JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.2.2024 10.51

Villisikakanta pienentynyt edelleen

Luon­non­va­ra­kes­kuk­sen (Luke) tuot­ta­man kan­ta-ar­vi­on mu­kaan vil­li­si­ka­kan­ta on edel­leen pie­nen­ty­nyt Suo­mes­sa. Tam­mi­kuus­sa 2024 kan­nan kes­ki­mää­räi­nen koko oli run­saat 2 000 vil­li­si­kaa.

Kan­ta-ar­vi­on 90 pro­sen­tin to­den­nä­köi­syys­vä­li on 1 576–2 660 yk­si­löä. Alu­eel­li­ses­ti eni­ten vil­li­si­ko­ja ta­va­taan edel­lis­vuo­sien ta­paan Kaak­kois-Suo­mes­sa ja itäi­sel­lä Uu­del­la­maal­la, mut­ta yk­sit­täi­siä ti­hen­ty­miä ha­vai­taan myös muu­al­la Län­si- ja Ete­lä-Suo­mes­sa.

– Tä­män vuo­den kan­ta-ar­vio ker­too edel­leen pie­ne­ne­väs­tä vil­li­si­ka­kan­nas­ta. Kan­ta on pie­nen­ty­nyt kol­me­na pe­räk­käi­se­nä vuon­na. Nyt kan­nan kes­ki­mää­räi­nen koko on noin 1 000 yk­si­löä pie­nem­pi kuin mitä se oli kan­nan kas­vun huip­pu­vuon­na 2020, to­te­aa eri­kois­tut­ki­ja Mer­vi Kun­nas­ran­ta Lu­kes­ta.

Näköislehdet

Kysely