JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
14.4.2021 15.40

Vuoden Helmi-palkinto MTK-Lokalahdelle

MTK-Lo­ka­lah­ti on pal­kit­tu val­ta­kun­nal­li­sel­la Vuo­den Hel­mi -pal­kin­nol­la. Pal­kin­to­raa­ti ar­vos­ti eri­tyi­ses­ti MTK-Lo­ka­lah­den ak­tii­vi­suut­ta jär­jes­tää kou­lu­lai­sil­le ti­la­vie­rai­lu­ja uu­del­la, raik­kaal­la ta­val­la näin ko­ro­na-ai­ka­na.

Yh­dis­tys on hyö­dyn­tä­nyt tie­to­tek­nii­kan ja ver­kot tuo­mat mah­dol­li­suu­det jär­jes­tää vie­rai­lu­ja ja oh­jel­maa myös vir­tu­aa­li­ses­ti.

Pal­kin­to luo­vu­tet­tiin kes­ki­viik­ko­na MTK:n val­tuus­kun­nas­sa, joka ko­kous­ti täl­lä ker­taa verk­ko­yh­tey­del­lä Te­am­sis­sa. Pal­kin­non luo­vut­ti vir­tu­aa­li­ses­ti Hel­mi­työ­ryh­män jä­sen Ar­to Lai­ne ja sen ot­ti vas­taan MTK-Lo­ka­lah­den pu­heen­joh­ta­ja Tii­na Ke­to­la.

MTK-Lo­ka­lah­ti on teh­nyt pit­kä­jän­teis­tä ku­lut­ta­ja­työ­tä ja ol­lut ak­tii­vi­ses­ti mu­ka­na kum­mi­maa­ti­la­toi­min­nas­sa, jota se on jär­jes­tä­nyt ala­kou­lun 1.–2.-luok­ka­lai­sil­le vuo­des­ta 2017.

Yh­dis­tys on pa­nos­ta­nut eri­tyi­ses­ti vie­rai­lu­jen ma­te­ri­aa­lei­hin ja jär­jes­tä­nyt teh­tä­viä ja kil­pai­lu­ja. Opet­ta­jat ovat kii­tel­leet yh­dis­tys­tä hy­vis­tä jär­jes­te­lyis­tä ja muun mu­as­sa ti­lan an­ti­mien mais­ta­tuk­sis­ta.

– Kah­den vuo­den ai­ka­na kä­si­tel­lään kat­ta­vas­ti ruu­an reit­tiä: mis­tä ruo­ka tu­lee ja mi­ten se pää­tyy ku­lut­ta­jil­le, ker­too Ke­to­la

Ti­la­vie­rai­lut ovat ol­leet iso osa yh­dis­tyk­sen kum­mi­maa­ti­la­toi­min­taa.

– Kou­lu­lais­työ on tär­kein­tä ku­lut­ta­ja­työ­tä, kos­ka sii­nä ta­voi­tam­me sekä op­pi­laat et­tä opet­ta­jat, vaik­ka ti­la­vie­rai­lut ei­vät ole ol­leet mah­dol­li­sia ko­ro­nan vuok­si, Ke­to­la jat­kaa.

Kil­pai­lu Poi­ka-pys­tis­tä käy­tiin kil­pai­luun il­moit­tau­tu­nei­den MTK-yh­dis­tys­ten kes­ken. Pal­kin­to ja­et­tiin jo kah­dek­sat­ta ker­taa.

Va­kan alu­eel­le se on saa­tu ai­em­min vuon­na 2017 My­nä­mä­keen Met­sän­hoi­to­yh­dis­tys Lou­na­met­sän ja 4H-yh­dis­tyk­sen kou­lu­yh­teis­työn ja työ­e­lä­mään tu­tus­tu­mi­sen kon­sep­til­le.

Näköislehdet

Kysely