta­ja An­ni­ka Hei­ko­la to­te­aa, et­tä työ­ai­ka on yh­teis­työn alus­ta as­ti ja­kau­tu­nut suo­ri­te­ja­kau­man pe­rus­teel­la, mut­ta ta­voit­tei­ta ei ole saa­vu­tet­tu.

Ym­pä­ris­tön­suo­je­lun hen­ki­lös­tön mää­rä ja ta­lou­del­li­set re­surs­sit ovat ke­hit­ty­neet epä­ta­sai­ses­ti sa­ma­nai­kai­ses­ti, kun kun­tien ym­pä­ris­tön­suo­je­lua kos­ke­va lain­sää­dän­tö on kas­va­nut ja kun­tien vas­tuul­le on myös siir­ty­nyt uu­sia teh­tä­viä ja vel­vol­li­suuk­sia.

My­nä­mä­en, Mas­kun, Nou­si­ais­ten ja Rus­kon kun­nas­sa on vä­es­töä yh­teen­sä 28 250. Esi­mer­kik­si Uu­den­kau­pun­gin seu­dul­la kah­den ym­pä­ris­tön­suo­je­lun vi­ran­hal­ti­jan alu­eel­la on vä­es­töä 20 378, Naan­ta­lis­sa 19 389 ja Lie­dos­sa 20 084.

Näköislehdet

Kysely